Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Csernus: "Gyűlölöm a testem!

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. július 13. 16:00
A bikiniszezon azért szörnyű időszak, mert ekkor szembesülünk annak a testnek a látványával, amit a ruha egész évben eltakart. Dr. Csernus Imre tudja.

Nők Lapja Café: Csernus: \"Undorodom a testemtől!\"
152 hozzászólás
 1. 2014. augusztus 15. 08:01152.
  Ez nagyon igaz, nem ismertem, köszönöm!
  előzmény:
  Bubóprof (148)
  2014-08-14  21:09
 2. 2014. augusztus 15. 07:41151.
  Hát ez az. Van akinél működik, van aki rosszabbul lesz tőle. Azt azonban neki tudnia kellene, hogy kivel érdemes üvöltözni, mert fel tudja vele rázni a katatón állapotból és kivel nem kellene, mert esetleg visszaüvölt. 


  Akik csak panaszkodni szeretnek, de nem tesznek semmit, azoknak meg oly mindegy, hogy mit csinál, az üvöltés sem fog rájuk hatni, legfeljebb megsértődnek, de változtatni nem fognak. 


  Az elején nekem is imponált Csernus, de ma már nem.
  előzmény:
  turrita75 (150)
  2014-08-15  00:24
 3. 2014. augusztus 15. 00:24150.
  Borsódomb: Csernussal én rengeteg mindenben nem értek egyet, és tán ő lenne az utolsó ember, akitől tanácsot kérnék, ha tényleg padlón lennék.

  Szerintem is összetett probléma az elhízás, az általad felsoroltakon kívül, még más gyógyszerek mellékhatása is lehet stb. stb. stb.  - ezt nem is vitattam.

  Viszont ő is, és én is azokról az emberekről beszélünk (szerintem nem kevesen vannak), akik csak panaszkodni szeretnek (általában mindenről) és nem tesznek semmit. Velük szemben jogos a kritika, szerintem.

  Azaz, a fene tudja. Ha valaki annyira 'rendben van' saját magával, az nem fecsérel energiát arra, hogy másokat szapuljon, vagy hagyja, h más nyafogása zavarja. Pláne, h durva stílusú, betonbadöngölős kijelentéseket tegyen. Bár, fene tudja, lehet, a doktor úr így akar segíteni nekik. Van, akinél működik, mások meg még retekebbül érzik magukat tőle.
  előzmény:
  Borsódomb (149)
  2014-08-14  21:12
 4. 2014. augusztus 14. 21:12149.
  Átjött a lényeg.


