nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Spenótfõzelék

Spenótfõzelék

Avatar
jancsi bá
f Ajánlom

Hozzávalók

  • 800 g spenót

  • 20 g fokhagyma

  • 3-4 dl tej

  • 30 g liszt

  • 0,5 dl étolaj

  • só, őrölt bors

    Elkészítés

    A spenótot (parajt) – alapos mosás után – sós vízben megfőzzük. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, belepirítjuk a zúzott fokhagymát. A leszűrt parajt kevés tejjel turmixgépben összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a rántáshoz öntjük. Felengedjük a tejjel, és kiforraljuk. Tetszés szerint ízesíthetjük frissen reszelt szerecsendióval is. Tálalhatjuk csirkepörkölttel, de adhatunk hozzá főtt tojást vagy bundás zsemlét is.

  • Megosztás Facebookon