Gasztro

Szõlõjoghurtos charlotte

A charlotte olyan édesség, amelyet babapiskótával vagy kenyérrel bélelt, rendszerint gömbölyõ formában készítenek, és meleg vagy hideg változatai egyaránt népszerûek. Vendégváráshoz kitûnõek, mert elõre elkészíthetõk, és látványosak.





Hozzávalók:
1 liter joghurt,
2 tasak zselatinpor, cukor,
2 nagy fürt piros szőlő,
1 csomag babapiskóta,
citrom, citromfű.



Elkészítése:
A szőlőt leszemezzük, összeturmixoljuk, és átpasszírozzuk. A mag és héj nélküli szőlőlét joghurttal, citromhéjreszelékkel összekeverjük, és ízlés szerint cukrozzuk. Ha nem lenne elég színes a joghurt, kevés piros szörpöt is keverjünk hozzá. A zselatint kevés vízben felmelegítve feloldjuk, majd a szőlős joghurttal összevegyítjük. Egy nagy jénai tálat lehűtünk, és az aljára másfél ujjnyi vastagon joghurtos masszát öntünk. Az oldalát babpiskótával körberakjuk. Ha a piskóták túlérnek a tálon, rövidebbre vágjuk. A maradék masszát a kibélelt tálba öntjük színültig, és hűtőben dermesztjük. Tálaláskor kiborítjuk, és szőlőszemekkel, citromkarikával, citromfűvel díszítjük.






További receptek a Fakanál szeptemberi számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top