  Nagyjából igaza van Csernusnak, azzal azonban nem értek egyet, hogy minden kövér ember a tunyasága miatt lett kövér, csak eszik és nem mozog. Ez  igaz, de szerintem az elhízás összetettebb probléma, sok esetben anyagcserezavar, pajzsmirigy probléma, étel-intolerancia, stb.  lehet a sikertelen fogyás hátterében, tehát nem minden kövér ember torkának kellene nekiesni és megvádolni azzal, hogy nem vállal felelősséget saját magáért. Csak ez nem tetszett az egészben.
  előzmény:
  turrita75 (146)
  2014-08-14  19:57
 5. 2014. augusztus 14. 21:09148.
  Azért az nem semmi,hogy ez a pojáca mond véleményt bárkiről is...!!! Van egy haverom,aki padlón volt,mert szarrá ment a házassága.Elmesélte,hogy elment ehhez a "szent "emberhez,hogy tanácsot kérjen tőle. Az asztalán lévő dobozból kivett egy szemet,s bevette,majd kiment egy pillanatra a szobából. Addig a haverom megnézte ,hogy mit is szed.Nos egy antidepresszáns gyógyszer volt. A haverom rákérdezett,hogy "maga ezt szedi...?"-Mire a nagy ember,"igennel" válaszolt. A haver felállt,s így szólt; "akkor maga ne haragudjon,de ne adjon nekem tanácsokat,mert öntől hiteltelen lenne...Hát ennyit erről,meg az egész exhibicionista,bohóckodásáról,s az öntömjénezésről,hogy ő majd megmondja a tutit. Hemingway is az élet szeretetére biztatott mindenkit,s hogy ne adja fel,aztán a dupla-csövű vincseszterével fejbe lőtte magát.De legalább Ő alkotott pár remekművet...! De talán szóljon helyettem egy hiteles ember tanmeséje,íme;
  A FOLYÉKONY SZÉPSÉG /Bhaktivedanta Swami/
  Egyszer egy világi férfiú beleszeretett egy gyönyörű lányba. A lány nemcsak megjelenésében volt gyönyörű, de jelleme is szent volt, s ezért nem tetszett neki a férfi közeledése. A férfi azonban kitartó volt, ezért a lány megadott neki egy hét nappal későbbi időpontot, amikor találkozhatnak.
  A szép lány, hogy kinyilvánítsa az abszolút igazság szépségét, egy tanulságos módszert alkalmazott. Nagyon erős hashajtókat vett be, s mindent, amit kihányt és kiürített, összegyűjtötte egy edénybe. A hashajtónak köszönhetően a gyönyörűnek tartott lány olyan sovány lett, mint egy csontváz, bőre elszürkült, csodálatos szemei karikássá és beesetté váltak. Így várta a kitűzött órában a találkozást.
  Az izgatott férfi megjelent a színen, s a visszataszító lánytól, akit ott talált, a gyönyörű lány felől érdeklődött, akivel találkozni szeretett volna. A lány bizonygatta, hogy ő az, akit keres, ám szánalmas állapota miatt a férfi nem ismerte fel.
  A lány végül bevallotta, hogy szépségének a nektárját külön edényekben tárolja, és most ezt hódolója rendelkezésére bocsátja. A reménykedő úriember odavezette az ürüléket és hányadékot tartalmazó edényhez, melyek kibírhatatlan bűzt árasztottak. Az érzékei rabságában élő férfi megértette a ,,folyékony szépség" leckéjét, s szent lány jóvoltából képessé vált arra, hogy különbséget tegyen az árnyék és a valóság között.A lélek tehát kapcsolatba kerül az anyaggal és hiányos tudásának köszönhetően azonosítja magát - és másokat - a folyton változó anyagi testtel. Valójában azonban a test nem több, mint egy ruha, melyet a lélek kényszerűségből visel. A test az élet folyamán egyfolytában változik: megszületik, fejlődik, állandósul, utódokat hoz létre, megöregszik, végül pedig elpusztul. Mindezek a változások azonban nem érintik a testen belül lakozó örökkévaló lelket.
 6. 2014. augusztus 14. 19:58147.
  bocs, másra figyeltem, tele van hibával, de remélem, a lényeg átjött
  előzmény:
  turrita75 (146)
  2014-08-14  19:57
 7. 2014. augusztus 14. 19:57146.
  Borsódomb: Nem szeretem Csernust, de itt nem arról van szó, hogy kipécézne valakit. Rengeteg embert ismerek, aki utálja, ahogy kinéz, állandóan, napi szinten arról panaszkodik, hogy milyen undorítónak tartja a saját testét, de semmit, semmit nem hajlandó érte tenni.

  Virágzik a fogyókúrás termékek piaca, én meg nem értem. Mégis ki az, aki elhiszi, hogy évek, évtizedek tunya életmódját, egészségtelen étkezési szokásait pár heti csodaszerrel, koplalással meg tudja változtatni?
  Ahhoz, hogy valaki tartós fogyást érjen el, életmódváltásra van szükség, és sok-sok türelemre.
  De ha ez nem megy, akkor próbáljon leszállni a témáról - fogadja el, hogy ő másképp szép, PONT, függetlenül attól, hogy melyik plakát milyen nőideált sugall. Nekem van barátnőm mindenféle alkatú, és aki úgy rendben volt önmagával (igen, ezen érdemes dolgozni), mindig akadt hódolója, függetlenül attól, hogy milyen testalkattal rendelkezett.

  Egyébként, szerintem nagyon kevés tökéletes szépség van, minden nőben lehet szépet és csúnyát is találni - legyünk már kicsit pozitívak, és találjuk meg azt, ami szép bennünk, és ne azon vekengjünk, amin nem tudunk, vagy nem akarunk megváltoztatni.

  Úgy nem mellesleg, érdekes az a nő, aki csak attól érzi magát jól a bőrében, ha tökéletes a teste. Nem hinném, hogy túl egészséges - és még ha gyönyörű is fiatalon, az idő múlásával tuti nem marad Miss Tökély.
  előzmény:
  Borsódomb (145)
  2014-08-14  19:41
 8. 2014. augusztus 14. 19:41145.
  És mi lesz a következő fokozat? A narancsbőr és a kövérség után mi következik? Mondjuk az öregek? Utálja magát mindenki, aki öreg, mert ráncos, szottyadt, púpos, reumás, kopaszodó???
  előzmény:
  Nők Lapja Cafe (1)
  2012-07-13  16:00
 9. 2014. augusztus 14. 19:13144.
  Az egész ""sovány - kövér" kérdést a vékonyak generálják. Ugyanis ők szenvednek, hogy minden más egyéb téren pont olyan emberek, mint bárki. a szenvedéssel elért karcsúságot azzal akarják igazolni, hogy ők lám mennyit megtesznek értte. Ki kéri? Egy normális világban annyi félék vagyunk! Vannak akik a vékonyságot minden emberi ismérv fölé helyezik. Tisztelet a kivételnek, aki tényleg örömmel tesz érte, nem áldozatvállalásból, hanem mertt tényleg úgy érzi jól magát. A többi meg hadd érezze már jól magát így. A múltkor a reumatológián megszámoltam 10-ből 9 vékony volt.
  Nem döbbenünk meg annyira a testünktől, azzal élünk inden nap.
 10. Torolt_felhasznalo_814295
  Torolt_felhasznalo_814295
  2014. február 21. 06:23143.
  O nem pszichologus
  előzmény:
  Ka_Bíborcsiga (142)
  2014-02-21  04:59
 11. 2014. február 21. 04:59142.
  Az az ember, aki Csernus útján jár nagyon rosszul teszi. Saját tapasztalatból tudom, hogy volt amikor bizonyos hibáimra megoldást találtam, de volt amire nem...és akkor másokat elítéltem, aki még valamire nem jött rá. Lehet magam ítéltem el titkon, lehet csak kompenzáltam. Mindegy, nem akarok Csernus lenni, mély fejtegetéseket se akarok, csak annyit, hogy szerintem igazi segítség helyett a doki inkább elítélget, és lenéz másokat. Lehet hogy RITKA esetben segít ha az emberre úgymond rászólnak, hogy "te mit csinálsz, te lusta már" de ez ritka, amikor tényleg ennyi a probléma. Ezt amúgy egy barát is meg tudja tenni, ehhez nem kell se képzettség, se érzék. Ha igazi jó pszichológus lenne, akkor szerintem ennél többet is tudna adni. Rettenetesen nehéz egy nőnek elfogadnia magát, magam is nő vagyok, nem utálom magam, nem is szeretem, sajnos, nem megy még, de szeretném.... Ha úgy vesszük, tényleg átment bulvárba Csernus, csak kiragad egy csoportból egy mégkisebb csoportot és arra egy (manapság menő) elítélő formulát ráhúz. Valaki azt mondta nekem egyszer, hogy a jó pszichológus EGYÉNeket kezel. Mindenki más. Lehet valaki lusta, azért kövér, valaki kifogást keres, valaki beteg azért, valaki csak nem találja a módot, stb. Sokféle eset van, és mindenkinek más a megoldás. De a lényeg NŐK, ASSZONYOK, LÁNYOK, ÖZVEGYEK, ELVÁLTAK: Mind szépek vagytok, csak meg kell találni az önmagunkhoz vezető utat! Ha akarunk fogyni, akkor úgy, ha csak kényszernek érezzük, akkor nem lefogyni kell, hanem elfogadni magunkat! Ezt nem mi akarjuk, pedig az a lényeg, hogy mi mire vágyunk igazán!
 12. 2012. július 19. 08:45141.
  És mi van azokkal kedves doktor úr, akik sportolnak, odafigyelnek az étkezésükre, csinosak. Aztán jön egy baba, úgy néztem ki azzal a csöpp 3 kilós manóval, mint aki hatos ikreket vár. Rengeteg magzatvizem volt, lényeg a lényeg, ez meglátszik a hasamon, elég durván. És nem tehetek ellene semmit. Bosszant, hogy csíkos vagyok, és többé nem vehetek fel kétrészes fürdőruhát, hiába nincs rajtam felesleg és izmos is vagyok. Műtét szóba sem jöhet, anyagi okokból. A többivel egyetértek, aki nem tesz ellene az ne sírjon. Bárki lehet bombanő, napi 1 óra intenzív mozgással.
 13. 2012. július 17. 11:45140.

