Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Cseh konyha

.Mosomedve
Létrehozva: 2005. november 23. 20:04
Sziasztok!!
Nagyon imadom a cseh konyhat de sajnos nem tudok egy etelt sem csinalni...Eddig csak knedlire talaltam receptet,de jo lenne ha valaki tudna mondani jo eleleket..
31286 hozzászólás
 1. 2017. december 16. 12:2731286.

  Olyan lett a húúúúúsleves, hogy akár vénásan is be lehetne adni életelixír helyett. Naná, hogy vittem a tesómnak. Valaki? Még meleg. Husika, cérnametélt, zőccccség? Adok szivesen a leveskéből.


  Letisztult a jövő hetem. Kész a menetrend. Minden van itthon. Halacska szerdán, az a kivétel. Sallárom haj! Sőt juppijééééé!

 2. 2017. december 16. 11:0731285.

  Jó napot kívánok!


  Rettenetesen elegem van a fejfájásos ébredésekből. Persze ma megint nem magamtól ébredtem, apa arrébb rángatott egy polcot, és zörgött, pedig nem szokott, de gondolom ma úgy volt vele, hogy ébredj már fel asszony, mert vásárolni kell menni.


  De ha az asszony fejfájással ébred, akkor az egész napi tevékenysége egy lavór kaka, mint tegnap. Annyira rosszul voltam, hogy nem bírtam menni, rogyott össze a térdem.  Délután már ágyba parancsolt a nagyúr, ami meg azért volt rossz, mert megint 4 óra volt hajnalban, mire álmos lettem, mert naná, hogy azonnal elaludtam. Lefeküdtem időben, de vissza kellett kapcsolni a tv-t, mert nem tudtam elaludni.


  Apa elhúzott vásárolni, megetettem a mamát, nagyon gyenge már. Mondott valamit, és nem értettem, mert csak motyogott .


  Most megyek nyüzsögni, sziasztok.


  Lehet, hogy mégis beveszek egy fájdalomcsillapítót, mert már nagyon nem bírom a fejfájást.

  előzmény:
  Tete (31284)
  2017-12-16  09:41
 3. 2017. december 16. 09:4131284.

  Lányok olthatatlan vágyat éreztem arra, hogy húúúúúúúúúúúúúúslevest főzzek. Nem tudom ki hogy van vele, én nyáron soha nem főzök, de ahogy bejön a hűvös télies idő, naponta megenném. Kinyitott a hentes, huss, már mentem is. Marhahúst vettem, mert most olyan jó "masszív" levesre vágyom. Sok zöldség, zeller, egy kis tojásnyi krumpli, cérnametélt. Nem is főzök mást. Míg tart elleszek vele.


  Szerintem már nem fog összejönni a sütögetés, ünnep előtt biztosan nem. A két ünnep között lehetséges lenne, de akkor itt is meg a szomszédban is otthon vannak a "nagyonhozzáértőbeleszólók". Jobb a békesség.


  A madarasban a halpultnál lehet találni majonézes halsalátát. Ahol a kaviárok, füstölt halak vannak. Ha szeretitek próbáljátok ki. Van sima meg pikáns. Na a pikánstól a szemem ugrott ki a helyéből. Olyan erős. Mondjuk én nem szeretem sem a csípős sem az erős dolgokat. Míg Apukám velünk volt sok ruszlit ettünk, Ő nagyon szerette. Néha kedvet kapok rá, de a legkisebb kiszerelés is sok. Nem beszélve arról, hogy nem olcsón megveszed a rengeteg ecetes hagymát.


  Tavaly csináltam mindenféle különleges dolgokat, cseh "vízbefúltat", pácolt sajtot, idén nem érzek késztetést rá.


  Ollllandeollllan illat van a konyhában............Ha zeneszerző lennék, szinfóniát írnék róla, ha költő ódát zengedeznék. Jóvanna hülyélkedek. Jó kedvem van, tartsatok velem.


  Nálunk a gyerekek már fújják: Ha kimegyek kabát, sapka, sál.................. és lehet menni cseresznyézni.


