Fotó

Tovább szépülnek a fővárosi tűzfalak

Három művész öt napig festette az egyik fővárosi parkolónál található hatalmas tűzfalat. Az eredmény látványos és elképesztő!
A Színes Város Strongbow Budapest Fesztivál harmadik tűzfala készült el. A budapesti Kertész utcában található parkoló 156 m2 nagyságú tűzfalára 3 művész 5 nap alatt festette fel a Romlás virágai című alkotást.

 

A fesztiválon megfestett tűzfalak mindegyike valamilyen ellentétpárt dolgoz fel, így ez a nagyváros vagy természet dilemmát értelmezte sajátosan.

 

A Fat Heat művésznéven ismert Kirsch Ádám, és a Mr. Zeróként alkotó Viszokai Krisztián nemzetközileg a legismertebb magyar falfestők, akik művészetük segítségével a fél világot bejárták, ugyanis rengeteg fesztiválra hívják őket nagyméretű falakat megfesteni.

 

A gyakran párban dolgozó fiatalokhoz ezúttal ObieOne, alias Egry Tamás is csatlakozott. Egry a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fotó szakán diplomázott, de grafikával is régóta foglalkozik.

 

Az új budapesti fesztivál keretében közel tucatnyi tűzfalat festenek meg képzőművészek augusztus 15. és szeptember 19. között, és három külföldi vendégművész is érkezett. Jelenleg négy további falon zajlik egy időben a munka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.