Fotó

Sokkoló képeken mutatja meg egy fotós, milyen károkat okoz a mérgező hulladék

Brandon Seilder fotóművész Impure, azaz Szennyezett című tájképsorozatában arra próbálja felhívni a figyelmet, milyen visszafordíthatatlan károkat okozunk a környezetszennyezéssel. Polimetil-metakriláttal roncsolta az előhívott negatívot, ugyanazzal a mérgező anyaggal, amivel a környékükön szennyezték be az öbölt.
Évekkel ezelőtt hatszáz liter mérgező polimetil-metakrilát hulladékot helyeztek el New Jersey partjainál.

 

Brandon Seilder fotós visszatért a helyszínre, hogy tájképein megörökítse ezt a felelőtlen környezetszennyezést. Hogy érzékeltesse a metakrilát romboló hatását, különböző eljárásokkal beszennyezte vele elkészült képeit.

 

Vegyész nagyapjával és tengerbiológus nővérével közösen kutatták lakhelyük környékét. Brandon ekkor döbbent rá arra, valójában milyen nagy területet érint a szennyeződés.

 

A vegyi anyagok hatására sok növény és állat elpusztult, a tengeri állatok megtizedelésének következtében a vizet ellepték az invazív fajok.

 

A hosszú ideje tartó kutatások és eredmények ellenére még mindig nem tudják megmondani, mennyire lesznek súlyosak a következmények. De Brandon szerint szomorú belegondolni abba, mit tettünk mi, emberek a saját élőhelyünkkel, és talán sosem láthatjuk újra olyannak mindezt, mint régen.

 

 

 

 

 

Forrás: Feature Shoot

Brandon Seilder Impure című sorozatából még több képet a fotós oldalán láthattok, valamint megvásárolható fotóalbuma is, amire eddig a Kickstarteren gyűjtött.

Olvass még a környezetvédelemről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.