  Mandula kedves, ha kimész kabát sapka sál. Mondom én, aki évekig kirohangászott pl teregetni egy rövidujjú pólóban. Sokszor meg is volt az eredménye. Korosodom, okosodom.Veszitek az adást milyen bölcs vagyok ma? Meg milyen fennkölt?

  előzmény:
  mandula2 (31283)
  2017-12-16  07:58
 4. 2017. december 16. 07:5831283.

  Jó reggelt!


  Elvettem, köszönöm, finom volt.


  Ezen a héten olyan kavarodott voltam, kedden azt hittem hogy már péntek van, pénteken meg mintha hétfő lenne... ki tudja miért? Jól ráfaragtam a "manduláskodás"-ra, megint csak úgy ki-be... elöntött a nátha, tüsszögés, megfagyok, meggyulladok. Valaki szóljon már rám, hogy ha hideg van, illik egy kabátkába belebújni, mert baj lesz. Lett. Nem érek rá feküdni, meg türelmem sincs hozzá, így aztán csak szenvedek, leginkább magam miatt.


  Vera megvettétek a szegélyeket? Klári mikor jöttök össze újra egy kis karácsonyi sütögetésre?


  A fát ki mikor veszi meg? Mi mindig az utolsó hétre hagyjuk.


  Pannika régen jelentkeztél. Hogy állsz az előkészületekkel?


  Szép napot, tüsténkedőset, pihenőset... kinek mi tetszik.

  előzmény:
  Tete (31282)
  2017-12-16  05:54
 5. 2017. december 16. 05:5431282.

  Friss, forró, fekete, és finom. Sziasztok, jó reggelt.

 6. 2017. december 15. 18:1531281.

  Sziasztok!


  Köszi mindenkinek, Évának a fotókat. Ez tényleg szép, mert nem látok semmit, gondolom az is volt a cél, hogy védjen, de ne látszódjon. Az a kis fekete csík lehet ott alul, gondolom én. Az én bútorom is ilyen színű, csak occcsóbb, mert minek, ha úgyis el akarjuk adni. Mindenképpen az lesz a sorsa, mert most már teljesen világossá vált apa előtt is, hogy nem bírunk ezzel a nagy telekkel, házzal.


  Hazaállított ilyen átlátszó lábazattal a bútorra, és mutatta, hogy haha! Munkalap is csak jövőre lesz, mert 70 cm széles kell, nem a szokványos 60, és adnak hozzá azt a fal melletti záróelemet is, beleszerelik a mosogatót, és a csapot is. Már nem izgatom magam.


  Még a karácsonyfához se ragaszkodok.


  Sziasztok, jóccakát!

  előzmény:
  Tete (31278)
  2017-12-15  13:19
 7. 2017. december 15. 15:5631280.

  Há van itten segíccccség!

  előzmény:
  mandula2 (31279)
  2017-12-15  15:13
 8. 2017. december 15. 15:1331279.

  Jöttem, olvastam, fotóztam, hoztam.


  Sziasztok.


  Vera nálam ilyen a két elemet összekötő, valamint a csempe és a pult találkozásánál a fedőléc. Szerintem szebb, mint a saját anyagú csík. A bútornak nincsenek kifejezetten lábai, hanem a padlóra van ráállítva. Nem voltam itt amikor feltette az asztalos, de azt látom, hogy erősen tart a kőnél is, a bútornál is. Amikor még új volt, szinte észre sem vettem, mert teljesen átlátszó volt. Mára már.... hiszen mi is megöregszünk. Én csak ajánlani tudom, mert tényleg megvédi a bútort a felmosáskor a víztől.


  Most mennem kell, remélem tudtam valamit segíteni.


  Ja, még egy nagyon fontos!! Nekem ilyen fogantyúim vannak, de ilyet se vennék újra. Amelyiket gyakran használom, az csúnya kopott lett, a kilincsek szintén. /minőség? / Ma már csakis porcelánt tetetnék fel. Barátnőméknek korábban készült a konyhabútoruk, de a porcelán még mindig hibátlan.

  előzmény:
  arirangarirang (31273)
  2017-12-15  00:52
 9. 2017. december 15. 13:1931278.

