Fotó

Vérvörös cipők, hisztérikus rajongók – A hét képekben

Miközben a Germanwings-tragédiából próbál felocsúdni az emberiség, Mexikóváros terét vérvörös cipők lepik el, rajongók ezrei zokognak egy bandatag kiválása miatt, egy fiatal édesanya pedig a rácsok mögött ringatja gyermekét. A hét képeit hoztuk el ma is.
Március 30. – A Volvo óceáni jachtversenyén Stefan Coppers, a tradíciókhoz hűen, meztelenül fut be hajójával. 2014. október 11-én indult útnak a spanyolországi Alicantéból, 11 ország kikötőjében állt meg a kilenc hónap alatt.

 

Március 31. – A hét egyik legfelkavaróbb híre, hogy a One Direction fiúzenekart elhagyja Zayn Malik, akit a londoni Madame Tussauds Múzeumban is megformáltak. A képen a múzeum alkalmazottja zsebkendőt ad egy rajongónak.

 

Március 31. – Sydney-ben a Tarongo Állatkert két csimpánza színes húsvéti csomagot kap. Csokoládé helyett popcorn és mazsola volt a csomagban. A meglepetéseket az állatkert munkatársai elrejtették, hogy izgalmas legyen a keresés.

 

Március 31. – A 19 éves amerikai Heather Mack Bali egyik börtönében kisbabáját ringatja. A rácsokon keresztül hozzátartozóival beszélget, hamarosan megkezdődik a bírósági tárgyalása. A lányt 15 évre, barátját, Tommy Schaefert pedig 18 évre akarják elítélni. A két fiatalt azzal vádolják, hogy megölték a lány édesanyját, akinek testét egy utazótáskában találták meg, egy taxi csomagtartójában, Bali egyik luxushotelének közelében.

 

Április 1. – A thaiföldi Mae Hong Sonban a Poy Sang Long Fesztivált ünneplik, ami a buddhista fiúk pappá szentelésének ünnepe. Ennek része a színes smink és a díszes ruha. A 7 és 14 év közötti fiúk novíciusokká válnak, a buddhista tanokat kell elsajátítaniuk.

 

Április 1. – A Japan Airlines új alkalmazottjait üdvözli a légitársaság igazgatója Tokióban.

 

Április 2. – Vincent Nichols bíboros, a brit katolikus egyház feje egy nyugdíjas férfi lábát mossa és csókolja a Westminster-katedrálisban, Londonban. A szertartás az emberségesség jelképe, az utolsó vacsorára emlékeztet, ahol Jézus a tanítványai lábát mosta. “A tanítványok mezítláb jártak, és Jézus a piszkos lábukat mosta meg, ahogyan egykor a szolgák tették (…) Jézus szolgál, gyógyít, megtisztít (…) a másik iránti szolgálat és szeretet elevenedik meg a lábmosás szertartásában.”

 

A dél-franciaországi Les Mees-ben 200 hektáron 111 780 darab napelem termeli a megújuló energiát. A napelemek 100 MW energia előállítására képesek.

 

Egy fotós a 121 emeletes Shanghai torony tetejéről fotózza a ködben úszó Jin Mao toronyt (balra) és a World Financial Centert.

 

Ferenc pápa nagycsütörtökön délelőtt a Szent Péter-bazilikában tartotta meg a krizmaszentelési szentmisét, a római egyházmegye segédpüspökei, papjai és diakónusai részvételével. A szentmise során a papság megújította szentelési fogadalmait és a pápa megáldotta a keresztelendők, a betegek olaját, valamint a krizmát. “Az én kezem a te támaszod, a karom pedig a te erősséged” – kezdte beszédét a pápa egy zsoltáridézettel.

 

Egy hívő indiai kislány Krisnának öltözve vesz részt a Kalkuttában megrendezett egyik legfontosabb Jain vallási ünnepségen, a Mahavir Jayantin.

 

A nők elleni erőszak elleni tiltakozás jeléül piros cipők lepik el Mexikóváros egyik terét.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.