Fotó

Isten éltesse, Árpi bácsi!

Alig voltam 8 éves, amikor Göncz Árpád nevét megtanultam: könyvimádó édesanyám mindig csak úgy emlegette, mint John Updike magyar hangja; és bár fogalmam nem volt, ki az az Updike, Árpi bácsit megismertem a tévéből is, és szülői elfogultság ide vagy oda, az én szívembe bizony egy életre belopta magát ez a kedves ember, aki mindig mosolyog, akit a fél világ szeret. Ma, február 10-én ünnepli 93. születésnapját mindenki Árpi bácsija, akit fotókkal köszöntünk.
Diana hercegnő hivatalos magyarországi látogatásán Göncz Árpáddal 1990. május 8-án

 

Károly herceg és Göncz Árpád a reptéren 1990. május 7-én

 

1990. augusztus 3. A győzelem jelét mutatja Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke az Országház előtt – fotó: MTI / Cseke Csilla

 

1999. május 3. Nelson Rolihlahla Mandela dél-afrikai államfő a Dél-Afrikai Köztársaság Nagykeresztje kitüntetést adományozta Göncz Árpádnak – fotó: MTI / Kovács Attila

 

Göncz Árpád hivatalos angliai látogatásán Erzsébet királynővel egy hintón utazik 1999. június 22-én

 

Göncz Árpád és Bill Clinton 1999. június 8-án a Fehér Házban

 

II. János Pál pápa a privát vatikáni könyvtárában fogadta a magyar államfőt 2000. február 21-én

 

Göncz Árpád és felesége, Göntér Mária Zsuzsanna 2000-ben

 

Göncz Árpádot Akihito japán császár fogadta a császári palotában 2000. április 10-én. A magyar államfő hét napot töltött Japánban.

 

Középen Göncz Árpád és felesége, jobbra az akkori köztársasági elnök, Sólyom László és felesége, balra Mádl Ferenc és felesége a Sándor-palotában. 2007. február 9-én, Göncz Árpád 85. szülinapja alkalmából találkoztak.

 

Göncz Árpád József Attila-díjas magyar író, műfordító, politikus. Irodalmi munkássága elsősorban műfordításairól ismert, Göncz fordította a Gyűrűk Ura című regény jelentős részét magyarra.

Még több fotóért látogass el a Göncz Árpád Alapítvány hivatalos honlapjára, ahol családi képeket is szép számmal találsz!

És ajánljuk figyelmedbe ezt a videót is, ami Árpi bácsi kilencvenedik szülinapján készült!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.