  Nagyon szívesen. Gondoltam hátha Éva csak este vagy délután jön, nektek meg sürgős. Ó nálunk is számtalanszor előfordul, hogy jó az úgy, nem kell azon változtatni. Az én párom is ilyen, ha rajta múlna még a fán ugrándoznánk. Akkor határozottan mondom, hogy de igenis változtatunk, mert szebb lesz jobb lesz, akkor már csinálja velem. Aztán meg mondogatja, hogy úgy mennyivel jobb, vagy szebb.


  Én most kiszúrtam magammal, mert olyan napocskakukucskálós időnek nézett ki. Kimostam három adagot, kabátokat is. Most meg esik. A kabátokat semmiképpen nem teszem a szárítóba. A menyem sokat használja, de elég régi darab, nem takarékos vagy gazdaságos, nem akarok csillagászati villanyszámlát. Így én végszükség esetén teszek bele ruhát.


  Nagyon finom volt a harcsapaprikás túrós csuszával. De most egy darabig nem rendelek. Volt a héten olyan ami nem ízlett annyira.


  Pannika, Joe merre járhatnak?


  Vera  amikor rendelitek a pultot ne felejtsetek oda is profilt venni a bútor meg a fal vagy csempe közé. De biztosan tudjátok miről van szó. Nekem kanyarodik L alakba a konyha én pl azt sem tudtam előtte, hogy van olyan profil is, amivel toldhatod a sarkot. Bocs, hogy osztom az észt, de igazán csak segíteni akarok azaz szeretnék.


  Unoka szokott F1 futamokat rendezni, roller, bringa tökmindegy. Mama közvetítsed. Az nagyon tetszik neki. Tegnap jön a kis jazzbalettos, hogy Mama táncolok neked, de közvetítsed. Már dőlt mindenki a nevetéstől a végére.


   

  előzmény:
  arirangarirang (31277)
  2017-12-15  10:50
 10. 2017. december 15. 10:5031277.

  Köszönöm, köszönöm, köszönöm.


  Mutatom apának, mondom hol lehet ezt venni? Őőőő, nagyképűen, Hát az OBIban, vagy a Praktikerben, de az nem oda való. mert az hullámos lesz és billegni fog a szekrény. Egyből elkezdett a fülemben dobolni a vér, azaz felment a vérnyomásom. Nem mondod komolyan, mondom én, hogy az a nehéz szekrény nem tudja lenyomni a hajlékony műanyagot? De nem oda való, akkor mutattam egy konyhaszekrényt, amire éppen szerelik rá. 


  Még csoda, hogy nem bolondultam meg ennyi év alatt. Bármit mondok, a válasz első szava a nem. Ilyen volt anyukám, apukám, a férjem, az anyósom, és aztán előadják úgy, hogy nem... és mintha ők találták volna fel a spanyol viaszt. A férjem ezt még megspékeli azzal is, hogy felsorolja mit miért nem lehet megcsinálni, ahelyett, hogy a másik szempontból nézné. Tipikus a pohár félig üres tipus. 


  Na, most megint fáj a fejem. 


  Hajnali 5-kor alszom el már legalább egy hete. Mindig van olyan film, amit meg kell még néznem, de tulajdonképpen nyugodtan meg is lennék nélküle. Ma hajnalban is éppen elaludtam volna a két kutya összeveszett a két kutyaágyon, és keringtek, mászkáltak, kopogtak a körmeikkel. Akkor felkapcsoltam a lámpát, mert a kicsi az csak fényt-árnyékot lát, és eltéved a szobában. Beültettem az üres ágyba, kijött, majd visszaültettem, és gyorsan sötétet csináltam. Jól szituált elemlámpám van az ágyam mellett minden célra.


  Régen volt éjszakai fény, este mindig bekapcsoltuk, és senki sem tévedt el holdkórossága idején.  Majd venni kell megint.


