Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

MENEDÉKHÁZ Középkortól ..

Buriburi
Létrehozva: 2005. május 2. 13:38

Szervusztok régi és Új Barátaim, Ismerőseim!
Azt gondolom, hogy legalább egyszer az életében már mindenki érezte magát úgy, hogy szeretett volna elbújni egy kicsit a világ szeme elől.
Szeretett volna álmairól, titkairól beszélni valakivel, tanácsot kérni, vagy csak egyszerűen pihenésre vágyott.
Szeretett volna új emberekkel megismerkedni, segíteni másoknak, ha tud.
Szeretett volna mély fájdalmaira vígaszt találni, vagy valakitől jó szót, dicséretet, símogatás kapni.
A Menedékház befogad és oltalmaz Mindenkit, aki "jó szándékkal" érkezik. Az nem baj, ha valakinek más a véleménye! Itt, csak 1 szabály van: " nem szabad egymást megbántani!"
Sajnos a technika ördöge és a kelet-európai munkamorál megrtéfált, és a beígért időpontra nem tudtam kinyitni a HÁZ virtuális kapuját.
Így viszont több időm jutott a Vendégek fogadására! :)
Szépen feldíszítettem orgonával, violával és tulipánnal a házat, behűtöttem a pezsgőt, megsütöttem a krumplis pogácsát és a tortát, előkészítettem az esti gulyáspartihoz a bográcsot. Fát raktam a kandalló elé, ha kell, hát bedurrantunk! :)
Gondoltam az idősebbekre és a gyerekekre is, Nekik meleg takarót tettem a szobájukba.
A Menedékház ablakából messzire ellátni. A gyönyörű napsütésben mintha már látnék is valakiket felfelé kapaszkodni az eredei úton. Vajon kik ők? Rendszeres látogatók, vagy csak alkalmi kirándulók, akik eltévedtek? Netán egy "vihar" elől menekülő? Talán régi Barátok?
Akárkik is legyenek, szeretettel fogadom Őket! :))
A MENEDÉKHÁZ kapuja NYITVA áll!!
276662 hozzászólás
 1. 2018. január 21. 18:46276662.

  Lassan vége a mai napnak is......itt volt a család


  Alina tegnap felvételit írt......szerinte magyar nagyon jól sikerült, a matek nem annyira.....remélem összejön annyi pontja amennyi kell a felvételhez.Azt sem tudom mikor derül ki...


  Misi kicsit meg van fázva, köhög, orra folyik....ha nem javul ki kell nyítni a mama hotelt...


   

 2. 2018. január 21. 16:31276661.

  Kedveseim, sziasztok. Hogy vagytok? Én most egy óvatlan pillanatban lecsaptam a saját gépemre és visszaszereztem 5 percre. Nyomkodhatnák a saját telojukat is, de az én kisgépem kényelmesebb. Naná! Itt vannak nálam a gyerekek, ..csak úgy benéztek, ..tehát gyorsan bekapcsoltam magam üzemmódba és elkezdtem kiolvasztani a csirkeszárnyakat és krumplit pucoltam. A net-ről vettem recit, mézes-mustáros-fűszeres-kicsit csípős lesz, ..ki tudja megeszik-e majd. Nem volt idő pácolgatni. Lesz hozzá sav.káposzta, ..én nem tudok mártogatósat csinálni. Majd elkészítik maguknak. Ki ezt, ..ki meg azt nem eszi/eheti. Én már nem is tudok nekik főzni, ..folyton a kalóriákat számlálják.


  Minden jót kívánva visszamegyek a krumplikhoz, csak félig főzöm meg, aztán dobom a hús mellé pirulni.


   

 3. 2018. január 21. 16:28276660.

  Szervusztok!


  Olyan igazi sötét kuckós nap van ma.Még a hó sem csillog olyan szépen.


  Erika látom leköt a kutyus.Nektek is kéne egy ilyen kicsi.Nincs vele sok gond, a telken is biztos jól érzi magát.


