Legzesfigyelo?

gabo78
Létrehozva: 2004. július 20. 13:00
Harom honapos babamnak szeretnek legzesfigyelo keszuleket venni. Eddig azt hallottam, hogy a Baby controll es az Angel care keszulekek vannak a legjobb arban. A Baby controll van nekunk is (igaz mi bereljuk), Van valakinek tapasztalata ezekkel a markakkal kapcsolatban? Azt tudom, hogy a Medicoros megbizhatatlan, es azt is , hogy a Madarasz utcai Baby sense a legjobb (de az 50e forint, es az altalam emlitettek 25 korul vannak)Kerlek segitsetek!
55 hozzászólás
 1. 2004. szeptember 21. 20:1955.
  Sziasztok! Én egy egy éves kisfiú mamija vagyok, aki sajnos császármetszéssel született és a műtét közben tüdőgyulladást kapott. Újszülött intenzívre került és négy napra lélegeztető gépre is. Szerencsére semmiféle maradandó károsodás nem érte, ma egy vidám kis "ördög"! Az intenzíven (SOTE II. női) a BabySens készüléket használták és otthonra is "kötelezően" előírták. Persze a kezelő orvosunk kiokított mi a teendő ha baj lenne. Ezen kívűl három hetesen végeztek egy 24 órás monitorizálást, amikor is egy számítógép érzékelői azt figyelték kihagy e a légzése. És kihagyott! Engem a frász kerülgetett, de mivel kórházban voltunk próbáltam nyugodt maradni. A vizsgálat eredménye mégis az lett: nem veszélyeztetett a kicsi a bölcsőhalál szempontjából. A légzés kihagyás, pár másodpercre 6 hónapos korig élettani sajátosság! Nem elég fejlett még a légzést szabályozó része az agynak. Mivel pl. a bBabySense úgy van beállítva, hogy 25 másodperc múlva riaszt, téves riasztás kizárva. Két lapos és a 6cm vastag kókuszmatrac alatt immár egy éve, egy elem cserével, téves és valódi riasztás nélkül kitünően működik! Egyébként mivel a párom van, hogy éjszaka is dolgozik, engem tökre megnyugtat mikor egyedül vagyok, hogy csak bekukkantok a kicsihez és látom minden rendben: zölden villog a "riasztó".
 2. 2004. szeptember 21. 19:4854.
  Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysenseII legzesfigyelo joval aron alul es garanciaval kerem irjon vagy ide vagy emduan@yahoo. com cimre.
 3. Torolt_felhasznalo_412088
  Torolt_felhasznalo_412088
  2004. szeptember 2. 14:4153.
  Hellóka!

  Mi is kókuszmatrac pártiak vagyunk és Angel Care légzésfigyelőt vettünk és lassan 5 hónapja használjuk. A vékonyabb kókuszmatracot választottuk mi is. Az a lényeg a vastagságon kívűl, hogy a matrac ne szoruljon a kiságyba. Egy normál 60*120-as kiságyunk van és ebbe pont belepasszolt az azonos méretű matrac. Frottir lepedőt használok, azt rakva a martacra még nem szorul, de az ágyra kötözhető rácsvédőt már nem célszerű betűrni a matrac mellé, úgy már nagyon passzos. Nekünk nagyon jól működik a figyelő matracon keresztül is, pedig az érzékelő érzékenységét nem növeltük. Mielőtt még a baba megérkezett sokszor kipróbáltuk, teszteltük, hogy jól kiismerjük. Eddig egyszer kellett elemet cserélni, elvileg 3 hónapig bírta. Ne ijedj meg ha elemcsere esedékességéhez közelítve esetleg az éjszaka közepén egyszercsak elkezd pittyegni. Akkor eljött az elemcsere ideje! Én jól megijedtem, mire rájöttem, hogy miért pittyeg. Mi csak a jelzőfényt használjuk, mert az állandó pittyegés zavarta a picit. Éjszaka is kiválóan látszik a zöld fény az egész szobából.
  Remélem Ti is meg lesztek vele elégedve!

  Üdv Melitta
 4. 2004. szeptember 2. 11:2952.
  Oké, köszi.
  Ez így már jobban hangzik, hogy -műszakis vagyok és nem rázhatja meg. :)
  előzmény:
  Honik (51)
   
 5. 2004. szeptember 1. 21:5951.
  Bocsi, szakmai ártalom. :))

  Műszakin végeztem. Amúgy nem lecseszés akart lenni. :)
  SZval, nem rázhatja meg, nem lesz semmi baja sem.
  Ellenben ha elemmel használod, gyorsan lemerül, és beriaszthat ha az elem már kimerülőben van.