  Ma teljesen normális volt a cukrom, tegnap sokat éheztem, úgy látszik ez kell, de sajnos nem sokáig bírom. Ja, amit másképpen csináltam, mivel nagyon fáztam ittam egy korty rövidet. Olvastam már, hogy a pia leviszi, de nem hittem el. melyik jobb, a cukorbetegség mellékhatásaiban megbetegedni, vagy a piától?


  Most apa elviharzott, ki tudja hová. Minden pillanatban más tervei vannak. Sziasztok, jóóóó napot!


   


   

  előzmény:
  Tete (31275)
  2017-12-15  06:28
 11. 2017. december 15. 06:2931276.

  Hozzátettem a linket, de nem jelent meg.

 12. 2017. december 15. 06:2831275.

  Bocs, hogy belekotyogok, igaz nem vagyok Éva.


  Lábazatvédő profilnak hívják.


  előzmény:
  arirangarirang (31273)
  2017-12-15  00:52
 13. 2017. december 15. 06:1531274.

  Itt a kávé. De inkább még aludjon aki tud.


  Majd később, jó reggelt, sziasztok.

 14. 2017. december 15. 00:5231273.

  Éva, Éva, Éva! Kérlek, ha le tudnád fényképezni, vagy a googleban keresni olyan műanyagizét amiről beszélsz, amit a bútor lábára lehet húzni. Vagy mi a neve?


  Apa vett már mindenfélét, de egyiket sem tartom jónak. Van egy, az  8mm magasan tartja a bútort, de ha oda bemegy a morzsa, hamarosan hangyatelep lesz belőle. Azelőtt a mosogatónál időnként megjelentek. Volt nagyon jó, minden szag nélküli hangya irtóm, aztán kivonták a forgalomból, állítólag ártalmas. Rá viszont az volt írva, hogy csak növényi alapanyagokból készült, és a kutyákra sem veszélyes.


  Olyan szép. de olyan magasan van.


  Még az étkezővel lesz munka, mert a mélyhűtőláda ott foglalja a helyét a székeknek. Ááááááá, még rengeteg munka van vele. Pár éve még ripsz ropsz megcsináltuk volna. Pontosan attól kezdve kezdtünk lefelé menni, mikor volt a balesetem és le kellett költözni az emeletről. A láda is ott volt fent, jó kis helye volt. Viszont semmi kedvem újra fent lakni. A fiúnak  meg nem jó a nappali, rémes rumlit csinál mindig.Nem látom ennek a végét. Most már apa is rájött, hogy el kell adni. de ha megcsináljuk rendesen, akkor hogy lesz energiánk belekezdeni egy újabb rendezkedésbe?


   

  előzmény:
  mandula2 (31271)
  2017-12-14  12:14
 15. 2017. december 14. 20:3731272.

  Vegyétek vigyétek a kávét, míg tart belőle.


  Szerintem az az átlátszó bútorvédő csak be vann pattintva, mert szögelve tényleg nincs.


  Kiállítottam egy lottót, de annyiféle volt a lottózóban, hogy csak kapkodtam a fejem. Mondtam az eladónak, hogy utoljára akkor töltöttem ki szelvényt amikor még 3.30 Ft volt. Nevetett, hogy az bíza már történelem.


  A hat sorban öt szál hajamat nem akarod megfrizurázni? Festeni nem kell, még a szín tartja magát.


  Délután illetve este is unokáztam. Az ember értük él. Kedden a jazzbaletten nyílt nap lesz, meg vagyok hívva.


  Voltam reggel "világot látni". Nem vittem a banyatankot, mert nem kell csak újság, meg pár apróság. Ne tudjátok meg. Eszembe jutott, hogy kell egy fej káposzta, kell zeller, kell sárgarépa, kaptam a fiúknak tusfürdőt. Szóval lógott a bélésem mire hazaértem. Akinek ennyi esze van....................az cipekedjen.


  Holnap is megyek, mert persze délben jött csekk. De nem volt hideg, jó volt menni. Mandula ketten is osztozhatunk a lottónyereményen, nekem nem kell sok. Aludjatok jól.

  előzmény:
  mandula2 (31271)
  2017-12-14  12:14
 16. 2017. december 14. 12:1431271.

