nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Fotó
Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

Aki látott már hópelyhet makróobjektívvel fotózva, tudja milyen gyönyörű és sokféle lehet a kristályszerkezete. Hogy hogyan lehet ezt igazán kihasználni? Az egyik közösségi oldalon bukkantunk rá Erdélyi Ferenc csodás képeire, ami fagyott szappanbuborékokat ábrázol sokszorosára nagyítva.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Annyira látványos, hogy mi is kedvet kaptunk a kísérletezéshez. Találtunk is egy receptet a tökéletes szappanos oldathoz:

  • 3 pohár víz
  • 1 pohár folyékony mosogatószer
  • 1/2 pohár kukoricaszirup

A kukoricaszirup stabilizálja a gömb szerkezetét, így nem pukkan szét olyan hamar. Érdemes magasra fújni, hogy legyen ideje megfagyni, mire leérkezik. –12 fok alatti hőmérséklet szükséges hozzá.

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!

 

Ilyen varázslatosan néz ki a fagyott szappanbuborék!


A képeket a szerző előzetes engedélyével mutattuk be!

További fotókért látogass el Erdélyi Ferenc fotós Facebook-oldalára!

Megosztás Facebookon