Gasztro

Déligyümölcsök

Régen kizárólagosan a télhez tartoztak. Még ma is sokan karácsonyillatúnak érezzük a narancsot, a banánt. De szerencsére már mindig hozzájuthatunk. Így lett minden napból karácsony!





Ananász:

magas rosttartalmú, finom zamatú gyümölcs. Nálunk elsősorban befőttként – karikára szelve vagy darabosan – és ivóléként kerül forgalomba, de kapható frissen is. Fagylaltok, krémek, gyümölcssaláták és húsok készítéséhez használhatjuk.
 





Banán:

gyakorlatilag egész évben kapható, nagyon magas szénhidrát és B1 vitamin tartalmú gyümölcs. Konyhai felhasználása sokoldalú.






Grapefruit:

lédús, savanykásan kesernyés ízű gyümölcs, amely jégbe hűtve nyáron kellemes üdítő hatású lehet akár kicsavart formában, akár oly módon, hogy a gyümölcsöt félbevágjuk, a húsát éles késsel körbevágjuk, kevés cukrot szórunk rá és kis kanállal fogyasztjuk. Ebben az esetben rost anyaga bélmozgást segítő is lehet.






Narancs:

C vitamintartalma a citrommal azonos. Kellemesen édeskés ízű gyümölcs. Cukrász készítményeknél, gyümölcssalátáknál használhatjuk, de saláták készítésére hidegtálak díszítésére is kiválóan alkalmas.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top