  Üdv,
  Honik
  előzmény:
  Kispus (50)
   
 6. 2004. szeptember 1. 12:1150.
  Jól van azért nem kell lecseszni!
  Lehet, hogy 9voltos, de tudod nem én vagyok az egyetlen akinek ez eszébe jut. Egyébként már használjuk, és ment már árammmal is és elemmel is, csak szerettem volna, ha valaki megnyugtat. De nem így!
  előzmény:
  Honik (45)
   
 7. 2004. szeptember 1. 09:5149.
  Szia Detti!

  Nekem van egy elado Madarasz utcai baby sence II. legzesfigyelom, ha erdekel az e-mail cimem: aneumann25@yahoo. com.

  Puszi Anett
 8. Torolt_felhasznalo_524606
  Torolt_felhasznalo_524606
  2004. augusztus 19. 15:1648.
  Most olvastam az Angel Care honlapján, hogy kókuszmatraccal is használható, annyi a kikötés, hogy a matrac (nemcsak a kókusz, bármilyen) nem lehet vastagabb 12 cm-nél. A kókuszmatrac pedig 6cm vastag. Szóval én most megnyugodtam és maradok az Angel Care + kókuszmatrac összeállításnál!
 9. Torolt_felhasznalo_524606
  Torolt_felhasznalo_524606
  2004. augusztus 19. 11:4047.
  Van valaki, aki AngelCare-t használ kókuszmatraccal? Mert én azt szeretnék! Nagyon örülnék, ha valaki megosztaná a tapasztalatát erről! Nem szeretnék lemondani a kókuszmatracról, mert nagyon sok előnye van, de a légzésfigyelőt is nagyon fontosnak tartom!
 10. 2004. augusztus 19. 11:0546.
  Sziasztok! Az éjjel nekünk is beriasztott a Baby Control. Honnan lehet tudni, hogy éles riasztás volt vagy téves. Azt nem láttam, hogy vesz levegőt, de pár másodperc után nem is figyeltem, inkább megráztam és szerencsére felkelt.
 11. 2004. augusztus 17. 10:3445.
  nem véletlenül 9 V-os.

  de azért ne mondj már hülyeségeket, hogy a baba 220V-on fekszik.

  Amúgy meg a lapja a matrac alatt van.

  És mi az ami megrázná szerinted??
  előzmény:
  Kispus (44)
   
 12. 2004. augusztus 16. 14:2744.
  Sziasztok!

  Nekünk egy lapos légzésfigyelőnk van, ami elemmel működik. A gond az, hogy már jó párszor lemászik róla a kiscsaj. Akartam venni olyan Angelcare-t amihez bébiőrző is van, de valahogy elriaszot, hogy az árammal működik. Engem az nem nyugtat meg ha a gyerek a 220volton fekszik. Úgy láttam egyébként, hogy az átalakítója 9 voltos, na de akkor is.
  Szóval az egyik kérdésem, hogy nem tudtok-e olyan elemes szerkentyűről ami több lapos?
  És, hogy titeket megnyugtattak nem lehet semmi gond mondjuk zárlat vagy stb esetén? Mert akkor lehet, hogy megveszem azt is.
 13. 2004. augusztus 16. 14:1943.
  3-4 ilyen párról is tudok.
 14. 2004. augusztus 16. 14:1142.
  ja még vmi. . .

  Vki mondta hogy "akinek van rá pénze úgy is megveszi"

  Bocsi, remélem nem bántok meg senkit, de tapasztalatból tudom, illetve ismerek emberkéket, akiknek van mit a tejbe aprítania, és most született pár hónapja babájuk, és mégsem vesznek/kölcsönöznek ilyet, de ugyanakkor félnek a bölcsőhaláltól.
  Sőt ennek érdekében a gyereket a saját ágyukban altatják, együtt alszanak, pedig ez ellen voltak mindig is. ("ha majd nekem gyerekem lesz. . . saját kiságyában fog aludni. . . stb)

  Kérdem én, de most komolyan!!
  Ha éjjel mellettük alszik a baba, hogy fogják észrevenni hogy nem vesz levegőt a pici?????
  Minden másodpercben megnézi a sötétben??
  Mert mint tudjuk csak pár perc műve az egész, és ha épp akkor alszik mélyen anyuka vagy apuka???
  Ezt komolyan nem értem.