  Nekünk először kinti kutyáink voltak.Az utolsónál kicsit mérges voltam.J. szeretett volna egy spánielt./Akkor még itthon lakott./A. csak uszkárt talált kicsibe.Szatyorban hozta haza, nem láttuk , hogy mi az.Csak egy kis gombóc volt a csücskében.Nem nagyon örültem neki. Volt sok gond és baj. mire szobatiszta lett.Szegényt néha megsajnáltam. Mindenki dolgozott.Reggel 7-től, délután 5-6 óráig egyedül volt a lakásban.Nagyon meg szeretete magát.Mikor J. elköltözött, már nem akartuk kizökkenteni a megszokott környezetéből.15 évig volt velünk.Pont a születésnapomon hagyott itt minket.Ő volt az utolsó állatkánk.Azóta se kutyánk se cicánk nem volt.


  Valami vidámabbat is írhattam volna.


  Reggeli pár kép.

 4. 2018. január 21. 14:42276659.

  Mai gondolat,de lehetne akár e heti is.


   


  A vállamra telepedő évek során rájöttem, hogy nincs új a Nap alatt; ha örömöt akarunk, a jót kell utánoznunk, az igazat kell újrateremtenünk, a szépet újraálmodnunk. És meg kell osztanunk titkainkat.


  Szét kell szórnunk aranyainkat, mert igazán csakis az a miénk, amit másokba átültettünk, másokkal megértettünk, elfogadtattunk.
  Tar Károly  Nem csak az asszonyok szoktak elvetélni és nemcsak magzatot.


  Valószínű, hogy majd` minden ember elvetél néhányszor. Kiszakad belőle egy szerelem, egy gondolat, egy terv, egy elhivatottság - sűrű és nehéz vérzés kíséretében.


  De nem minden vetélés merő veszteség. Aki egyszer viselős volt, az már örökre tud valamit.
  Ancsel Éva

 5. 2018. január 21. 14:24276658.

  Sziasztok. 


  Ma Ágnes napja van. Van Ágnesünk? Ilyenkor Arany János balladája jut eszembe. 


  Itt nincs hó, tavasz van, süt a nap, bújnak a tulipánok, vagy a nárciszok? Nem is tudom. Jobban szemügyre kéne vennem. 


  Délelőtt  programom volt a  jó Istennel, így egy kicsit házon kívül voltam. 


  Mondtam Beának miután megjöttem, hogy nagyon várom a keddet, csontkovács kezelése miatt, fáj a térdem már egy hete, és a csípőm is. Ez összefügg. De bírom, ne aggódjon senki sem.


  Örülök, hogy olvaslak benneteket, remélem mindnyájan itt leszünk.


  Pötyikém, ma emlegettem Fiadék házát,  az ott lévő nagy esőt, ja és  a csúszómászókat,amiktől én irtózom. De a kilátás biztos nagyon szép, és a h áz is jól néz ki,még így félkészen is. A tegnapi eset nálatok nagyok ijesztő lehetett. 


  Magdikám, az este elkezdtem olvasni a Náray könyvet /Zarah/. Annyira érdekes, h ogy igazán  figyeltem a választékos fogalmazást a szép jelzőket, a  környezet leírását.  Találtam is benne mindjárt jópár idézetet. Most még a tartalom sem fogott meg annyira, mint a kifejezések, amivel az író láttatta velem hol is vagyok, és mit láthatnék. Mondjuk a szemem kevésbé bírja,mint a monitort,de majd szépen beosztom. 


  A Hospitalból 32. rész következik. már szépen alakult minden. De nem gondoltam, hogy ennyi félét össze tudnak szedni, minden részben történik valami. 


  Nem tudom mi lesz a következő. 


  Erika, elhiszem, hogy szereted a kutyust, én is imádom a miénket.  


  Sacikám, jó étvágyat a morzsapartihoz. Látom nem is annyira morzsa. Sok szépet kaptál, azért csak h asználd azt a krémet, hátha segít és akkor majd mi is rákapunk. Hátha fiatalodunk, vagy eltörli a ráncokat. 


  A pogácsa fotóját és a receptjét én is kérem. Biztos nagyon finom. Lucsikáda már köszöntöttem az Fb-on de itt is sok-sok boldogságot kívánok. Téged majd holnap, a napján....... addig várni kell neked.


  Jobbulást Marika neked. Remélem múlik a köhögés.


  Mindenkire gondolok. 


   


   

 6. 2018. január 21. 13:13276657.

  Itt voltak a Dalmáék ..itt hagyták a Diót amíg átmentek a lányomékhoz, mert ott a nagy fekete Zira nász képes (ugye milyen szépen fogalmaztam?) és nem engedhetik össze őket.


  Dió nagyon jól érzi itt magát..talán már komolyodik, nem olyan csintalan.


