Fotó

Magányos graffitik, titkos filmtekercsek, elhagyott épületek Budapest szívében

Megnéztük, milyen épületeket fognak lebontani a Liget Budapest Projekt részeként, és hogy mennyi maradt a Kertem kocsmából. A terület körülbelül háromnegyed része park lesz, egynegyedén pedig a Magyar Zene Házát építik fel. Nézzétek meg, mi van most az elkerített területen!

A Városliget 77 évig volt a vásárok központja, az 1896. évi millenniumi kiállítástól kezdődően. Fénykorát a két világháború között élte itt a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV), a háború után zűrzavaros időszak következett, majd az 1958-as brüsszeli expó magyar sikerét követően újra rendeztek sikeres vásárokat a Városligetben. Az 1960-as években sorra épültek az új pavilonok. Az egykori Hungexpo-épületeket is ekkor építették; az itt működő vásárközpont 1974-ben költözött el mostani helyére, Kőbányára, mivel a Városliget a növekvő területi igényeket már nem tudta kiszolgálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Magyar Zene Háza tervezésére összesen több mint 168 pályamű érkezett a világ minden tájáról. Sou Fujimoto terve nyert: a japán építész a légies, természet ihlette, inspiráló épületeiről vált híressé világszerte.

A tervezett épület háromszintes lesz. Az alsó szinten egy, a zenei csodák palotájához hasonlatos kiállítótér kap helyet, a középső szinten a koncerteké lesz a főszerep, míg a felső szinten oktatótermek és egyfajta zenei kísérleti központ működik majd.

Megnéztünk hova épül majd a Zene Háza, a Liget Budapest első projektje

 

Megnéztünk hova épül majd a Zene Háza, a Liget Budapest első projektje

A Városliget rendezéséről bővebben itt olvashatsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.