  Az első mondatokból azt gondoltam, Csernus bikinit hord.

  Mondjuk őbelőle még ezt is kinézném.

   

  Aztán olvasom, hogy a nők a bikiniszezon kezdetén szembesülnek azzal, hogy nincs jó alakjuk.

   

  Hááááát, ez nagyon érdekes.

  Szerintem minden fürdésnél, vagy akár csak esti levetkőzésnél látja az ember a saját testét.

  Vagy Csernusnál az a módi, hogy a paplan alatt veti le a ruháját és veszi fel a pizsamáját,  mert saját maga előtt is szégyenlős?

  Különös fickó.  Szerintem pszichiáterhez kéne fordulnia (nem olyanhoz, mint ő maga).

 14. Torolt_felhasznalo_483454
  Torolt_felhasznalo_483454
  2012. július 17. 07:54139.
  ÉS normálisan is kell enni! Reggeli: 2 paradicsom a kertből 1 magos rozs zsemle 10dkg feketeerdei sonka.
  Mielőtt jönnek, hogy drága, ez 1,781 €. 2db milka drágább!
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_515440 (132)
  2012-07-16  11:57
 15. Torolt_felhasznalo_483454
  Torolt_felhasznalo_483454
  2012. július 17. 07:36138.
  Imre doktor kihagyta a háj nélküliek nagy táborát akik szintén viccnek néznek ki bikiniben (kacska láb, lapos széles hátsó............)
  előzmény:
  Nők Lapja Cafe (1)
  2012-07-13  16:00
 16. Torolt_felhasznalo_483454
  Torolt_felhasznalo_483454
  2012. július 17. 06:59137.

  Egy hazug mintát adnak át.

   

   MEG egy hazug elméletet. A szépség relatív címkével.

  előzmény:
  Nők Lapja Cafe (1)
  2012-07-13  16:00
 17. 2012. július 16. 16:46136.

  Hát ha most ennék annyi édességet, tésztafélét, mint akár 10 évvel ezelött, már lelógnék a székről :-)))

   

   

   

   

   

  előzmény:
  -1- (135)
  2012-07-16  16:31
 18. -1-
  -1-
  2012. július 16. 16:31135.

  Olyan nagyon nem válogatom meg, mert az édesség az, amit sajna nagyon szeretek.

  Valójában az étkezést tekintve inkább az igényem változott, ami nem az én érdemem.  :))

   

  Viszont amennyit felszedtem - a korral :))) -, azt tartom. Se le, se fel. 

  előzmény:
  ezanick* (133)
  2012-07-16  16:21
 19. 2012. július 16. 16:25134.

  Azért a bukta olcsóbb, mint a hús zöldséggel s én erről beszélek.

  S jobban hízlal. Vagy egy káposztás tészta, vagy egy krumplis, mint egy minőségi kaja.

  Jah és írták , hogy  számolhatod a kalóriát,persze, ehetsz kevesebbet, max folyamatosan éhes leszel, mert semmi mennyiséget nem ehetsz meg ezekből a magas kalóriatartalmú ételekből. Míg a kisebb kalóriaértékűből jóllakhatsz, igaz drágábban.