  Kérdeztétek a sebem. Nem is látszik jóformán..egy körömnyi égett seb van helyette.


  Azért jó lézerrel leszedetni az ilyesmiket, mert ha vágják, akkor varrják is. Az pedig nehezebben gyógyul, meg a varratszedés se kellemes. Ezzel meg már este lehet zuhanyozni, nem kell bekötni, leragasztani se.


  Mondjuk amikor csinálják kellemetlen..főleg az égett bőrszag


  Erikán jót somolygok..ahogy elpesztrálja a kiskutyát.

 7. 2018. január 21. 11:15276656.

  Szervusztok


   Itt is esett és most is eseget a HÓ! A napot azzal kezdtem, hogy mentem és a mi kis közünkben, már ami az én részem eltakaritottam a havat, söt rendes voltam a velem szembeni szomszéd ajtaja elött is. Szegényt nem rég mütötték.


  Én is bajba voltam Sacika, Veronka nevek miatt. Azért  a jókivánság soha sem árt. Minden szépet és jót, jó egészséget az ünnepelteknek


  Marika, nagyon szép estétek lehetett. A darab maga is kedves, ráadásul a parádés szereposztás. Igazi élmény . A köhögésed végleg elszállt, vagy azért még gyötőr?


  Erika, irigyelek a kutyus miatt.  Nagyon hálás és szeretettre méltóak ezek a négylábu barátaink. Hihetetlen, hogy mennyire idomulnak a gazdához és annak minden rezdülését érzékelik. Örömében, bánatában vele vannak. Hasonlóan Magdikához engem is annó a kiskutyám átsegitett a nagy bánaton. A mai napig hiányzik, sokat emlegetjük.


  Pötyike, Zsuzsa mennyire birja a gyürödést. Gondolom a mostani fél év neki sem lesz könnyű.


  Ildike, ugye milyen jó amikor a"pici" unoka  kocsival segit és nem kell cipekedni. Hihetetlen, de ezek az apróságok ma már komoly felnőtt emberek lettek.


  Julika, mi van veled? Nagyon hiányolunk!!!!!!!!!!!!! Remélem semmi komoly bajod nincs?


  Anikónak sok ölelést és puszit küldök.


  Én egy kis milánóit dobok csak össze. Az előbb a mélyhűtőben kezdtem rendezgetni, de mint mindig, ha valamibe belefogok már is csörög a mobil. Viki telefonált, hogy minden ok, ha kell már is ül a kocsiba és jön segiteni havat takaritani. Lebeszéltem. 


   Szép és vidám napot kivánok.


   

  előzmény:
  erry (276653)
  2018-01-21  09:13
 8. 2018. január 21. 11:13276655.

  Szép napot Mindenkinek!


  Csodálkozom ebben a kis országban milyen nagy eltérések vannak az időjárásban...nálunk szépen süt a nap és enyhe idő van...


  Ildikó....köszönöm én is a hireket..


  Marika....nagyon szép élmény lehetett a szinházi előadás....én nagyon kedvelem Alföldit, mint szinészt  és mint embert is...a magánélete nem érdekel..


  Erika...még a végén kutyatulajdonos is leszel, annyira megkedveled...a kicsit sikeresen szoktatják e?


  Borsika.....nagyon irigyellek benneteket, hogy Erikával tudtok találkozni...biztos megbeszélitek a világ kis és nagy dolgait.....a személyes társalgásnak párja nincs......


  Annuska...a fenti rád is vonatkozik....jó lehet nálatok is az Anyuka-lánya találkozó.....és téma is biztos volt bőven


  Pötyike...berobogott e Zsuzsid? Vagy ma várod? Hogy van a "bőröd"?


  Magdi......finom húslevest és jó kuckózást....


  Julika....hiányzol....remélem nincs baj...jelezzél valahogy...


  Nálunk tegnap nagy jövés menés, ünneplés volt...Magdi már írta, hogy az igazi névnapom valóban nem most van.....még a nagy munkahelyi névnapozáskor tettük át mostanra, mert nyáron nagyon nehéz volt a szabik miatt összehozni a társaságot....aztán így marad......mostanra mind a két napon örülök a köszöntésnek...és köszönöm...Aztán az is  hozzájárul , hogy  sok januári ünnepünk van és így lehet együtt tartani..