  Pedig ezek az ismerőseink simán meg tudnák venni is nem csak kölcsönözni. Pedig szerintem a havi 1800 ft nem drága, hogy nyugodt legyen az ember éjjel nappal, nem???

  Üdv,
  Honik
 15. 2004. augusztus 16. 14:0441.
  Sziasztok

  Honik vagyok.
  Nekem egy lassan 1 éves pici fiam van, Domika.
  Mi is használtunk légzés figyelőt, AngelCare-t.
  Azt a fajtát aminek bébi örzője is van.
  Nagyon megnyugtató dolog szerintem. Mert ugyebár az anyukának is sokat kell pihennie, ha szoptatni akar rendesen, és megfeleni teljes mértékben :))
  Nagyon sokat számítr ha nyugodtan alszik az ember, és nem öt percenként felugrik megnézni, hogy lélegzik-e a picije.
  Nekünk is volt hogy beriasztott, volt téves riasztás is, meg volt . . hát nem tudom mi volt, de egy nap úgy ment, hogy minden szopi után (éjjel) úgy 10-20 perc múlva risztott pont mire már elaludtam volna, aztán felpattantunk párommal, és láttuk hogy fekszik a helyén, gyorsan felráztuk, de csak nézett homályosan.
  Az első ilyen riasztásnál épp mozgolódott, mire felkapcsoltuk a villanyt, már ő is nézelődött, emelgette a fejét, a következőnél, meg fekve maradt nyitott szemekkel, és nem mozdult. Kicsit ijesztő volt, de amikor mondom megmozgattuk a kicsit, úgy tűnt semmi gond nincs.
  Szval nem tom mi volt akkor, de hálistennek csak az az 1 nap volt ilyen. dokinénit ki is hívtuk másnap, megvizsgálta, de nem talált semmit sem.
  Aztán e kis huncut esti lefekvéskor már később azt csinálta (amikor már kevert a kiságyban) hogy direkt lemászott, és várta hogy beriasszon, és nagyranyílt szemekkel visgorogva várt minket hogy berobogjunk hozzá lóhalálában.
  Na akkor döntöttünk úgy hogy már nem kell. :)))
  Mármint a légzésfigyelő.
  Amúgy mi kölcsönöztük, havi 1800Ft volt, és kauciót kellett lerakni, és pár hónap után úgy gondoltuk szükségünk lesz nekünk még erre, és megdumáltuk az eladóval, hogy kaució náluk marad, figyelő meg nálunk, és ennyi. .
  Szval a 2. babánál már nem kell erre költeni. :)

  Üdv,
  Honik
 16. Torolt_felhasznalo_210098
  Torolt_felhasznalo_210098
  2004. augusztus 16. 10:1640.
  sziasztok!

