Gasztro

Ismét könnyebben

Vége a nagy bevásárlásoknak, készülõdéseknek, a nagy fõzéseknek és a nagy "gyomortúráknak". Itt az idõ visszatérni a mindennapok megszokott ritmusához!




Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet jóízűen enni, inni, csak egy kicsit fogjuk vissza magunkat, mind az ételek elkészítésére fordított munkában, mind pedig pénztárcánk kiürítésében. Ehhez próbálunk egypár ötletet adni, főleg mivel közeleg egy másik megpróbáltatásokkal teli időszak, a farsang. Az alábbi receptekhez konzerv vagy éppen mélyhűtött termékek is felhasználhatók. Természetesen vannak olyan alapanyagok, amelyeket frissen kell beszerezni, de találhatók benne olyanok is, amihez a megmaradt dolgokat is fel lehet használni.

A töltött káposzta emlékképét mostanában a vitaminokban igen gazdag nyers savanyú káposztával elevenítsük fel, amit salátaként egy hideg vacsorához fogyaszthatunk. Tömény ecet helyett használjunk valamilyen – gyümölcs-, bor-, fűszeres- ecetet, rántás helyett használhatunk tejfölös habarást.





Bátran használjunk búzacsírát, jó, dióra emlékeztető ízű. Tejbe, joghurtba, müzlibe keverhetjük, de használhatjuk tölteléknek és sűrűsítésre is.

Kevés rostanyagot evőknek (pl. főtttészta-evők, és a nyers gyümölcsöt, zöldséget elutasítók) ajánljuk a búzakorpát, aminek nincs igazán jó íze, de folyadékhoz keverve, más ízekkel javítva, azért megrázkódtatás nélkül ehető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top