  Mára a család jön vissza morzsa partira....nagyon sokat főztem, van maradék bőven....Készült húsleves vegyes húsokból, töltött káposzta/nászomék elvárása/, sült oldalas, tartaléknak csikóstokány/sertésből/...ezt be se kellett vetni....desszertnek tiramisu és Saci sütött nagyon finom pogácsát, el fogom kérni a receptet...


  Sok szépet kaptam, felsőket, sálat / a sokadikat/..., bizsut, fiatalító krémet/na ez lenne a csoda ha hatna/...és virágokat...ja  és a kedvenc pezsgőmet/Asti/...hiába, be kell vallanom nagyon kedvelem...


   

 9. 2018. január 21. 10:53276654.

  Sziasztok!


  Nálunk sose esik a hó! Itt lakunk nyolcadik éve..azt hiszem kétszer volt nagy hó. Most is eső esik.


  Tegnap kolozsvári káposztát csináltam, egy kicsit savanyú lett. Ma nincs kedvem azt enni..arra gondoltam..olyan zöldségekkel és apróra vágott cs.mellel töltött palacsintát csinálok.


  Délután átjönnek a Dalmáék, vissza szolgáltatják a sok elvitt edényemet...dobozkámat.


  Várom a fiam hívását..vasárnap lévén..ilyenkor szoktunk beszélni. Nem tudom hogy haladt a tető felrakása a házra, mert egész héten esett az eső náluk. Most kezdődik a ciklonos időszak. Az egy élmény egy ilyen trópusi eső. Langy meleg..és az ernyő teljesen hiába való. Én is úgy mentem el a boltba mintha a zuhany alatt lennék a kádban.  Ilyenkor mindenki egy poló, egy sort, és trand papucs..abban jár. A hóna alatt meg egy szatyorban viszi a száraz ruhát ..pld. a fiam..és a munkahelyen átöltözik.


  Jaj! Olyan rossz élményben volt részem..tegnap este olyan zsivaly volt a felettünk lévő lakásban (egyébként olyan csendesek..azt se tudom kik és hány gyerekkel laknak itt) aztán hallottam az erkélyen nagyon csúnyán köhög valaki és fuldoklik..az anyja meg sikoltozik, hogy most mi lesz, mit csináljon?


  Az apa meg lement a kapuba..várta az orvost és ott káromkodott, mert eltelt 10 perc és nem jött. Addig meg azt a borzasztó hörgést az erkélyen..meg a magatehetetlenséget a család részéről...nem tudták mit kellene tenni. Aztán csak jött az orvos ..végül a mentő és elvitte a kislányt. Olyan 15-16 éves szerintem.


  Nálunk a fiam és az unokák is voltak ilyen "gruppos" köhögésben, szerencsére 7 éves korukra kinőtték.


   


   

 10. 2018. január 21. 09:13276653.

  Jó reggelt! Szia Magdi!


   


  Nálunk már eldöntötte a tél.....szép mennyiségű hó leesett...most is esik...Ernő ment havat seperni....A kutya is kiment, de jött is vissza azonnal....hideg volt neki a hó.....


   


  Mára én sem tervezek sokat.....még főznöm sem kell....tegnap jó sokat előre főztem, csak ki kell venni a hűtőből.....Kiolvasom a Nők Lapját, van rejtvényem.....na meg persze a kutya is kiköveteli a foglalkozást. Az ölemben érzi magát a legjobban.....és Ernő foteljában, amit Ő nehezményez, de engedi......


   


  Julikát hiányolom, remélem nem lett beteg.......


  Marika jó ki szórakozásban volt részed.....Köhögés elmúlt véglegesen vagy csak időszakosan?


  Francika köszönet a hírért.....Bence itthon van?


  Annuska te is hósepréssel kezdted? Tényleg a kis utcában ki sepri el a havat? Mindenki maga előtt? Morgolódok, hogy miért nem karácsonykor volt ilyen a táj......olyan szép.....


   


  Mindjárt öltöztetem a kutyust és megyünk sétálni, bízom benne, hogy ma nem futtat meg......


   


  Betegeknek jobbulást, ünneplőknek jó ünneplést, a többieknek szép napot!


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

  előzmény:
  harangvirag08 (276652)
  2018-01-21  08:46
 11. 2018. január 21. 08:46276652.

  Jó reggelt!


  Itt a nyugati végeken toporog a tél....még nem döntötte el ....jön e ....vagy marad.