  még egy kérdés: akiknek baby sense van, ha a gyerek feláll az ágyban, az enyém akkor sem riszat, csak ha kiveszem a picit. . . Szerintetetek létrezik, hogy ennyire profi a cucc másoknak mi ezzel a tapasztalata?
  (Vagy elromlott és nézessem meg?!
 17. Torolt_felhasznalo_600031
  Torolt_felhasznalo_600031
  2004. július 30. 09:4139.
  Ha kinőttétek a készüléket, eladod?Vagy valaki más eladja?Szeretném megvenni!!Szilveszter környékén szülök, úgyhogy még nem sürgős a dolog, de mindenképpen be szeretném szerezni. Köszi!!
 18. Torolt_felhasznalo_635620
  Torolt_felhasznalo_635620
  2004. július 23. 09:3238.
  Sziasztok!
  Nekünk Angel Care van a Media Marktban vettük 3 hónapja és 25e volt. Utána elmentünk a Madarász u- Kórházba a 2 órás tanfolyamra. Szerintem nagyon hasznos, nem feltétele, hogy ott vegyetek vagy béreljetek készüléket, bár eröltetik, de szerintem ez is pont azt tudja mint a többi, ha kell: riaszt! Nekünk éles riasztás szerencsére még nem volt, de a mi doktornőnknél fordult elő, hogy egy teljesen egészséges, jó körülmények között gondozott 4 hónapos babát egyik reggel halva találta az anyukája. Hát nekem ez volt az utolsó csepp, másnap mentünk venni egyet: én szeretném megadni az esélyt, és nem végigaludni, ha baj van.
  A tanfolyamon tényleg midnent részletesen elmondanak, de nem árt néha felfrissiteni a füzetből ami lehet venni ott. Ha megtehetitek apával együtt menjetek, mert felhívták a figyelmet, hogy amig egyik szülő újraéleszt, addig a másik ezerrel telefonál a mentőknek! Tehát nem baj, ha mindketten tudjátok mi a teendő.
  Én annyival vagyok nyugodtabb, hogy éjjel nem megyek állandóan a kiságyhoz hallgatni, hogy lélegzik-e (kezdetben mentem. . . ), hanem csak ránézek a jelzőre és látom a folyamatos villogást. Be lehet állítani ezt a típust, hogy folyamatos pittyegő hangjelzést adjon, de nálunk zavarta a babát. Egyébként ezek a gépek nem a légzést figyelik, hanem a mozgást: mikor a baba lélegzik mozog a mellkasa. Tehát ha a közelben mozgás van, és pl. mozog a parketta amin a kiságy áll, akkor is jelez, hogy minden ok, pedig lehet, hogy a babó éppen nem vesz levegőt. . .
  Szerintem megérte megvenni.
 19. Torolt_felhasznalo_328926
  Torolt_felhasznalo_328926
  2004. július 23. 08:0437.
  Kismamik !
  Angelcare légzésfigyelő készülék a TESCO-ban 27-ig akciósan: 20. 990, - Ft !!!
 20. 2004. július 20. 20:5036.
  Sziasztok!

  Nekünk Baby Control van, 2 lapos. A férjem ragaszkodott hozzá, hogy vegyünk, én nem igazán éreztem szükségét, de utólag nagyon örülök, hogy megvettük. Olyan jó, mikor éjszaka felébredek, csak odanézek, látom, hogy zölden villog, minden rendben.

  Nekünk volt téves riasztás, de az kiküszöbölhető. Ugyanis a következő alkalmakkor riasztott tévesen:
  Mikor megszületett, kókuszmatracot használtunk, akkor sokat riasztott, de mikor lecseréltük szivacsra, akkor már nem.
  Szivaccsal akkor riasztott, mikor pólyában volt és oldalára fektetve a rácshoz támasztva. Valószínűleg nagyon kicsi felületen érte az érzékelőlapot.
  Mikor idősebb lett, megint áttettük a kókuszmatracot, egy darabig jó volt, de mikor elkezdett alvás közben az oldalára fordulni, akkor megint jelzett. Újra szivacs, és semmi riasztás.
  Szóval szivacsot használva nincs téves riasztás. (Legalábbis nekünk nem volt)
 21. Torolt_felhasznalo_758697
  Torolt_felhasznalo_758697
  2004. július 20. 16:1735.
  Szia!
  Nekünk is az Angelcare van, amiről rosszat még sehol nem hallottam. Mivel két nagy érzékelő lapja van, nem lehet róla legurulni, így nincs téves riasztás!

  Egyébként egyetértek Forrócsokival, akinek van pénze és aggódik az vegyen, mert ezzel elháríthatunk egy esetleges veszélyt!!! Marad még éppen elég rizikós dolog. . .
 22. 2004. július 20. 16:0334.
  Koszonom a hozzaszolasokat:)
  Megjegyzem 2x mar nalunk is riasztott a keszulek. A baba bekesen aludt es lelegzett, tehat teves riasztas volt, de ki tudja, talan tenyleg kimaradt a legzese?

  Igy engem lebeszelni sem tudnanak a keszulekrol. . .

  Ezek szerint az ANgel care-rol meg senki sem hallott rosszat?

  Bus, remelem, minden rendben lesz a babaddal:)))
 23. Torolt_felhasznalo_184188
  Torolt_felhasznalo_184188
  2004. július 20. 15:3233.
  Köszi.
  Akkor ezek szerint jól hallottam.
  előzmény:
  crescendo (32)
   
 24. Torolt_felhasznalo_770932
  Torolt_felhasznalo_770932
  2004. július 20. 15:2532.
  Egy gyerekorvos azt mondta a rádióban, hogy ha már van , akkor egy éves korig javasolja.
1 2 3

Legnépszerűbb cikkek