Gasztro

Lazacszelet rizlingmártással





Hozzávalók

• 500 g nyers lazac
• 200 g vöröshagyma
• 4 dl száraz fehérbor (rizling)
• 2 dl tejszín
• 8 db tojássárgája
• szemes és őrölt feketebors, babérlevél


Elkészítése

A lazacszeleteket előre megsózzuk, borsozzuk, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. A halhúst feltesszük főni annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, egész borsot, babérlevelet adunk hozzá. A fehérbort hozzáöntve lassú tűzön puhára pároljuk, majd lapátkanállal a szeleteket kiemeljük a pároló léből. A párolólevet beforraljuk a fele mennyiségre, a tejszínt a tojássárgájával elkeverjük és a párolóléhez adjuk, összemelegítjük és azonnal tálaljuk a következők szerint: a tál aljára öntjük az átszűrt mártást, ráhelyezzük a párolt halszeleteket és a díszítő anyagokat. Körete, amit külön edényben adunk, petrezselymes burgonya vagy spagetti lehet. Az esetlegesen megmaradó mártást külön mártásos csészében tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top