Fotó

A legmenőbb londoni állatklinika, ahol Kamilla hercegné és kutyusai egymásra találtak

A magyar állapotokat elnézve, inkább csak álmodozhatunk arról, hogy egyszer nálunk is ennyi figyelmet kap az állategészségügy és az állatvédelem. A több mint 150 éve működő Battersea Kutya- és Macskaotthon nemcsak az Egyesült Királyságban, de világszinten is kiemelkedő minőségben nyújt segítséget bajbajutott és beteg állatoknak. Bemutatjuk a londoni állatklinikát, amit maga Kamilla cornwalli hercegné adott át.
A Battersea Kutya és Macskaotthont 1860-ban alapította Mary Tealby, azzal a céllal hogy a befogott kóbor állatokat gondozásba vegyék.

 

1990-ben elsőként kezdtek chipbeültetésbe kutyáknál, ami nálunk csak nemrég terjedt el.

 

A 2010-es felújítást követően maga Kamilla hercegné adta át az új intézményt, és látogatása során fogadta örökbe két Jack Russel-terrier kutyáját Beth-t és Bluebellt.

 

Idén megnyílt az állatkórház, amivel az Egyesült Királyság egyik legnagyobb és leghíresebb állatmentő központjává vált.

 

Az új londoni Battersea Állatkorházban három műtő van, ami lehetővé teszi hogy akár 100 műtétet is elvégezhessenek hetente.

 

Speciális fogászati szűrés és kezelést is kaphatnak a problémás fogakkal érkező kutyák és macskák.

 

A hangszigetelt és szeparált lábadozóhelyiségek lehetővé teszik a békés, nyugodt felépülést.

 

A 156 év alatt több mint 3 millió kutyán és macskán segítettek a Battersea gondozói.

 

Az otthonban trénerek is dolgoznak, akik rendszeresen foglalkoznak a viselkedésproblémákkal küzdő kutyákkal, így megkönnyítve az örökbefogadást.

 

Az otthonban jelenleg 403-an dolgoznak a kórházi személyzettel együtt, de az évek során több mint 1000 önkéntes fordult meg az intézményben.

 

A 2015-ben felépített modern kenneleket úgy tervezték, hogy minimalizálja az állatokra nehezedő stresszt. Ezt a zajvédelemmel, a világos és oxigéndús, nagy terekkel, kifutóval és padlófűtéssel érik el.

 

 

 

 

 

 


Fotók:
Leon Neil/Getty Images

További cikkek mentett állatokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.