Gasztro

Nektarin-málna lekvár

A háziasszonyok többsége a hagyományos, egyféle lekvárokat készíti legszívesebben: meggydzsemet, szamóca-, barack-, málna- és szilvalekvárt. De miért ne kísérletezhetnénk új ízekkel, miért ne keverhetnénk a jól összeillõ gyümölcsöket: például a nektarint málnával.

Hozzávalók






• 2 kg nektarin
• 1,5 kg kristálycukor
• 2 citrom leve
• 20-20 dkg málna és porcukor
• 1,5 dl víz


A nektarinokat megmossuk, meghámozzuk, és kimagozzuk. A gyümölcshúst lemérjük, minden kilóra 75 dkg cukrot számolunk. A nektarint, a cukrot és a citromlevet a főzőedénybe öntjük. Összekeverjük, gézzel lefedjük, és 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap a málnát a cukorral és a vízzel turmixoljuk, majd szitán áttörjük, hogy mag nélküli levet kapjunk. A nektarint megkeverjük, kislángon felforraljuk, a keletkező habot leszedjük. 10 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a málnaszirupot, és még 10 percig főzzük. A lekvárt üvegekbe töltjük, és rögtön lezárjuk.






További lekvárreceptek a júniusi
Fakanál magazinban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top