Gasztro

Csirkés ravioli sajtmártásban

A tésztákban persze az a legjobb, hogy olyan gyorsan és könnyen elkészíthetõk, hiszen a forró vízben pillanatok alatt megfõnek. De aki az igazi házi ízeket kedveli, és egy kicsivel több idõt tud szentelni a fõzésre, alkalmanként megpróbálkozhat olyan változatokkal is, amelyekhez a tésztát is maga gyúrta. Nem boszorkányság!





Hozzávalók:
(a tésztához)
40 dkg liszt
50 dkg csirkemell filé
2 dl tejföl
4 tojás
1 tojássárgája
2 evőkanál finomra vágott snidling
szerecsendió, őrölt bors, só

Hozzávalók:
(a sajtmártáshoz)
1 fej vöröshagyma
1 dl vörösbor
2-2 dl tejszín és húsleves (leveskockából)
10 dkg reszelt sajt



Elkészítése:
A lisztből a tojásokkal, kevés vízzel és sóval tésztát gyúrunk. Vékony lapot nyújtunk belőle. Robotgépbe tesszük a darabokra vágott csirkemellet, a tejfölt, a tojásokat, a snidlinget, késhegynyi szerecsendiót, sót és borsot, és addig turmixoljuk, amíg a massza teljesen egynemű lesz. Pogácsaszaggatóval 20 kört vágunk ki a tésztából, lisztezett deszkára tesszük, 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk a közepükre, a széleiket tojássárgájával megkenjük, és a félbehajtott tésztát összeragasztgatjuk, félholdakat formázunk belőlük, és félretesszük. Közben elkészítjük a sajtmártást: a hagymát és a bort serpenyőbe tesszük, és 5 percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a húslevest és a tejszínt, és állandóan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és gőz fölött melegen tartjuk. Forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük a töltött tésztát, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összeforgatjuk a sajtmártással. Azonnal tálaljuk, reszelt sajtot kínálunk mellé. 






További receptek a Fakanál októberi számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top