  Némi hószállingózás volt......most kivételesen szélcsend is van ....olyan hóvihar előtti.


  A legjobb amit ma csinálok : egy finom  húsleves lesz.....és kuckózás.


   


   

 12. 2018. január 20. 20:31276651.

  Marika,nagyon jó lehetett a színház. 


   


  Mindenkinek szép estét,jó éjszakát kívánok.


  Hiányoltam nagyon Julikát, remélem nem lett beteg. 


   


  Ne engedd a madarakat félni,
  a hűséget hóban elvetélni,
  az álmokat este megalázni,
  almafákat áprilisban fázni,
  a perceket ne engedd megállni,
  ablakokat örökre bezárni,
  csillagfényű éjszakákra lőni,
  ösvényeket indákkal benőni.
  Bényei József


   

 13. 2018. január 20. 18:15276650.

  Én most értem a 24-hez.....már többször bőgtem....de olyan jólesett.


  A tartalom mellett  olyan gyönyörű   a táj..


  Erika...ugye milyen hamar meg lehet szeretni őket?Én  mindig úgy voltam a kutyákkal,hogy kellő távolságból szemléltem őket.A Benji ellen  annyira tiltakoztam .....aztán a legjobb támaszai voltunk egymásnak.Boscót sem fogadtam kitörő lelkesedéssel ...őt inkább a majdani méretei és a kártételei miatt.Végül is sokkal kevesebb kárt csinált a kertemben mint amire számítottam.Kíváncsi vagyok  emlékezni fog e még arra, hogy csak az utakon  szabad közlekedni.Mert azt nagyon tudja ha én érkezem mindig van valami finomság.....akkor már ül ...és várja.A Boscó név errefelé most nagyon "divatos". Ő a tenyésztőtől kapta ...jobb is mert D. valami eszement nevet talált ki.A felettünk lakóknak / nagyon kedves emberek / is Boscó a kutyusok....akkora mint egy kisgömbőc. A Harmadik műszak c. sorozatból  a rendőr  Boscó volt ...lehet innen ered a  név.


  Marika ....ez parádés szereposztás. Biztosan nagyon jó volt.


  Saci ....Sarolta /júl.5/....akkor van az igazi névnap.Az ünneplést ilyenkor tarják a közelgő születésnapjával / jan,22/ együtt. Jaaaj ....most kotnyeles voltam .


  Olyan jót találtam a Náray könyvben: két nő beszélget:


  "Drága Ednám, megöregedni a legrosszabb dolog a világon,leszámítva persze azt,ha ez meg sem történik.Ellene nem tehetünk semmit,csak méltósággal viselhetjük.És ennek a méltóságnak meg kell mutatkoznia a ruha hosszában ,és a ruha ujjának hosszában is "Ugye mennyire igaz,annyira érződik az egész könyvben, hogy divattervező és érzékeny ember írta.


   


   


  Julika ....merre vagy...bekuckóztál?


   


   


   

  előzmény:
  franci47 (276646)
  2018-01-20  15:53
 14. 2018. január 20. 17:27276648.

  Ezt tényleg nagyon szép kép!  


  Anikóra nagyon sokat gondolok, ..kívánok mielőbbi gyógyulást.


  Marika, sajnálom, h. köhögsz,  kúráld magad. Jobbulást kívánok. 


  Lányok, én is tapasztalom, mennyire édesek és okosak a kutyák, meghálálják a törődést és a szeretetet. Ildike, ..Negrótok nagyon szép kutyus. Nagyon játékos lehet!  Képzeljétek, találtam vhol egy cikket, ahol egy jószívű állatbarát kutató befeküdt a kinti kutyaólba, hogy kipróbálja, mennyi ideig birják ki a szabadban kutyák akkor, amikor már minuszok vannak. Azt hiszem 4 órát ücsörgött bent, aztán már nagyon fázott. Azt javasolta, hogy legyünk együtt érzőek és engedjük be őket a lakásba. Nagyon érdekes cikk, ide hozom, ha tudom. 

  előzmény:
  franci47 (276646)
  2018-01-20  15:53
 15. 2018. január 20. 16:15276647.

  Szervusztok!


