nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Fotó
Az én testem, az én döntésem! – a lengyel abortuszelleni tüntés képekben

Az én testem, az én döntésem! – a lengyel abortuszelleni tüntés képekben

Hétfőn hatalmas tüntetésbe remegett bele Lengyelország: fekete ruhában, tömegével vonultak utcára azok, akik az abortusz betiltása ellen hallatták hangjukat. Erős képeken mutatjuk meg, hogyan tüntettek az emberek.
NLCafé
f Ajánlom

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egyházi nyomásra Lengyelországban tilos lesz az abortusz még akkor is, ha az édesanya vagy a magzat élete vagy egészsége forog kockán, sőt még akkor is, ha az eljárás oka nemi erőszak vagy vérfertőzés.

Az országban eddig egy 1993-as törvény van érvényben, ami ezekben az esetben engedélyezi a terhességmegszakítást, ám a parlament előtt most egy olyan törvénymódosítás fekszik, amelyik ebben a három esetben is tiltaná az abortuszt.

Bár Európában eddig is Lengyelországban volt a legszigorúbb abortusztörvény, most tovább szigorítanák, ráadásul az országban védekezésre egyedül az óvszer áll rendelkezésre, az egyház nyomására rengeteg gyógyszertár nem árusít fogamzásgátló szereket és eszközöket.

Egyértelmű, ha a törvény életbe lép, a külföldön elvégzett terhességmegszakítások amúgy is magas száma rohamosan növekedni fog. Aki nem akar gyermeket, azt nem tudják megakadályozni abban, hogy pár száz kilométerrel arrébb, mondjuk Ausztriában vagy éppen a skandináv országokban végeztesse el a műtétet.

A törvényjavaslat hatalmas port kavart az országban, az eset egy újabb példa arra, hogy milyen az, amikor az állam ignorálja az ember önrendelkezési jogát, átlép egy határt, és a jog eszközeivel akar beavatkozni az ember életébe, a testébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olvass még abortusz témában az NLCafén!

 

Megosztás Facebookon