Gasztro

Lucskos káposzta sertésoldalassal

Hozzávalók

  • 1000 g fejes káposzta

  • 500 g sertésoldalas

  • 1 cs kapor

  • 40 zsiradék

  • 2 dl tejföl

  • 30 g liszt

  • 30 g vöröshagyma

  • só, őrölt bors, fokhagymapép

    Elkészítés

    A darabolt oldalast sózzuk, kissé elősütjük, megszórjuk a köménymaggal, és rátesszük a vékony metéltre vágott fejes káposztát. Vizet adva hozzá majdnem puhára főzzük. Közben elkészítjük a zsemlyeszínű rántást a vöröshagymával és a fokhagymával. A félpuhára főtt káposztát berántjuk, hozzáadjuk a tejfölt és a finomra vágott kaprot, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Megforraljuk, és forrón tálaljuk.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top