Fotó

Ilyen rajzot te is akarsz magadról!

Mindig érdekes látni, hogyan látja az embert egy művész, aki néhány vonal és megannyi szín segítségével támasztja fel mesebeli énjét. László Judit grafikus rajzai pont ezt teszik ez emberrel: a valóságból bárkit egy színesebb világba rajzol, ehhez pedig nem kell neki más, csak egy fotó és egy bemutatkozás. Munkáiból hoztunk el nektek párat.

László Judit projektje, a SKiCC nem jöhetett volna létre, ha nincs a barátnője, Réka: az ő unszolására kezdett el komolyabban foglalkozni a rajzolással – nem kis sikerrel. Mára nemcsak a barátok, de ismeretlenek is felkérik őt, hogy rajzolja meg őket, a történetüket, a legmeghatározóbb pillanataikat. Ehhez nincs másra szükség, csak néhány fotóra és egy kiadós beszélgetésre vagy egy levélre, ami átadja a szereplők énjét, személyiségét.

Ezzel a rajzzal indul útjára a SKiCC. Ő Réka és a férje. Ez a pillanat az ő kedvenc pillanatuk, életük nagy fordulópontján készült a tengernél. A sárkány pedig a jelképe lett annak a napnak.”

 

Ezen a képen a saját mesém látható. Imádunk kirándulni a két kis rosszcsonttal, mindig új helyeket fedezünk fel. Itt épp egy balatoni túrán voltunk, és akkor láttak életükben először »mozgó« vizet. Egyik kedvenc pillanatom.”

 

Ez a rajz egy szabad szellemű, bolondos művésznőről készült, ezért az egyszerű lufi és az egyetlen szerelme, a kiskutyája, így teljes a kép. Imádtam ezt a képet rajzolni.”

 

“Ez a kép egy kedves barátnőmről és a férjéről készült. Budapesti esküvőjük után lett a háttér az Erzsébet híd. A legszebb napjukat próbáltam visszaadni, kicsit kötetlenebb stílusban.”

 

Ez egy kicsit nehezebb feladat volt, mert egyáltalán nem ismertem a szereplőket, így több fotóból dolgoztam, hogy nagyobb rálátásom legyen a képen szereplő párról. ‎A rajz nagy sikert aratott, és ez minden nehézséget felülmúlt.”

 

Ez az egyik legnagyobb kihívás volt a számomra. Bár a szereplők nagyon közel állnak hozzám, hisz a nővérem és kis családja van a rajzon, mégis a sok kisállat okozott nemi fejtörést. Nyilván őket is a személyiségi jegyeik alapján próbáltam elhelyezni a képen, ez volt hosszadalmas folyamat. De imádtam.”

 

Egy gyerekkori barátnőm szülinapjára készült ez a kép. A fotó épp a nászútjukon készült Amerikában. Igaz, a kutyusuk nem tartott velük, de mindenképp rá kellett hogy kerüljön a képre, hisz ő a szemük fénye.”

 

Ezt a képet is nagyon szerettem rajzolni. Az egyik legtöbb időt ezzel a képpel töltöttem, mert itt is rengeteg szereplő van a képen, ráadásul a történetük sem mindennapi: ők egy család, akiknek seprűkészítő üzemük van Amerikában, ráadásul rengeteg kisállatuk is van.”

 

Ez a kép egy kedves ismerősömet és férjét ábrázolja. Mindkettőjüknél próbáltam kiemelni azt, ami igazán jellemző rájuk. Ezert is jelenik meg a fiún a csokornyakkendő, a göndör haj vagy épp a nagyon csini ruha és a felhőkarcolók. Ők szintén Amerikában élnek, így ezt is szerettem volna tükrözni a rajzon.”

Illusztrációk, rajzok, grafikák az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.