Fotó

Színcsata az Eiffel-toronynál, papírhajók a Földközi-tengeren – A hét képekben

Miközben az Eiffel-torony lábánál színes festékkel dobálóznak, Barcelona kikötőjében megannyi sárga papírhajót eresztenek vízre, egy olasz állatkert édes kis makija a napon jógázik, egy férfi egy pohár kávé fölött alkot, a világ másik fele pedig keservesen gyászol. Ezúttal is elhoztuk a hét színes, vidám, szívszorító és keserves pillanatait.
Április 19. – A Color Run, vagyis a Színes Futás, amit színes festékkel ünnepelnek a résztvevők Párizsban, ahol másodszor rendezték meg a vidám versenyt.

 

Április 20. – Egy kislány virágot szed az Izraeltől délre található Nir Yitzhak kibucban. A gyönyörű virágtenger az Izrael–Gáza határon található. A virágok zömét Európába exportálják.

 

Április 22. – Egy maki jógapózban relaxál a torinói Zoom Torino állattani intézetben.

 

Április 22. – “S. O. S. Európa” feliratú papírhajókat engednek vízre az Amnesty International aktivistái Barcelonában, akik ezzel az akcióval az európai vezetők alkalmatlanságára akarják felhívni a figyelmet, amint tétlenül nézik, hogy a Földközi-tengerbe vesznek menekültek.

 

Április 23. – New Yorkban hógömbkiállítást szerveznek.

 

Április 23. – Washingtonban két légy “szereti” egymást.

 

Április 23. – Hongkongban a gyerekek óceáni napja alkalmából a gyerekek egy halat és a »Hol a zátonyom?« feliratot formálják meg, hogy felhívják a figyelmet a tengerek és óceánok védelmének fontosságára.

 

Április 23. – Zach Yonzon grafikus Manny Pacquiao arcát másolja a tejhabba.

 

Április 24. – Megemlékezést tartanak Jerevánban az Oszmán Birodalomban elkövetett örmény népirtás kezdetének 100. évfordulóján.

 

Április 24. – Két éve annak, hogy Bangladesben összedőlt a világ egyik legnagyobb ruhagyára, a nyolcemeletes Rana Plaza, melyben olyan világmárkák varratták ruháikat, mint a Zara vagy a Marks & Spencer. 1100 ember veszítette életét, 2500-an súlyosan megsérültek. A képen egy hozzátartozó gyászol.

 

Április 24. – A 2015-ös Sony World Photography Awards győztes képét az amerikai John Moore készítette Libériában 2014 nyarán, az ebola epicentrumában.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top