Fotó

Beteg gyermekekért fogtak össze a hírességek

Felkavarnak és megérintenek Balla Vivienne fotós képkockái, aki Rett-szindrómás kislányok megsegítésére készítette el különleges fotósorozatát. A gyönyörű képek július 23-tól először a Király utcai Mozaik kávézóban kerülnek kiállításra, majd szeptember 17-én a Magyar Rett Szindróma Alapítvány által szervezett aukción lehet a fotókat megvásárolni, egyben támogatni az alapítványt, amely a befolyt összegből nyári tábort, terápiás foglalkozásokat szervez, és egy olyan, szakemberekből álló állandó kört biztosít a szülőknek, amely segítséget tud nyújtani ezeknek a gyermekeknek a neveléséhez, ellátásához. Az aukció szeptember 17-én lesz az Átrium Filmszínházban. Az árverésből befolyó összeg az alapítványé lesz, amiből a lányoknak tábort szerveznek.
2013 júniusában a Magyar Rett Szindróma Alapítvány szervezésében egy kivételes vállalkozás valósult meg: tíz fotóból álló fotósorozatot álmodott meg, melyeken ismert színészek és Rett-szindrómás lányok szerepelnek. – fotó: Balla Vivivenne
A Rett-szindróma egy – csak kislányokat érintő – összetett központi idegrendszeri működési zavar, melynek következtében a gyermekek halmozottan sérültek, állandó felügyeletet, figyelmet és segítséget igényelnek.

 – fotó: Balla Vivivenne
Magyarországon évente 3-4 lánygyermek születik ezzel a hibás genetikai információval, melynek következtében számos, egyenként is súlyos tünettel kell együtt élniük (például mozgáskoordinációs és keringési zavarok, mentális képességek leépülése, a verbális kommunikáció hiánya, epilepszia, sztereotíp viselkedés- és mozgásformák, gerincferdülés, légzési nehézségek, csontritkulás, ételintolerancia). – fotó: Balla Vivivenne
A kampány első támogatója Balla Vivienne fotós, a fényképek készítője volt, aki stábjával Lendvai Lilla stylisttal, Kökény Judit sminkessel, Kozma Norbert fodrásszal és Kustos Nikolett werkfotóssal napokat szentelt a képek elkészítésére, illetve a nem mindennapi fotózás hangulatának megteremtésére. – fotó: Balla Vivivenne
A műtermi munka során hamar kiderült, hogy nem lehet előre megkomponált képeket készíteni a lányoktól, csak ellopott pillanatokat. Ezek pedig nem jöhettek létre másként, minthogy a színészek közelebb kerültek a lányokhoz minden tekintetben: lelkileg és fizikailag is.
Ebben a kampányban a kislányok Bori, Csibe, Dius, Emma, Eszter, Fanni, Léna, Maja, Viki, Zsófi igazi sztárok lettek, fotómodellek, akik a szépségükön keresztül beszélnek magukról, egy-egy rájuk jellemző kéztartással, mosollyal, huncut vagy épp komoly tekintettel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.