Gasztro

Zöldséges tippek

Piros, zöld, narancssárga, fehér. Gyönyörû zöldségek a piacon, az embernek a hosszú tél után összefolyik a nyál a szájában tõlük. És hogy hogy kerüljenek az asztalra? Íme néhány tipp.




• A párolt karotta receptet elkészíthetjük kelvirággal, csirággal, zöldbabbal, brokkolival vagy patisszonnal is.

• A töltött tököt készíthetjük a máj helyett darált sertéshússal, a tárkonyos mártás helyett a- recept alapján- kapormártással is.

• A kolbász nélküli lecsóalap receptjét használhatjuk ételízesítőként, vagy köretként húsok, halak mellé.

• A lecsót készíthetjük virslivel, cserkészkolbásszal egészben vagy karikára vágva, de üthetünk rá – közvetlen a fogyasztás előtt – felvert tojást is.

• Tartalmasabb lecsót készíthetünk, ha már az elején rizst (kb. száz g) szórunk rá, és együtt készítjük el.






• A lecsó készítésénél gyakran visszatérő hiba, hogy nagyon zsírosra vagy nagyon csípősre készítjük. Mindkettő helytelen, mert rendkívül egészségtelen és étvágyrontó.

• A káposztás palacsintát úgy is elkészíthetjük, hogy csak töltjük a palacsintákat a káposztával, de ebben az esetben több káposztával és cukorral készítsük a tölteléket.

• A cukkinileves módjára készíthetünk sárgarépalevest is, csak a főzési időt növeljük meg.

• A rakott karfiolt készíthetjük a sonka helyett kolbásszal, vagy maradék marha-, sertés-, vagy szárnyas pörkölttel is.





• A töltött paradicsomhoz a kemény, érett, egyforma nagyságú salátaparadicsomot használjunk.

• A becsinált csirkéhez hasonló módon készíthetünk karfiolos, zöldborsós, esetleg gombás becsináltat is.

• A bodzavirágot úgy is elkészíthetjük, hogy a palacsintatésztába beleforgatjuk a virágokat és bő, forró olajban kisütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top