  Sziasztok!


  Az idő álmosít, most fogom inni a második kávét.


  Este én is elaludtam a fotelban, aztán beájultam az ágyba. Reggel láttam, hogy a szemüvegem alattam volt, a két szára ötfelé állt, minden elgörbült rajta, ami csak volt. Férj valamit javított rajta, de nem az igazi.


  A frigónál megint hallgatóztam, mert olyan furcsán zörgött, kopogott. Jaj csak most NE!!!!Persze már múltkor is azt mondtam, de mikor jön jól egy frigó bedöglése???


  Vera a bútorok alatti-előtti keskeny kis átlátszó műanyag csík valóban sokat véd a felmosásnál, de hogy nálunk nem szögelve van, az biztos. Lassan áll össze a konyhád, azt hiszi, hogy ő a Luca széke. Figyeld meg, karácsonyra mégis minden rendben lesz!


  Klári az éjjel én is sz......ról álmodtam, izgatottan várom a lottószámok húzását. Múltkor négy volt mellette, igaz hogy az is csak a hatoson.


  Megiszom a kávét, aztán nagy levegőt veszek és "elmegyek" az Éva-szalonba. /vágás, festés stb./Ha már más nem kényeztet.....


  Szép napot!


   

  előzmény:
  arirangarirang (31270)
  2017-12-14  11:45
 17. 2017. december 14. 11:4531270.

  Sziasztok!  kettesben vagyunk a mamával, mert a fiú nem számít, abban reménykedem, hogy minél kevesebbszer kopácsol.


  Fejtett bablevest főzök, aztán a kutyáknak is kell főzni, előkészítek holnapra pörköltnek valót és reménykedem, hogy közben kicsit pihenhetek, hajnalban aludtam el, és olyan álmos voltam, mégse ment az alvás. Már egészen sűrűn jártak az autók, onnan tudom, hogy fél5 elmúlt.


  Lehet, hogy be kéne termelnem még egy kávét, Majd veszek még el innen.


  Most megint leálltunk a dolgozással. Be akartam pakolni alulra a szekrénybe, de nem lehet, mert a munkalappal még szemetelés lesz, aztán belepotyog. Valami miatt mindig abba kell hagyni. Ráadásul apa még föl is akarja fordítani a szekrényeket, mert nem szögelte fel a lábakra a kis műanyag izécskéket, amik állítólag megvédik a víztől. De ezek olyan vékonyak és aprók, nem tudom mitől tudnak védeni.


  Sziasztok, jó egészséget mindenkinek!


   

  előzmény:
  Tete (31269)
  2017-12-14  07:37
 18. 2017. december 14. 07:3731269.

  Itt a KV. Kedves egészségetekre Sziasztok, jó reggelt.


  Azt álmodtam, hogy nyertünk a lottón. Igaz azt is, hogy még fiatal voltam.

 19. 2017. december 14. 01:2131268.

  A jó manó reggel dolgozott, teljes csendben, mert a mama későn ébredt, és apa már nem akart visszafeküdni. Így aztán rajta kívül mindenki későn ébredt fel.


  ez most nagyon érdekes, mert leállt a facebookom, újra kellett telepítenem, de most aztán az emailjaimtól kezdve minden kéri a jelszavát, mit tudom én mi az, már 100 éve megvan az email, de néha kénytelen voltam jelszót váltani, mert meghülyült. most aztán, ha a levelezésemhez akarok jutni, szórakozhatok vele, de azt hiszem ezen kívül, a többi jelszó keresgélését elhalasztom szilveszter éjszakára, akkor rá fogok érni.


  Ma 2x megemeltem a mamát, hát fáj a jobb vállam tőle. Még mi nem fog fájni? Ma  nem volt vele semmi, szépen reggelizett, ebédelt, csak 2x kopácsolt, egyszer éppen nyakig mkoszos voltam, beküldtem a fiút, hogy mondja meg, hogy mindjárt jövök, másodszor meg tudtam, hogy apa már majdnem hazaért, így nem mentem be, megvártam apát. 


