Fotó

Absztrakt festmény, biológiai kísérlet vagy tájkép? – Ausztrália madártávlatból

Az Ausztrál Turisztikai hivatal egy dróngyártóval és egy fotós közösséggel együtt kiírt pályázatán a legjobb madártávlatból készült fotókkal mutatják be a szigetország különböző tájainak szépségeit.

Az Australia Tourism és a SkyPixel fotós közösség pályázatára számtalan képet küldtek a lelkes fotósok, a zsűrinek így már azzal is nehéz dolga volt, hogy a döntőbe bekerülő 12 képet kiválogassák. Az alábbiakban ezeket mutatjuk be, a három dobogóst persze csak a legvégén. 

Egy absztrakt légi fotó, amely Ausztrália egyik sós tavát ábrázolja. (Fotó: Kevin Perrin)

 

 

Betakarítás Új-Dél-Wales egyik szántóföldjén. (Fotó: Joe Ben Barlow)

 

Nagyon ikonikus ausztrál életképnek nevezték ezt a fotót, amelynek kompozíciója megragadja a hullámok erejét. (Fotó: Jacob/Skypixel)

 

Bár a pályázatra rengeteg tengeri mólót ábrázoló fotót küldtek be, a zsűri ezt a képet emelte ki, a színek, a kompozíció és a részletek miatt. (Fotó: Brandon Davies)

 

Gigantikus bányagép egy ausztrál külszíni fejtésen (Fotó: Scott Portelli)

 

Tarlóégetés Új-Dél-Wales West Wyalong nevű részén. (Fotó: Mal Lak)

 

A nyugat-ausztráliai Dirk Hartog Island madártávlatból absztrakt festmény vagy éppen Petri-csészében zajló tudományos kísérlet eredménye is lehetne (Fotó: Will/Skypixel)

 

Sydney jellegzetes strandja, Bondi Beach. A nevét az őslakosok nyelvén “a szikláknak csapódó víz hangját” jelentő boondi szóból eredeztetik (Fotó: BondiLens)

 

Akár absztrakt festmény is lehetne ezt a vörös és zöld sós tavakat ábrázoló fénykép. (Fotó: Michael Pilsworth)

 

A bronzérmes fotó a Rigby Island nevű szigeten készült. A zsűri az élénk türkiz színek és a formák miatt emelte ki a képet. (Fotó: Peter Yan)

 

A második helyezett a Perth városától délre eső Secret Harbour nevű öbölben készült. A zsűri kiemelte a színek használatát, a kompozíciót és a tökéletes időzítést, ahogy a Nap sugarai átsütnek a hullámokon (Fotó: Al Edgar).

 

Az Australia from Above pályázat győztes alkotása, amely a nyugat-ausztráliai Margaret-folyó Wyadup Spa nevű részén készült. A bírák a kép kontrasztos színeit és a fotó játékos hangulatát emelték ki. (Fotó: Airloft)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.