Fotó

Szülők, akik részt vettek a Budapest Pride-on

Volt, aki homoszexuális fia oldalán vonult, voltak, akik csak kimentek a gyermekeikkel, mert fontosnak tartják, hogy elfogadásra neveljék őket. Sokszor mondtuk már az elmúlt napokban, de szombaton a főváros egy részére kifejezetten igaz volt ez a mondat: csak a feltétel nélküli szeretet számít.
Erzsikét és Valikát a kiváncsiság hozta ki a felvonulásra. Sok minden érdekli őket, például a politika vagy a közélet, és a felvonuláson sok érdekes arccal találkozhatnak. Tiszteletreméltónak tartják azokat, akik vállalják a másságukat. Ha valamelyik családtagjuk lenne érintett, nem örülnének neki, de elfogadnák.

 

Mária és János fia meleg. Számukra az volt a legnehezebb időszak, amikor Zoliról 17 éves korában kiderült, hogy a szerelmet másképp éli meg, mint ahogy azt ők gondolták. Úgy érezték, hogy az addigi nevelő munkájuk lenullázódik, újra meg kellett tanulniuk, hogyan viselkedjenek szülőként a gyerekükkel, aki történetesen meleg.

 

Kinga és László minden éveben részt vesznek a Pride-on, több meleg barátjuk van. Számukra természetes a másság elfogadása, szerintük a felvonulás a szabadságról, az alapvető emberi jogok tiszteletben tartásáról szól, és jót tesz az ügynek, ha minél több konszolidált ember, és minél több hetero felvonuló részt vesz rajta.

 

Réka és Aurél természetesnek tartja a másság elfogadását. Számukra fontos, hogy a többségi normáktól eltérő gondolkodásmódokat, viselkedésformákat megismerjék. Gyerekükkel, Nandával már több felvonuláson részt vettek, például Bécsben és Amszterdamban, szórakoztatja őket a felvonulás színessége.

 

Zsuzsi és Peti is úgy gondolja, hogy gyerekeik, Matyi és Gabesz fejlődésére semmiféle veszélyt nem jelent az emberek sokfélesége, ezért természetes, hogy az egész család részt vesz a felvonuláson.

 

Melinda és Gábor nyitottnak tartják magukat, gyerekeiket, Gergőt és Marcit is erre akarják nevelni. A kíváncsiság hozta ki őket, eddig még nem vettek részt ilyen felvonuláson.

 

Brigittát és lányát, Brigittát egyáltalán nem zavarja a felvonulás, sőt kifejezetten szórakoztatja őket. Látták, hogy le van zárva az utca, és kihozta őket a kíváncsiság.

 

Juli jogvédőként dolgozik a Patent Egyesületben, és kifejezetten fontosnak tartja, hogy gyerekeit már a születésüktől kezdve toleranciára nevelje, így természetesnek vegyék, hogy az emberek sokfélék, ezáltal a valósággal szembesüljenek. Eddig minden évben részt vett a felvonuláson, és úgy gondolja, hogy a 2007-es ominózus kődobálás után az idei Pride semmiféle veszélyt nem jelent a gyerekére, Mirára nézve.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.