Fotó

Végre egy magyar múzeum, ahova lehet kutyát vinni!

Akinek van kutyája, tudja, a szőrös négylábúval nem is olyan könnyű az élet: az ember nem ugorhat be bárhova meginni egy kávét, megvenni egy flakon mosószert, és az utazásról vagy éppen a kulturális kikapcsolódásról még nem is beszéltem. De van remény, az Óbudai Múzeum például kutyabarát múzeum lett, ahol ivótálka és tappancstörlő is várja a négylábúakat. Milával, a 5 éves border collie-mmal ott jártunk.

“2014 nyarán határoztuk el, hogy kutyabarát múzeum leszünk, a felismerést tulajdonképpen a kereslet hívta életre – meséli Népessy Noémi, az Óbudai Múzeum igazgatója. – Amikor egy speciális múzeumpedagógiai foglalkozásunka érkező értelmi fogyatékos csoportot terápiás kutya kísért, akkor szembesültünk vele, hogy hozzánk nem lehet kutyával bejönni. Hasonló eset máskor is előfordult, olyan látogatót kellett visszautasítanunk, aki kutyával érkezett a múzeumba. Ekkor határoztuk el, hogy elindítjuk a kutyabarát múzeummá válás folyamatát. Átalakításra nem volt szükség, csupán a kutyatartóktól várunk el felelős magatartást. Természetesen olyan szükséges kellékeket biztosítunk, mint az ivótálka, vagy téli időben a tappancstörlő. Mindkét múzeumunk látogatható kutyával is.”

Az Óbudai Múzeum Óbuda-Békásmegyer már 1973 óta működő, helytörténettel foglalkozó gyűjteménye 2010 óta új állandó kiállítással várja a látogatóit.

 

 

 

 

 

A múzeumhoz tartozó, 2013-ben nyílt Goldberger Textilipari Gyűjtemény 2013-ban “Az Év Múzeuma” lett, modern, 21. századi európai színvonalon mutatja be a magyar textilipar történetét, amelynek kiemelkedő képviselője volt egykor a Goldberger Textilgyár.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézd meg ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.