Fotó

Ezt kapod, ha 70 forintért retusáltatsz egy fotót a neten

Van egy régi mondás: „amennyit fizetsz érte, annyit is ér”. Ezt jól alátámasztja az alábbi fotósorozat. A manapság divatos netes szolgáltatások, munkakiszervezések és a piaci verseny korában fillérekért is megrendelhetünk egy munkát, csak épp ha így teszünk, ne csodálkozzunk a végeredményen.

Irene Rudnyk kanadai portréfotós úgy döntött, megnézi, mi újság a freelancer piacon: árkategória alapján kiválasztott három retusőrt a Fiverr nevű oldalról, hogy elkészítsék egy képének utómunkáját a legjobb tudásuk szerint. A Fiverr amúgy olyan szabadúszó művészek közössége, akik a neten kereskednek, illetve az oldalon keresztül vállalnak önálló munkákat. A szolgáltatás árát maguk határozzák meg, mi pedig a művész portfóliója alapján dönthetünk, megér-e nekünk 20-30 dollárt egy portréretus, vagy megelégszünk a 0,25 dolláros ajánlattal is.

Irene kiválasztott egy 0,25, egy 5 és egy 10 dolláros retusőrt (az összegek sorban kb. 70, 1400 és 2800 forintnak felelnek meg), és csak annyit kért, legyen a fotó élénk, vibráló színekkel, a modell pedig kapjon simább arcbőrt, ragyogó szemeket és még vörösebb hajat. Az eredmény magáért beszél.

25 cent

5 dollár

10 dollár

Rudnyk maga is elvégezte az utómunkát, íme:

Forrás: Bored Panda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.