Gasztro

Csokoládés croissant

Hozzávalók 8 darabhoz: <br> - 12 dkg étcsokoládé <br> - 30 dkg mirelit leveles tészta <br> - 1 tojássárgája <br> - 1 teáskanál tejszín <br> - sütõpapír <br> - nejlonzacskó <br> - a nyújtáshoz liszt <br>

A táblacsokoládéból 4 csíkot (kb. 8 dkg) apró darabokra vágunk. 1 csík csokoládéból forgácsokat faragunk. A leveles tésztát hagyjuk felengedni, és lisztezett deszkán kb. 32 cm átmérőjű kerek lappá kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és 8 cikkre osztjuk. A csokoládédarabokat a cikkek szélesebb felére halmozzuk, majd a tésztadarabokat egyenként feltekerjük. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és megkenjük vele a croissant-okat. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 15-20 percig sütjük. A sütési idő vége felé esetleg letakarjuk. Vízfürdőben a maradék (kb. 2 dkg) csokoládét megolvasztjuk, és nejlonzacskóba töltjük. A zacskó egyik sarkán kis lyukat vágunk, és a kihűlt croissant-okra csíkokat rajzolunk. Végül csokoládéforgácsokkal megszórjuk.

Elkészítési idő kb. 40 perc, darabonként kb. 880 joule-t (210 kalóriát) tartalmaz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top