nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Berbecstokány

Berbecstokány

Nemcsak bárányból, hanem birkából (idõsebb juh) is igen ízletes ételeket készíthetünk. Az idõsebb állatoktól származó húsról célszerû a faggyút eltávolítani, és egy kis ecetes vízben átmosni felhasználás elõtt.
Avatar
jancsi bá
f Ajánlom

Hozzávalók

– 1000 g csontos birkahús

– 300 g vöröshagyma

– 100 g paradicsom

– 50 g zsír

– fűszerek (törött bors, fűszerpaprika)

– só

Elkészítés

A húst kockákra daraboljuk, majd a felolvasztott zsírban só és törött bors hozzáadásával lepirítjuk. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a már megpirult húsra helyezzük. Majd következik a karikára vágott paradicsom, ezt megszórjuk fűszerpaprikával, és kevés folyadék (víz vagy fehérbor) hozzáadásával készre pároljuk. Ezt végezzük tűzálló edényben, amiben aztán tálalhatjuk is az ételt.

Köretként puliszkát adhatunk hozzá.

Megosztás Facebookon