Fotó

Egy mesés fodrászat, ahonnan haza se akarnak menni a gyerekek

Krokodilkönnyek, visítás, toporzékolás: nagyjából ezek a leggyakoribb tünetek akkor, ha egy kisgyereket sikerül beimádkozni a fodrászszékbe, ahol olyan félelmetes eszközökkel cikáznak a feje körül, mint a hegyes olló, a daráló hangú hajnyíró – és mindennek tetejében még egy műanyag lepedőt is a nyaka köré erősítenek. Mi ez, ha nem hátborzongató? Persze lehet másképp is csinálni, mondjuk úgy, ahogy a Tincses Sziget Gyermek Élményfodrászatban, ahol Tom és Jerry, a Verdák és megannyi bájos játék oldja a picik szorongását.
Az első hajvágás egy nagyon fontos pillanat, mert az akkor szerzett élmények hosszú távon meghatározhatják a gyerekek fodrászhoz való viszonyát. Éppen ezért az első hajvágás nálunk már majdhogynem ünnepi pillanat: a gondosan levágott fürtökből a gyerek kap egy tincset emlékbe, sőt egy oklevéllel is megköszönjük a bátorságát” – meséli Gabriella.

 

Kifejezetten gyerekek számára készült samponokat használunk. Bőrbarát, nem csípi a szemet, és olyan illatanyagokkal készül (pl. csokis, málnás, banános), amelyet a gyerekek nagyon szeretnek.”

 

Kialakítottunk egy kis játszósarkot logikai fallal, playstationnal, ahol a szülő és a gyerek együtt játszhat, amíg a gyerekre kerül a sor. Szinte minden vendégünk előre bejelentkezik, így igyekszünk elkerülni a hosszú várakozási időt, nehogy a gyerek közben elveszítse a türelmét.”

 

Általában a hajvágás végeztével a gyerekeknek nincs kedvük még hazamenni, sokszor maradnak még nálunk játszani, mesét nézni, vagy csak beszélgetni. Ezen idő alatt a szülők szívesen végzik el kisebb-nagyobb bevásárlásaikat, hiszen tudják, hogy a gyerekek jó kezekben vannak.”

 

Kis vendégeinket név szerint ismerjük, az elmúlt évek alatt több családban született testvér, akik szintén hozzánk járnak szépülni. A korosztály nagyon vegyes, a féléves kisbabáktól kezdve egészen kamaszkorukig járnak hozzánk.”

 

Szülinapi zsúrokat is szervezünk. A buli alatt a gyerekek trendi frizurát kapnak, gyakran fonunk, loknizunk, készítünk kontyot vagy színezzük be a hajat, de természetesen az egyéni kívánságokat is szívesen teljesítjük.”

 

A fodrászkodást manikűr követi, ilyenkor a világon egyedülálló vegyszermentes gyerekkörömlakkot használunk a kislányok körmeire. Arcfestést, sminkelést is vállalunk, valamint jelmezekbe is bújhatnak. Lehetnek királylányok, hercegnők, vagy akár kalózok is. Igazi bulihangulat van!”

 

2013-ban kezdtünk bele a hajadományozási programba, melynek célja, hogy segítsünk a daganatos gyerekeken. Mivel az elmúlt 8 év során sok ezer gyerek vágatta le nálunk a haját, már többször is megfordult a fejünkben, hogy a parókakészítésre alkalmas tincseket jó lenne megmenteni és jótékony célra felajánlani.”

 

A Gyermekrák Alapítvánnyal közösen azon vagyunk, hogy minél több rákbeteg gyerek kaphasson élőhajból készült parókát, mert az sokkal kényelmesebb viselet a számukra, mint a műhaj.”

 

A kezdeményezés a »Neked egy tincs, neki nagy kincs!« elnevezést kapta, és hősei azok a gyerekek, akik úgy döntenek, hogy levágatják nálunk hosszú tincseiket és – szüleik segítségével – felajánlják ezeket a Gyermekrák Alapítványnak.”

 

A Tincses Sziget immár 8 éve üzemel, és várja vendégeit Budán a Rózsakert Bevásárló Központban a hét minden napján.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még több cikk a fodrászatról és hajápolásról az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.