  Mondtam a mamának viccből, ha sokat kopog ok nélkül, akkor kihúzom az ágyát a szoba közepére, onnan nem éri el a falat. Nevetgélt rajta, de azért elmesélte apának, és kérte a botját, ha esetleg tényleg elhúzom, akkor azzal fog zörögni. 


   Délután nézegettem a ház hírdetéseket, olyan álmos lettem, fölraktam az íróasztalra a lábam és elaludtam. Legalább másfél órát. Csoda hogy nem estem le. Aztán lefeküdtem az ágyba, apa hazajött, bejött, hogy beszélgessünk, én meg közben folyton elszunnyadtam. Aztán mikor kiment akkor aludtam fél nyolcig. Így jól elaludtam a mosakodási időt, ill. korán csinálták, fél nyolckor szoktuk, fél nyolckor kiugrottam az ágyból, és összevissza szédelegtem, mondom jöttem segíteni, de már megoldotta apa, nem úgy, ahogy én szoktam, de egyszer néha megteszi.


  És most is álmos vagyok, sziasztok, jó éjszakát!


   


   

  előzmény:
  Tete (31267)
  2017-12-13  16:42
 20. 2017. december 13. 16:4231267.

  Vera mozgalmas éjszakátok lehetett. Ugye milyen jó, hogy vannak kismanók? Majd kérünk képet amikor minden készen lesz. Ha nem itt, akkor máshol. Jó?


  Mi is megfőztük az elvivőst, mindent el is pakoltunk, nem hagytam semmiből itthon. lehet gyorsak voltunk, mert még indítás nem jött.


  A palacsintasütéshez jött egy kis extra. Nagyon szép kacsahájat hozott a párom, meg kitalálta, hogy megint süssünk gesztenyét. Most beáztattuk, a múltkori picit száraz volt. Szóval kellett volna az 5 főzőlap. A palacsintatésztába belemerítettem ketté vágott fél banánt. Finom lett.

  előzmény:
  arirangarirang (31266)
  2017-12-13  11:40
 21. 2017. december 13. 11:4031266.

  Sziasztok!


  Mindenki jól van, én is, ma véletlenül nem fejfájással ébredtem, így azért jobb. Éjjel volt pár hacáré, először is arra ébredtem, hogy nagyon fáj a gyomrom. Hirtelen bekaptam a KFC-s csirkét, édes-savanyú szósszal, aztán az olaj, gondolom, mert attől mindig bajom van.Amíg kint voltam besettenkedett a szobámba, na nem a Mikulás, hanem a segédje, a kis krampusz Zizike. A nappalit nem kilincsre csukták, csak be volt húzva az ajtó, meghallotta hogy járkálok, pedig megpróbáltam osonni, és beslisszolt. Hajnalig aludt, aztán eltévedt a szobában, nem tudom miért akar állandóan bemászni a radiátor alá, de onnan húztam ki, aztán kiraktam a folyosóra, mert gondoltam visszamegy. Nem ment, szegény a kövön aludt a konyhában reggelig. Bánt is a dolog, de nem tudom mit mászkálgat minden éjjel.


  Apa is kiakadt a fiúra, mert az is mászkált, villanyt kapcsolgatott, ez mind bevilágít apához. Reggel meg nagy kajabálásra ébredtem, azt hittem a mamával beszélget, de nem, a fiúval óbégattak. Apa egyáltalán nem tudja kezelni a kifordítom-befordítom témákat. Nem veszi észre, hogy a gyerek jószándékból mond dolgokat, mert eleve a rosszat feltételezi. Szoktam mondani a fiúnak, hogy kapcsolja le a villanyt, mert pénzbe kerül. Erre eszébe jutott reggel, hogy lekapcsolja a villanyt, nem látta, hogy apa a sarokban szerelget. Az meg egyből kiabált. De csak a kapcsolót kattintotta le, nem történt semmi vész, 1 percig sötét volt.


  De ugyanígy van mindenkivel, előbb nyílik a szája, mint ahogygondolkozik.


