Fotó

10 kalóriadús étel, amitől hízni fogsz

Hihetetlen, de van olyan, hogy a fogyókúra-ellenesség nemzetközi világnapja, éppen május hatodikán. Ennek örömére összegyűjtöttük nektek a legkalóriadúsabb ételeket. És, igen, tudjuk, ha bevállaljuk a zsíros falatokat, nagyjából 10 perc alatt megesszük a napi kalóriaszükségletünket, vagy akár többet. Nem buzdítunk senkit diétaszegésre, ugyanakkor olyan jó néha felelőtlenül benyomni egy kis szalonnát.
Szalonna – 10 dkg 700 kalória. Nyilván mindenkinek más-más a napi kalóriaszükséglete, illetve az is fontos, hogy éppen fogyni, netán hízni akar az ember lánya vagy fia. Ehhez képest nagyjából 2000 kalória körül mozog (kéne, hogy mozogjon) egy felnőtt nő, 2500 körül egy felnőtt férfi napi kalóriabevitele.

 

Örökzöld klasszikus: hamburger. Egy menü sült krumplival, üdítővel mondjuk dupla hússal 1400-1500 kalória. A képen egy 80 kilós példány, több 10 ezer kalória. Úúú!

 

Sajtos tészta – szinte ártatlannak látszik, pedig ha makaróni, akkor egy tányér 899 kalória.

 

Francia hagymaleves, imádjuk, még ha egy tányér nagyjából 700 kalória is.

 

Földimogyoró – 10 dkg 610 kalória

 

Ököruszályleves – 1 tányér 700 kalória körül mozog. Fotó: mindenkaja.blog.hu

 

Ami hozza a tőle elvárt kalóriaszámokat, az egy jó disznótoros krumplival és párolt káposztával. Egy ilyen menü 700 kalória körül mozog.

 

Mexikói chilis hús – laza 900 kalória, csak hogy legyen mihez viszonyítani, egy adag marhapörkölt például a feleennyi kalória.

 

Buliból hazafelé legjobb a gírosz – nagyjából 700 kalória csúszik le vele hajnalban. (Meg bármelyik napszakban.)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.