Fotó

Rajzolj boldog jövőt a szomorú gyerekeknek!

Ha gyerekrajzokra gondolunk, legelőször kedves, színes képekre asszociálunk, pedig ma sok millió gyermek vért, fegyvereket és halottakat rajzol a papírra. Az UNICEF A remény rajzai kezdeményezése most hozzájuk, értük szól. Rajzolj velünk te is!

Mentálisan és fizikálisan a világon jelenleg a legkárosabb hely egy gyerek számára Szíria. A lassan 5 éve tartó polgárháború miatt az országban több mint 3,7 millió gyermek éli mindennapijait a háborúban, rettegésben, életveszélyben. Ezt a szomorú valóságot a szír kisgyerekek rajzai ábrázolják a leghűebben, az UNICEF Magyar Bizottság pedig most ezeknek a rajzoknak a segítségével szeretné felhívni a figyelmet a problémára. A remény rajzai nevű kezdeményezés keretében arra kéri az embereket, rajzolják át a szomorú rajzokat olyan képekké, amelyek reményt adhatnak a gyerekeknek. Rajzolj te is!

A 4 éves Nizar rajza – Kattints ide, és rajzold át!

 

Joachim így rajzolta át

 

Illaoi így rajzolta át!

 

Az 5 éves Rima rajza – Kattints ide, és rajzold át!

 

Az 5 éves Mohammed rajza – Kattints ide, és rajzold át!

 

A 4 éves Nizar rajza – Kattints ide, és rajzold át!

 

A 7 éves Mohammed rajza – Kattints ide, és rajzold át!

UNICEF – A remény rajzai 

Rajzolj a szomorú gyerekeknek boldog jövőt!


70 éves az UNICEF

Együtt a gyermekekért, már 70 éve! Hívd a 136 66-os segélyvonalat és segíts Te is a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek! Egy hívás ára 500 forint, mely bármely mobilhálózatból elérhető. Bővebb információkért látogass el az UNICEF hivatalos oldalára!

 

UNICEF az NLCafén!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.