Fotó

Az utca más képen, az utcán másképpen: Budapest hajléktalanok szemével

Ezzel a címmel nyílt meg a MyBudapest Photo Project második kiállítása a FUGA-ban. A kezdeményezés keretein belül kiosztottak 100 egyszer használatos fényképezőgépet hajléktalan embereknek, akik ezáltal lehetőséget kaptak, hogy bemutassák saját szemszögükből a várost. A program különlegessége abban rejlik, hogy a hajléktalan fotósok saját életüket mutatják be, megismerhetjük a mindennapjaikat és gondolkodásmódjukat.

„A hajléktalanság egy állapot, amit el kell fogadni. Jómagam az utcán születtem, és világéletemben ott laktam. Nekem ez a természetes. A MyBudapest Photo project felhívására második alkalommal jelentkeztem, mert szeretek mindig új dolgokat kipróbálni, és a fényképezést is egy jó elfoglaltságnak gondolom. Tavaly egy képem, idén már két képem is bekerült a kiállítás anyagába, amire nagyon büszke vagyok. A fotózást folytatni fogom, mert az egyik barátomtól kaptam egy fényképezőgépet” – mesélte az egyik alkalmi művész a MyBudapest Photo Project kapcsán.

„Az idei programra is sokan jelentkeztek, és összesen a 100 kiosztott eldobható Fuji fényképezőgépből, 94-et hoztak vissza a résztvevők, amiből több mint 2000 fénykép született. A kiállítás anyagát szakmai zsűri állította össze. A zsűri célja a kiválasztott képekkel, hogy a fényképek láttán csökkentse a kialakult szakadékot a hajléktalan emberek és a társadalom között. A MyBudapest Photo Project 2018-as naptár képi anyagának összeállításában idén is számítunk a látogatók segítségére: a kiállítás helyszínén és online is lehet szavazni a kedvenc képekre. Remélem minél többen ellátogatnak kiállításunkra” – nyilatkozta Fekete Bernadett, a MyBudapest Photo Project projektfelelőse.

A MyBudapest photo kiállítás szeptember 28-ig ingyenesen látogatható a FUGA-ban. Ezt követően Londonban, New Yorkban, New Orleansban, s egy időben itthon is október 10-én, a hajléktalanság világnapján jelenik meg a MyBudapest Photo Project naptára, aminek nyereségéből a kezdeményezésben részt vevő hajléktalan embereket támogathatjuk.

Fotó: Bodza Zoltán

Fotó: Tresó Kálmán

Fotó: Selmeci Tibor

Fotó: Pataki Zoltán

Fotó: Nagy József

Fotó: Micskei Gyula

Fotó: Mayer Györgyné

Fotó: Mayer György

 

Fotó: Kis molnár János

Fotó: Király Attila

Fotó: Hegedűs József

Fotó: Hegedűs József

Fotó: Hegedűs József

Fotó: Hegedűs József

Fotó: Gyuró László

Fotó: György János

Fotó: Gede Márton

Fotó: Gede Márton

Fotó: Dömény Gábor Károlyné

Fotó: Börönte László

További információt a MyBudapest Photo Projectről és az online szavazásról a MyBudapest Facebook oldalán találtok.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.