Fotó

Matrózruhás szirének és fűzős dámák bringáztak át Budapesten

Minden lány szeretne néha a dédmamája ruhájába bújni, talán mert ez felszabadít a jelen terhei alól és a múltnak csak a szépségét érezteti velünk. Ezt próbálhatták ki a nálunk is rendszeresen megtartott Tweed Run csajos kiadásának résztvevői szombaton: régi korok ruháiban tekertek át a fővároson, hogy a végén egy nagyot táncoljanak a bazilikánál. Mert ez egy kifejezetten vidám és önfeledt dolog. Annak is, aki csinálja, és annak is, aki nézi.
Időutazás a Városligetben. A Tweed Run Budapest Csak Csajok szekciója egy vintage kerékpáros felvonulás, ami május 31-én startolt a Pántlika bisztrótól. A tweed szó skót gyapjúszövetet jelent, és komoly rajongótábort tudhat magáénak világszerte. A Csak Csajok ennél is messzebb ment, a versenyzők egészen a 20-as évekig repülhettek vissza az időben, és ötféle stílusban is nevezhettek: flapper – a 20-as évek lázadó ifjúságának öltözéke, art deco és Gatsby – az arisztokrata stílus (gazdagon ékszerezett anyagból készült ruha), provance-i stílus – francia vidéki (csipke vagy apró virágminta), rockabilly (Elvis) – pörgős szoknya (pöttyös, csíkos, kockás, harsány virágmintás, leopárdmintás), és pinup stílus – rockabilly stílus csak szűk szoknyában a teltkarcsú hölgyeknek.

 

Tökéletes a hatás! Akik a borús idő ellenére is eljöttek, szerintem kivétel nélkül remekül érezték magukat, én szívem szerint mindenkinek osztottam volna díjat.

 

Váltócipő azért nem árt, ha van az embernél.

 

 

 

Akinek a barátnője egyszer a charlston szerelmese lesz, nem tehet mást, mint maga is időutazóvá válik.

 

Kis Gatsby?

 

Pin-up!

 

 

Psychobilly.

 

Szerszámos táska

 

 

Rúzs a gyűrűben, azaz a gyűrűk úrnője

 

A stílus maga az ember!

 

Megy azért az a tánc, nem is akárhogy.

 

A pepita táncközösség

 

Másfél óra gyakorlással kezdenek közvetlenül a vonulás előtt.

 

Antonioni Nagyítás című filmjére emlékeztető pantomim hatás

 

Tweed

 

Az összes résztvevő.

 

Szirének is voltak matrózruhában.

 

indulhat a futam!

 

 

 

Pózolás a Szépművészeti lépcsőjén.

 

Lautrec is örült volna!

 

Irány a bazilika!

 

Psychobilly és Gatsby

 

Flashmob a bazilikánál

 

A kiállás

 

Rengeteg nézővel.

 

Gratulálunk a résztvevőknek!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.