Fotó

Így vásároltak titokban az apukák és gyerekeik karácsonyra – fotók

Apukákat fotóztam, akik a gyerekeikkel vágtak neki a nagy karácsonyi ajándékkeresésnek. Szigorúan megkértek, hogy december 24-e után jelenjenek meg a fotóik, nehogy az anyukák és a nagymamák előbb meglássák, mit kapnak majd a fa alatt.
Gondos válogatás után Soma kinézte a nagypapának a legmegfelelőbb ajándékot. Három festett matyó figurát szeretne idén adni neki.

 

János unokájával veszi be az adventi piacot. Sára le sem tagadhatná, hogy a kezében lévő színes szütyőt szívesen látná viszont a fa alatt.

 

Zsombor magas lóról kéri ki magának a forró csokit. Apa hátáról szuggerálja az eladókat, hogy sürgessék meg ebben a hidegben az italát.

 

Berzsián anyukájának szeretné ezt az apró fonott kosarat megvásárolni. Apukájával, Ákossal azon viccelődnek, hogy ebbe aztán semmi sem fog beleférni.

 

Jadviga a macis sapkák bűvöletébe esett, és megfeledkezett arról, hogy most nem neki jöttek el vásárolgatni. Egy ilyen tekintet viszont minden apukát levesz a lábáról.

 

Igor és Mira komoly alkudozásban vannak. A festett bögrék mindkettőjük fantáziáját megmozgatta, úgy döntöttek, hogy a család Anna nevű tagjainak ilyet vásárolnak.

 

Márton és a három grácia szerencsét próbálnak a vásárban, nagyanyónak szeretnének találni valami kedveset.

 

Béla gyerekei az unokatestvérüknek néznek sakktáblát, aki állítólag irigylésre méltó tehetség ebben az asztali sportban.

 

A legkisebbeket úgy látszik alvás időben semmi sem izgatja fel. Zsolt kislányával jött el a vásárba, a kis Jázmin viszont végigalussza a karácsonyi forgatagot. Így kénytelen majd Zsolt egyedül választani a nagymamának valami finomságot a cukrászat pultjáról.

 

Laci fiával és unokaöccsével jött nézelődni. Egy képzőművészeti bolt kirakata előtt hosszasan időznek, a furcsább és furcsább szobrocskák közül nehezen választják ki a megfelelőt. Végül egy zöld boszorkány mellett döntenek, Laci anyósának szeretné majd adni. No, semmi összefüggés az anyós és a boszorkány között, a választás puszta véletlen.

 

Liza megéhezett. Apukájával már egy órája járják a bódékat, fel és le, anélkül, hogy bárkinek is találtak volna meglepetést a fa alá. Egy jó bejgli talán meghozza majd az ihletet az utolsó percekre, mielőtt hazatérnének.

Még több karácsonyi történet az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.