  Mama tegnap semmit nem evett. reggel ivott egy kis tejeskávét, aztán semmit egész estig, hiába kínálgattam, este nehezen egy kis langyos tejet megitattunk vele, de inkább kijött neki. Ma reggel ivott kávét, és megetettem vajkrémes kenyérrel, csíkokra vágtam a kenyeret és egyenként adtam a kezébe. Elfelejtettem megmosni előtte a kezét, de nem reklamált, pedig szokott, ha elfelejtem.


  Rántott leves van rendelve tésztával, valahogy kibírom, a főzés fáradalmait ma.    Képzeljétek mire kimásztam reggel a jó manó mindent a helyére rakott a konyhában, a szekrényeket, tűzhelyet, m.gépet. Csoda jól néz ki, hamarosan beszerzünk egy elszívót is fölé, de ahhoz megint mindketten kellünk, és majd kinyitom az ablakot ha gőz és büdös lesz, Csak a látvány miatt kellene nagyon. Már mindenféléket kigondoltam a tűzhely fölé, nyitott polcot, és az alá az elszívót, de nem jó, most ott tartok, hogyegy felfelé nyíló szekrénykét próbálunk meg először venni, ha nem lehet kapni, akkor a maradék munkalapokból megcsináljuk, vagy csináltatjuk, mert nagyon fent lenne az elszívó, ha a szekrény tetejével egyvonalba tennénk.


  Nem akarok kürtőset, kinéztem egy kis laposat a zIKeában, szempont a legkönnyebb tisztítás. Ugyanis voltak már elszívóink.......


  Azért kellenek még cuccok, pl. a szekrény aljára a világítás, mert háttal vagyok a fénynek, meg ilyen aprólékok.


  Megfőzöm a rántott levest, aztán valószínű alszom egyet.


  Szép délutánt!/ez itt a nap/

  előzmény:
  mandula2 (31264)
  2017-12-13  07:31
 22. 2017. december 13. 11:3731265.

  Almás palacsintatészta bekeverve, majd frissen sütöm.


  Majd jövök még, de lehet csak estefelé. Puszi.

  előzmény:
  mandula2 (31264)
  2017-12-13  07:31
 23. 2017. december 13. 07:3131264.

  Ez igen. Olyan forró még a kávé, hogy  a csészét is alig tudom tartani.


  Egy kicsit várni kell vele. Köszönöm hogy pont olyanra főzted, ahogy én szeretem.


  Jó reggelt.


  Klári ne felejtsd el az almás palacsintát. Egy pöttynyi maradt belőle, mert leszakadt, de azt nem adnám jó szívvel oda.


  Van egy internetrádiónk, mert egy bizonyos adást csak azon tudok hallgatni, direkt arra kaptam. Reggel bekapcsoltam és jöttek belőle a szép gondolatok... egy ideig. Aztán az az öt mondat újra, újra, újra. Kikapcs.-bekapcs. Megint kezdi, mint a papagáj. Azért ültem most ide a géphez, hogy itt vajon gördülékenyen megy-e a műsor, vagy mi van? Itt minden rendben.


  Néha meghülyül az a rádió, na de ennyire?


  Vera nyugis volt az éjszaka?


  Kezdődik a nap, pedig most egy kicsit még úgy elnyúlnék a paplan alatt. Tegnap este nagyon megviselt az esős időjárás. Hallottam ahogy nyekeregnek az izületeim. Nem csak hallottam, hanem éreztem is!!!


  Pannika régen jelentkeztél. Nálatok mi újság?


  Ma új nap van, legyen  sikerünk mindenben, amibe belefogunk.


   

  előzmény:
  Tete (31263)
  2017-12-13  07:16
 24. 2017. december 13. 07:1631263.

  Itt a KV Sziasztok, jó reggelt.


  Egyszer sikerült a KFC kosár. Mi korán szoktunk vásárolni menni, akkor még az az átok reggeli megy. Hétfőn voltunk pont fél 11 kor arra. Mondom veszek két dobverőt, mert az ízlett a legjobban. Azt mondja a csaj fél óra múlva, mert most kezdik előkészíteni a húst. Nem hiszem, hogy ez jó üzletpolitika.

1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek