nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Burgonyafõzelék

Burgonyafõzelék

Avatar
jancsi bá
f Ajánlom





Hozzávalók


  • 800 g burgonya
  • 50 g vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 30 g liszt
  • 1 dl olaj
  • só, babérlevél


    Elkészítés

    A megtisztított burgonyát karikára vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát az olajban világosra pirítjuk, a tűzről levéve beletesszük a karikára vágott burgonyát, a babérleveleket, és sózzuk. Kevés vízzel fedő alatt pároljuk. A tejfölt a liszttel elkeverjük, és a főzeléket behabarjuk, kiforraljuk. Pörkölttel, sültekkel tálalhatjuk.
  • Megosztás Facebookon