  Kezdek alakulni.Ez a köhögés jól kitolt velem.Már több mint két napja alig köhintettem, tegnap estére teljesen visszajött.Az előadás alatt ettem mentolos cukrot, vizet kortyolgattam.Még szerencse, hogy nem valami drámát láttunk.Zene és taps alatt próbáltam köhögni ,de nem mindig sikerült.Éjjel és ma délelőtt még kínlódtam, most olyan mintha semmi bajom nem lett volna.Igaz rengeteg mézet, kanalas orvosságot és torok fertőtlenítőt  megettem.Remélem nem jön vissza.


  Centrál  Színházban voltunk a Révay utcában,A My Fair Ladyt láttuk.


  Eliza  Tompos Kátya


  Higgins   Alföldi Róbert


  Eliza apja   Magyar Attila


  Higgins anyukája   Borbás Gabi volt.


  A többi szereplőt nem sorolom fel.Nagyon nagyon tetszett mindannyiunknak.A végén sokszor visszatapsolták őket.Volt egy kis ráadás.100. előadás volt. Tompos különdíjat kapott és az egész társaság is kapott díjat.Még csillagszórós tortát is betoltak a színpadra.


  Utána lesétáltunk a Deák térre, onnan villamos a Kálvinig,4- es metró Kelenföldig, kocsi ott volt és úgy haza.11 óra volt mire a lakásba értünk.J.kisföldalattival a Mexikói útig, ő ott hagyta a kocsiját.Nem lehet a városban, főleg a színházak környékén parkolni.Így volt a legegyszerűbb.


  Azt hiszem elég részletesen leírtam mindent.


  Aranyos lehet a kiskutya.Biztos hiányozni fog mikor elviszik.


  Pötyi nagyon fájt a szemölcs levétel? Bátor vagy.


  Saci nem tudom pontosan, hogy mit ünnepeltek, de ha Vera és Sára napot, akkor szeretettel köszöntöm a lányokat,


   és téged is ha most tartod.Mindig elfelejtem, hogy Sára vagy Sarolta vagy.


  Puszilom Anikót.


   


   

 16. 2018. január 20. 15:53276646.

   


  Erika, örülök, hogy ennyire élvezed a  "kutyálkodást". Én is szoktam. Bár mostanában a miénk nem akar kimenni egyedül.


  De azt az örömöt, amikror kint vagyunk vele, látni kell.


   


  Annuska most történt meg a bevásárlás, Bencével mentünk a Lidl-be. Több mindent hoztunk. 


  Julika,merre vagy? 


  Többiek? Mindenki vasárnapra készül elő?  Mondjuk Sacikánk lehet. 


   


  A Hospital 24. része megríkatott.  


  Egy gyönyörű kép a filmből. 


   


   

 17. 2018. január 20. 14:58276645.

  Szervusztok!


   


  Ideértem én is.......nagyon jó ez a kutyaszitterkedés.....élvezem, de még Ernő is. Éjszaka a saját ágyában aludt, de hajnal felé bebújt a lábamhoz. Jó volt, melegítette......Sétáltunk is, de meg kellett beszélni vele, hogy nem szaladunk csak szépen komótosan megyünk. Megértette....Most is az ágyában pihen. Nincs vele semmi baj. Komolyan mondom hiányozni fog ha hazaviszik........


   


  Várom Marikát......mit mesél a színházról.....mit látott, melyik színházba voltak.......csökkent-e a köhögés. Nálam a fekete retek méz kombinációja szokott segíteni...


   


  Sacika bocsánat a tudatlanságomért, de meg kell kérdeznem......most tartjátok a névnapotokat? Sára nap volt tegnap azt tudom. Nagyon szégyenlem, de Verát sem köszöntöttem névnapján. A rossz események megzavartak.......Így most utólag minden ünnepeltnek nagyon sok boldogságot kívánok!!!!!!!!!


   


  Magdi tegnap mutatja Niki a barátja kutyájáról a képet.....mondom ez pont olyan, mint Boscó. Rámnéz nagy szemekkel és mondja, hogy ez Boscó. Kiderült, hogy azt a kutyát is úgy hívják.......


   


  Most én is olvasgatni fogok....aztán kutyálkodni......megyünk sétálni......


   


  Legyen szép napotok!!!!!!!!!


   


   

 18. 2018. január 20. 13:33276644.

  Szép napot mindenkinek!


  Itt ragyogó napsütés van ....aránylag nincs is hideg.


