Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Szemműtét terhesség előtt

norani
Létrehozva: 2005. január 7. 19:36

Sziasztok!

Ma voltam az Optik-Medben, megvizsgálták a szemem és minden szempontból alkalmasnak találtak a lézeres szemműtét elvégzésére, viszont azt mondták, hogy ha még szülni szeretnék (én speciel 2 év múlva), akkor a kötószövetek gyengülése miatt valószínűleg romlani fog a szemem, így lehet hogy most felesleges lenne a beavatkozás. Rám bízták, hogy gondoljam meg. A segítségeteket szeretném kérni, volt olyan aki a tervezett terhessége előtt csináltatta meg a szemét, és ha igen, hozott a szeme számára változást a terhesség?

Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat!
  1. 2005. január 9. 14:095.
    Szia, engem november 27én műtöttek, szintén az optikmednél. Nekem csak annyit mondtak, hogy a műtét után várjak legalább fél évet, de inkább egyet a terhességgel. Az sem a kötőszövetek miatt kell, hanem mert a terhesség alatt megváltozik a szervezet vízháztartása, és ez hatással lehet a gyógyulási folyamatra. A császármetszés viszont nem a szemműtét miatt kell, ha kell, hanem mert a szemgolyó deformációja miatt (amin ugy a lézeres szemműtét nem változtat), magas dioptriaszámnál valószínűbb a retinaleválás lehetősége. De ez akkor is így van, ha nem műtenek. Ezért kell a szemészeti szakvélemény szülés előtt.
    Én 28 vagyok, 2-3 év múlva akarok babát, de nem haboztam megcsináltatni a műtétet. Persze, mindenkinek saját magának kell eldöntenie, milyen kockázatot "vállal be", és ebben ne is hallgass másokra, csak a dokikra, meg magadra.
    előzmény:
    norani (1)
     
  2. 2005. január 9. 13:194.
    Szia!
    Én másfél hónappal ezelőtt csináltattam meg a szemem. Akkor én is kikérdeztem a doktornőt. Ugyanannyi az esélye, hogy romlik közben a szemed, mint "normál szeműeknél". De tény, hogy 1 évig mindenképpen várni kell, ill. szoptatás után fél évre rá lehet műttetni.
    előzmény:
    norani (1)
     
  3. 2005. január 7. 20:143.
    Nekem is volt látásjavító szemműtétem, igaz már régebben, 95-ben. 3 évre rá szültem. Nem is a látásromlás miatt aggódtam én, hanem azt mondták csak császárral lehet szülni. . De mind a kettőt simán szültem. . . :)
    előzmény:
    norani (1)
     
  4. Torolt_felhasznalo_316344
    Torolt_felhasznalo_316344
    2005. január 7. 20:102.
    Szia!

    Én is tervezem a műtétet, de szülés előtt senki nem javasolja. Főleg, ha rövid időn belül szeretnél szülni. Nekem egy évet mondtak, hogy annyit mindenképpen várjak a műtét után. Nem vágtam bele, inkább majd gyerek után.
    előzmény:
    norani (1)
     

Címlap

top