Gasztro

Kukoricás burgonyalepény

Hozzávalók





• 600 g burgonya
• 150 g kukoricakonzerv
• 50 g vöröshagyma
• 1/2 csomó zöldpetrezselyem
• 3 db tojás
• 120 g liszt
• 4 dl olaj
• só, őrölt bors


Elkészítése

A kukoricakonzervet leszűrjük, lecsepegtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, a zöldpetrezselymet megmossuk, és mindkettőt finomra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn keverőtálba reszeljük. Hozzáadjuk a kukoricát, a hagymát, a zöldpetrezselymet, a külön-külön felütött tojásokat, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és az egészet jól összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, és evőkanállal a masszából beleteszünk, ellapítjuk, egyik oldalát megsütjük, megfordítjuk, és a másik oldalával ugyanígy járunk el. Forrón tálaljuk. Salátával önálló ételként is adhatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top