Fotó

Pride, 2015: az elfogadás nyelvét mindenkinek beszélnie kellene

Az idei Budapest Pride nem melegfelvonulás volt, sokkal inkább a szabadság, az elfogadás és a szeretet menete. Az NLCafé szerkesztősége idén először vett részt a rendezvényen, amelyet reméljük, sok ilyen, de kordonmentes változat követ.

 

Szülőként egészen más mondanivalója van a Pride-nak, a félelem, hogy gyerekeink egy olyan világban nőnek fel, ahol nem vállalhatják szabadon a nemi hovatartozásukat, vagy akár azt, hogy mások, mint az átlag, ijesztő.

 

Ahogy minden mást is, az emberek gyakran egész máshol keresik az igazságosságot, zúgolódnak, mert oly kevés jut nekik belőle. Nyisd ki a szemed, először te magad légy igazságos! Add oda mindazt, amit adni lehet! Mindig, mindig van mit adni, ha csak kedvességet is! Ha ez utóbbit mindenki megadná, s nem bánna oly zsugorian a kedves szavakkal, sokkal több szeretet és igazságosság lenne a világon!” – Anna Frank

 

A szabadság menete volt a tegnapi, ami már rég túlmutat azon, hogy ki kit szeret…

 

Az igazi emberi jóság csak olyasvalaki iránt nyilvánulhat meg kristálytisztán és szabadon, aki semmiféle erőt nem képvisel.” (Milan Kundera)

 

Az elfogadás egy olyan nyelv, amelyet minden embernek beszélnie kellene, és ha valaki nem érti, annál nagyobb szegénységi bizonyítvány nincs.

 

A szeretet nem kiváltság, mindenkinek jár!

 

Leszarom, ki kivel házasodik – semmi közöm hozzá. Miért kell ebből ekkora ügyet kreálni? A melegek házassághoz való joga a te boldogságod útjában áll?! Lószart. Hagyjuk már ezt az álszent dumát, és hagyjuk élni egymást.” – Clint Eastwood

 

Az NlCafé idén először vonult a Pride-on, de biztosan tudjuk, hogy nem utoljára. Nyitottak vagyunk a világra, és ez nekünk is több, mint egy szombat délutáni program.

 

UP!

 

Jövőre, veletek, ugyanitt!

 

 További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.