Fotó

“Nem hiszem, hogy kevesebb volnék attól, hogy nem mentem férjhez” – ma 70 éves Diane Keaton

Színésznő, rendező, forgatókönyvíró, énekes, fotóművész, ingatlanfejlesztő, anya, stílusikon és szertelen nő: a ma 70 éves Diane Keaton a filmipar egyik legjellegzetesebb alakja, aki a Keresztapa feleségeként és Annie Hallként véste be magát az emlékezetünkbe – ám azóta is töretlenül rajongunk érte. Képekben mutatjuk, miért is olyan izgalmas nő ő.
Diane Keaton első komolyabb szerepét Fancis Ford Coppola 1972-es filmjében, a Keresztapában kapta, Michael Corleone barátnőjét és feleségét, Kay Adams-Corleonét játszotta Al Pacino oldalán. Coppola azért választotta pont őt, mert a színésznő már ekkor híres volt különcségéről. Diane Keaton magát is úgy emlegette, mint a filmipar “dilis” színésznőjét.

 

A Harry és Walter New Yorkba megy című filmben Michael Caine partnereként 1976-ban.

 

Diane Keaton számtalan filmet forgatott Woody Allennel. Különös, hogy akkor kezdtek el közösen forgatni, amikor kapcsolatuk már véget ért. Az igazi átütő sikert negyedik közös filmjük, az Annie Hall hozta el 1977-ben, amiért a legjobb női főszereplőnek járó Oscart is megkapta. Annie Hall nem volt más, mint Diane Keaton idealizált képmása, amit a rendező a színésznőre írt. Ennek volt szerves része Annie Hall öltözőszekrénye, a férfias ruhák, a nyakkendők, a mellények, a kalapok, amelyek Diane Keatont a 70-es évek egyedi stílusikonjává tették. – A fotón Tony Roberts, Woody Allen, Diane Keaton.

 

Diane Keaton Woody Allen után Warren Beatty oldalán bukkant fel, a két filmcsillag még a közös filmjük, a Vörösek forgatása előtt jött össze. Kapcsolatuk nem tartott sokáig, filmjük bukása utána barátságban mentek szét. – A fotón: Diane Keaton és Warren Beatty a 51. Oscar-díj-átadóra sietnek 1979-ben.

 

Jack Nicholson, Diane Keaton és Warren Beatty a Vörösök című filmben 1981-ben.

 

Meryl Streep és Diane Keaton 1982 körül New Yorkban.

 

Diane Keaton, Kathryn Grody és Carol Kane A citrom nővérek vígjátékban 1989-ben.

 

A Keresztapa-trilógia után Diane Keaton és Al Pacino se veled, se nélküled kapcsolatban éltek, ám a harmadik rész végével végleg különváltak útjaik. “Al egyszerűen a létező legszórakoztatóbb férfi. Számomra az övé a legszebb arc. Warren csodálatos volt, csinos, de Al arca egyszerűen woaaa. Gyilkos. Gyilkos arc” – nyilatkozta a színésznő Al Pacinóról.

 

Az elvált feleségek klubja című filmben Bette Midler és Goldie Hawn partnere volt (1996).

 

Diane Keaton egy másik arca 2000-ben. A színésznő a plasztikai sebészet egyik nagy ellenzője: “Hiszem, hogy hitelesnek kell lennem, éppen ezért az arcomnak is úgy kell kinéznie, ahogy érzek” – nyilatkozta egyszer.

 

Diane Keaton, Eva Longoria, Andie MacDowell és Beyonce Knowles a méhnyakrákszűrést népszerűsítették 2006-ban.

 

Diane Keaton, Queen Latifah és Katie Holmes a Van az a pénz, ami megbolondít című film bemutatóján 2008-ban.

 

Nem hiszem, hogy kevesebb volnék attól, hogy nem mentem férjhez” – nyilatkozta a színésznő még 2001-ben, akinek az anyaság alapjaiban változtatta meg az életét. Két gyermeket fogadott örökbe, kislányát, Dextert 1996-ban, kisfiát, Duke-ot pedig 2001-ben, 55 évesen. “Az anyaság teljesen megváltoztatott. Ennél jobban semmi nem tanított alázatra.” – A fotón: Diane Keaton és kisfia, Duke a Los Angeles Lakers – Denver Nuggets meccsen Los Angelesben (2009).

 

Diane Keaton 65 évesen az NBC News Today című műsorában ragyog.

 

A fotón: Morgan Freemannel a Ruth & Alex című film torontói bemutatóján 2014-ben.

 

Gyermekei, Dexter Keaton és Duke Keaton oldalán 2014-ben a Szerelem a végzetem című filmje bemutatóján New Yorkban.

 

Diane Keaton a Káosz karácsonyra című film Los Angeles-i bemutatóján 2015-ben.

Diane Keaton és az Oscar 1977-ben

Diane Keaton az NLCafén!

Diane Keaton: “50 férfiig meg sem állok!”

65 évesen lett divatmodell Diane Keaton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.