  Megjártam reggel a Lidlt...lenkeség ...az első körben elhagytam a bevásárlólistámat.Nem tudom miért írom mindig pici cetlire.Rengeteg volt a virág ...nagy cserepekben magasra nőtt zöldeket kínáltak.


  Családi életet is éltem ....voltam J-éknál  hoztak nekem krumplit, meg más olyan dolgot amit nehéz cipelni , feltarisznyázott ennivalóval ....egy hétre elég lesz.A változatosság kedvéért a két "öreg" most egy ideig nem eszik húst.


  Saciéknak szép ünneplést!


  Én délután olvasni fogok....este meg filmezni.


  Ma van  az év végi beszámoló és utána a bál / a klubban /....nem megyek ....nem érzem még annyira jól magam.


  Egy kis gyönyörűség...

 19. 2018. január 20. 10:27276643.

  Sziasztok!


  Nálunk most nincs szép idő..köd van. Állítólag a jövő héten hidegek lesznek.


  Borsika..nekem is van a kezemen egy jókora égés..nem tudom de a kezem mindig előbb ér be a sütőbe mint a tepsi!


  Szerintem ne vagyunk kevesen a topikban, hisz mindenki jelentkezik..csak annyira nem történik semmi, azért nincs miről beszámolni.


  Lehet ma átjön Zsuzsi..átszokott szaladni ha hazajön.

 20. 2018. január 20. 10:14276642.

  Szép napot Mindenkinek!


  Nagyon szép tavaszi idő van...ragyogó napsütéssel -.....ez volt az időjárás jelentés...


  Tegnap nagyon elfoglaltak vagy lusták voltunk.....keveset jelentkeztünk.....részemről igazoltan voltam távol......tegnap nagyon készülődtem....ma ünneplünk, vendégek is jönnek.....majd este beszámolok....és válaszolok kérdésekre


   

 21. 2018. január 20. 09:59276641.

  Szervusztok


  Hali hó, hol van ez a lusta népség?Csak Borsika jelentkezett, legalább is én csak Őt láttom.


  Borsikám, ahogy irtad, hogy stoppoltál, jót mosolyogtam. A mai gyerekek talán nem is tudnak. Annó minket még az iskolában tanitottak meg kézimunka órán. Igaz az háborus idő volt és sporolni kellett.


  Marika, remélem a szinházi élményt a köhögésed nem rontotta? Jobban vagy? Egy kis méz sem ártana.


  Ildike, a gyors bevásárlást sikerült megoldani?


  Julika, szentem, merre vagy? Nagyon el vagy foglalva a ciccekkel?


  Sacika, tényleg, az arcod meggyógyult? Ugye nincs maradandó nyom?


  Pötyike, remélem a tegnapi beavatkozás már nem fáj és szépen gyógyul a helye.


  Erika, milyen volt az első nap a kutyussal? Veled aludt, vagy szép illedelmesen a kijelölt helyen.


  Anikó, ugye erösődsz. Vigyázz magadra, nehogy megfáz ebbe a változó dilis időben.


  Ma pakolós napom van. Elkezdtem a fiókokat ellenőrizni. Időnként muszáj, mert a rendetlen gazda ha siet csak kikapja ami kell és azzal már vége is a rendnek.


  Megint itt a hétvége. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nálam valahogy nagyon szaladnak a napok. Nem hiába mondják, hogy a nyugdijasnak semmi sincs ideje, de tényleg mindig valami másnapra marad.


  Legyen szép áés kellemes napotok a betegségek a héttel együtt távozzanak.

  előzmény:
  BORS (276640)
  2018-01-20  09:38
 22. 2018. január 20. 09:38276640.

  De jót találtál ki Ildike!  Még hogy csoki???  ..Hmm..ide vele! Jól néz ki és illatos is, ami a csészékben van. Köszönet érte. A tornázás után lepihensz kicsit, v. mindjárt belevágsz a munka sűrűjébe? Nekem elmozdulnak a fájós testrészeim a helyükről. Úgy szoktam érezni. ..R.-ám a múltkor egy mozdulattal "kiemelte a fejem a nyakamból: ..nahát,  ..nagyon nem tetszett, de utána lazább lettem és a tarkófájásom is elmúlt. 

  előzmény:
  franci47 (276637)
  2018-01-20  09:10
 23. 2018. január 20. 09:26276639.

  Mai gondolat-ok


  "– Mit szeretne olvasni?
  – Olyasmit, ami leveszi az eszemet a lábáról."

1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek