Gasztro

Articsóka citromos öntettel





Hozzávalók

• 4 db articsóka
• 2 db citrom
• 150 g natúr krémsajt
• 1,5 dl tejszín
• só, őrölt fehér bors



Elkészítése

Az articsóka alsó, kemény leveleit leszedjük. A torzsáját és a levél csúcsait ollóval bevagdossuk. Sós, citromos vízben 30-40 percig megpároljuk (csak annyi vízben, hogy ellepje) az articsókát, közben levelei kissé szétnyílnak. Ha megpuhult, kiszedjük, lecsepegtetjük, félretesszük. A krémsajtot habosra keverjük a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadjuk a tejszínt, végül sóval, borssal ízesítjük. Tálaláskor az előmelegített tányérra helyezzük az articsókát, és citromszeletekkel díszítjük. Külön kínáljuk az öntetet. Friss bagettet vagy kiflit adjunk mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top