Gasztro

Fokhagymás mediterránsaláta

Hozzávalók





• 400 g tintahal
• 100 g főtt kagylóhús
• 100 g főtt garnéla
• 15 g kapribogyó
• 80 g vöröshagyma
• 80 g zöldpaprika
• 1 db tojássárgája
• 1,2 dl olaj
• 40 g fekete olívabogyó
• 4 dl száraz fehérbor
• 1 db citrom
• 1 db piros fejes saláta
• fokhagyma, só, törött bors


Elkészítése

A tintahalat megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd fokhagymás fehérborban puhára főzzük. Szükség esetén kevés vizet öntünk rá. A tojássárgáját olajjal kikeverjük, az így nyert majonézt ízesítjük sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, a citrom és a tintahal párolólevével, apróra vágott kapribogyóval, majd simára keverjük. Az ízesített mártáshoz hozzáadjuk a kihűlt tintahalhúst, a főtt kagylóhúst, a főtt, tisztított garnélát, a kimagozott fekete olajbogyót, a kockára vágott zöldpaprika húsát, a vékony, karikára vágott vöröshagymát, a vékonyra metélt piros fejes salátát. Az egészet lazán összekeverjük. Salátalevélen jól lehűtve tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top