  A semmitől nem hízol, max éhen halsz, elájulsz stb...de minimum mindig az éhség gyötör.

  jah én sem azt mondom, hogy mindenki aki husibb az attól hízik el, hogy muszáj mindennap krumplistésztával jóllaknia, hanem azt, hogy van ilyen is elég sok.

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_544962 (126)
  2012-07-16  09:03
 20. 2012. július 16. 16:21133.

  Ez a korral is járhat.

  Régebben én is kevésbé válogattam meg mit eszem, mégis 40 felett kezdtem hízni..

  Gondold el, ha még meg se válogatnád, hogy mit eszel...

  Én mindig erre gondolok, ha kevésbé válogatnám meg, akkor tuti nem tudnám tartani a mostani súlyom. De hiába válogatom meg lefele nem mozdul a mérleg.

   

  előzmény:
  -1- (125)
  2012-07-16  08:47
 21. Torolt_felhasznalo_515440
  Torolt_felhasznalo_515440
  2012. július 16. 11:57132.
  Ha már testalkat-para: én régebb attól tudtam kurva bosszús lenni, hogy a saját elképzeléseimhez képest egy botot láttam a tükörben (elég magas vagyok, de egyáltalán nem egy bot, de hát akkor ezt paráztam be magamnak). Mondjuk aztán rájöttem, hogy talán edzeni kéne, hogy legalább ne ványadt legyek, hanem vékony, meg az izomra könnyebben rámegy a "szigetelés" is, mint a nagy semmire. Arról nem beszélve, hogy amikor ilyenformán feltaláltam a lukat a csőben, akkor a szobrászműhelyben is állandóan emelgetni meg toszogatni kellett mindenféle ötvenkilós tereptárgyakat, úgyhogy luxus is lett volna botként beimbolyogni, hátha maguktól a helyükre másznak:)
 22. Torolt_felhasznalo_515440
  Torolt_felhasznalo_515440
  2012. július 16. 11:57131.
  mickamacka, akkor nem csak én látom egy abszurdhumor-áradatnak a bulvárlapok szépséggel foglalkozó cikkjeit. Amikor Jennifer Lopezről (akárkiről, de neki pl arányos vonású arca, viszont nem porcelán bőre van) előbányásznak valami szar civil képet, amin hát csak úgy néz kifele a fejéből nulla sminkkel, és aláírják, hogy ez milyen broáááááfffff, ugye milyen rrrrettenetes? Az vazzeg, rengeteg semmilyen vonású, unalmas arcú stb nő szeretne ilyen rémség lenni:D De a cikknek az a lényege, hogy nem tökkélletes a csaj, tehát sutty kuka. Na most ha kiröhögtük magunkat: ebben az a nem vicces, hogy egy ember a nem úgy szép, mint egy baba. Ha a porcelánbabát vesszük alapul, az ember nem _szép_ - levegőt vesz, pofákat vág, élő szervezet. Ha csak ezt a tökéletes szépséget cirkulálja az agyunk, akkor rövid úton el lehet oda jutni, hogy fúj de gusztustalan az ember. Mint a testképzavaros arc, mikor a löbögő üres has bőrére azt mondja, hogy tessék, az ott háj és ő dagadt. Holott egyszerűen az zavarhatja valószínűleg, hogy _van_, bőre van, izma van, hája is van, emészt stb. Azaz megint csak, hogy nem tökéletes rajzolt karakter. Persze ez egy szélsőséges típuspélda és nem lesz mindenki imbolygó anorexiás ettől a szar érzéstől, de bőven elég az, ha valaki eleve reggel a fürdőszobában egy borzasztó Jabbát lát a tükörben (akár száz kilós, akár vasággyal hetven, tökmindegy).
 23. 2012. július 16. 11:31130.

  car ugy

  Nem tudok biciklizni. pedig itt aztan lehet.

  Tudok uszni, viszont uszas utan szeretek fankot enni.

   

  szoval hagyjuk

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_544962 (126)
  2012-07-16  09:03
 24. -1-
  -1-
  2012. július 16. 09:35129.
  Jó tükör. Valamit azért mégiscsak jól csinál.
  előzmény:
  kraszna (128)
  2012-07-16  09:27
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek