Gasztro

Korpás pogácsa

A vendégeket sem mérgezed felesleges "ballasztanyaggal", és a hétvégi lakoma utáni uzsonnához is jól fog esni ez a pogácsa.

Hozzávalók





• 40 g élesztő
• 1 dl tej
• 400 g liszt
• 200 g búzakorpa
• 3 dl tejföl
• 20 g kristálycukor
• 200 g margarin
• 200 g juhtúró
• 4 db tojás
• só


Elkészítése

Az élesztőt a cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. Amíg az élesztő “dolgozik”, az alapanyagokat 1 egész tojással összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, szaggatóval kiszaggatjuk. Kézzel megformázzuk, sütőlemezre tesszük, tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top