Gasztro

Galuska





Hozzávalók

• 350 g liszt
• 2 db tojás
• 40 g zsír
• só


Elkészítése

A vizet felforraljuk, és megsózzuk. A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a két tojást, a sót, majd annyi vizet, hogy könnyen alakítható tésztát kapjunk belőle. A galuska tésztáját nem szabad kidolgozni, mert kemény, rágós lesz. A galuskát vizezett deszkára öntjük a keverőtálból, és egy kés segítségével ujjnyi vastag csíkot vágunk, majd a deszka szélére toljuk, és a kés lapjával lelapítjuk. A késsel apró galuskákat szaggatunk (vágunk) a tésztából és a forrásban lévő vízbe toljuk őket. Szaggatás közben a kést többször a vízbe mártjuk, hogy a galuskatészta ne ragadjon a késhez.

A főzővizet tovább forraljuk. A galuska akkor főtt meg, ha feljön a főzővíz tetejére. Ezután szűrőkanállal kiemeljük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Forró zsíron összeforgatjuk, majd szükség szerint megsózzuk. A galuska akkor a legfinomabb, ha a készítést követően, azonnal, még forrón adjuk az étel mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top