Gasztro

Savanyú káposztával töltött sertéstekercs

Hozzávalók 4 személyre:

– 6 vékony (7 dkg-os) szelet sertéshús (comb)

– 1 evőkanál közepesen erős mustár

– 6 szelet (2 dkg-os) bacon

– 80 dkg savanyú káposzta

– 3 evőkanál olaj

– 1 evőkanál paradicsompüré

– 1 dl száraz fehérbor

– 5 dl zöldség erőleves (kockából)

– 1 piros húsú paprika

– 2 fej vöröshagyma

– 8-10 borókabogyó

– kb. 1 dl almalé

– 2 zacskó (4 adagos) burgonyapüré-por

– cukor

– 1 csokor petrezselyemzöld

– kb. ˝ dl tejszín

– 1-2 evőkanál ételsűrítő

– édesnemes pirospaprika

– só

– bors

– fogvájó vagy hurkapálcika

– sütőpapír

Elkészítés:

A hússzeleteket sóval, borssal megszórjuk, mustárral bekenjük. Ráfektetjük a baconszeleteket, mindegyikre 3 dkg savanyú káposztát halmozunk, feltekerjük, és fogvájóval összetűzzük.

A tekercseket 2 evőkanál felhevített olajon serpenyőben körös-körül jól megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid ideig így pároljuk. Felöntjük a borral és a levessel, és fedő alatt kb. még 45 percig főzzük.

Közben a paprikát kicsumázzuk, megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, majd a maradék felforrósított olajon a paprikával együtt pároljuk.

Hozzáadjuk a maradék savanyú káposztát és a borókabogyót. Kb. 4 percnyi párolás után beleöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk az almalevet, és további kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

A burgonyapüré-port a zacskó hátoldalán található útmutató szerint tejjel vegyített forró vízben fakanállal elkeverjük. Kb. 1 percnyi állás után még egyszer jól megkeverjük, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsire halmokat nyomunk belőle.

A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és a burganyapüré-halmokat 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 12-15 percig sütjük. A petrezselyem zöldjét jól megmossuk, lerázzuk és felaprítjuk.

A töltött tekercseket az edényből kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt lébe belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, majd beleszórjuk az ételsűrítőt, és tetszés szerint sóval, borssal, paprikával ízesítjük.

A burgonyapüré-halmokat, a savanyú káposztát és a hústekercseket tálra tesszük, a tejszínes mártással leöntjük.

Végül petrezselyemmel megszórjuk.

Elkészítési idő 1 óra, adagonként 2810 joule energiát (670 kalóriát) tartalmaz.

Jó étvágyat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top