Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Külföld.........

Torolt_felhasznalo_927697
Torolt_felhasznalo_927697
Létrehozva: 2012. február 26. 15:09

Kicsit kiakadtam.

Van egy fórum, amit Németországban élő magyarok szerkesztenek. Van egy topik ahol munkát keresnek Németországba.

Itt minden hszt ami, arról, szól, hogy olyan munkát keresnek, amihez nem kell vagy csak minimális nyelvtudásra, van szükség, illetve olyan munkahelyet keresnek, amihez van szállás, állandóan lehurrogják.

Ilyen hsz-kel,hogy nincs kezdőtőkéd el se indulj,nem tudsz beszélni,el se indulj,annyi mindent kell intézni,hogy el se indulj……..stb.

Most komolyan.

Mindenki, aki kiment a több százezer Ft-nak megfelelő euróval indult ki, meg középfokú nyelvtudással?

A románok, a szlovákok (több százan, vagy ezren), mind így mentek ki, hogy bőven volt pénzük, több hónapra, élelmiszerre, meg lakásbérlésre?

És itt nem orvosokra gondolok, hanem például építőipari szakmunkásokra.

Szerintetek, miért kell a többieket úgy elkeseríteni, hogy meg se próbálják?

És itt nem a korrekt és építő jellegű hsz-ről beszélek, hanem a rosszindulatú, és ironikus hsz-ről.

Kicsit olyan mintha ahelyett, hogy segítenének egymásnak, inkább elveszik a kedvét a másiknak, nehogy nekik is jó legyen, vagy próbálkozzon.

Szerintetek, miért van ez így?

149 hozzászólás
 1. Torolt_felhasznalo_131320
  Torolt_felhasznalo_131320
  2012. március 18. 20:00149.

  Dehogyis gondolom én, hogy kötözködni akarnál. Neked más - ráadásul konkrét - tapasztalatod volt, és leírtad. Szerintem ez jó, nem kötözködés. :) Mi erről beszéltünk, majd valaki kipróbálja, hogy működik neki a dolog.

   

  Jaj, hát a lányodnak mindenképp csináltasd meg a magyar állampolgárságit, azért az jó. Ezek szerint Neked itt született a lányod, kis mázlista.:)  

   

  Az enyém velem együtt lesz jogosult a zöldkártyára, mert még nincs 21, így kérhetjük neki is.

   

  Hát sajnos nem tudok országon kívülre utazni. Ha nem lenne ez az ország ilyen hatalamas, még rabnak is érezném magam. Floridában élek, de szívem szerint máshol élnék. Talán Montana vagy Wisconsin. De nem hiszem, hogy erre lesz lehetőségem, mert a páromat a munkája ideköti, meg engem is, bár nem annyira, mint őt. Szép vasárnapot. 

   

   

   

  előzmény:
  boncza (148)
  2012-03-18  05:56
 2. 2012. március 18. 05:56148.

  Hajlando vagyok elhinni a szamlanyitast, es annyira nem vagyok kivancsi, hogy kulon emiatt bankba menjek;)

   

  A jogositvany sajat tapasztalat, mert eloszor kiadtak 3 evre, a munkavallaloi vizum idejere (en spouse visa-n voltam), aztan mikor meglett a EAD kartyam (employment authorization card) azzal mar kaptam ssn-t, de ez a kartya csak egy evig volt ervenyes, erre az egy evre hosszabbitottak a jogsim, aztan lett zoldkartya es  meghosszabbitottak  asszem 10 evre. 

   

  Az EU miatt akarom mindenkepp megcsinaltatni a lanyom magyar allampolgarsagat, ki tudja, hatha 20 ev mulva Londonban akar egyetemre jarni?;) 

   

  Ha megvan a te zoldkartyad, azzal a lanyod is megkapja? (Merre elsz, ha akarod priviben ird meg.) 

   

  viszont meg egy kerdes, tudtal igy utazni orszagon kivul?  Vagy bejottel x eve, es azota itt vagy, max orszagon belul nyaraltok? 

   

  Es nem kotozkodni akartam a bankszamla nyitassal, remelem nem vetted annak;) 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (147)
  2012-03-18  01:56
 3. Torolt_felhasznalo_131320
  Torolt_felhasznalo_131320
  2012. március 18. 01:56147.

  Szia Boncza, 

  már megválaszoltam ezt egyszer, de elszállt az éterbe. Pedig nagyon jó kis válasz volt.... na mindegy. :)

   

  Utánanéztem a bankszámla témának: lehetséges, hogy egyes bankok ilyen szikgorúak, de szerintem csak rosszul tájékoztattak. Ismerve a bankokat, kizártnak tartom, hogy általában többet teljesítsenek, mint a törvényi minimum. Az meg nem írja elő az SSN-t. Amit előír viszont, azaz az önmagad azonosítása.(Ha van SSN-d, akkor ez egyszerű.) Ha valóban akarod tudni, hogy lehet-e (végül is a puding próbája, hogy megesszük :)), akkor szóljál egy másik fiókban (ahol nem ismernek), hogy akarsz egy bankszámlát - sima checkinget-. Majd közöld, hogy külföldi vagy, nincs amerikai ID-t, mit adjál helyette? Aztán légyszives írd meg nekem is az eredményt, mert kíváncsi vagyok. Ha nem akarnak nyitni (és van kedved játszani egy kicsit), akkor hivatkozhatsz a Patriot Act 326.section-re. :) 

  A hitelkártya az más. Azt csak akkor kaphatsz, ha van tax ID. Ami a lehet az SSN is (legtöbbször az). De anélkül arra nincs lehetőséged. (Legalábbis én így tudom.) 

  A gyakorlatban a jogosívány az, ami gondot jelent. De az nagyon. Kérdezd csak meg akármelyik illegálist. :) (Két állam ad ki illegálisoknak, WA és NM) Szerintem ezzel a gyereket is kiöntik a fürdővízzel együtt, de ...... Mondjuk a jogsihoz sem az SSN kell elsősorban, hanem ha az megvan, akkor egyszerűbb. De a Te saját tapasztalatod is ez, igaz? 

  Csak érdekességként mondom, vannak amerikaiak, akik elvi alapon nem hajlandók rendelkezni SSN-el (hogy ez miért jó nekik, is mi is az elméleti háttere, azt viszont nem tudom, bár ötleteim vannak), ami a létezésüket megnehezíti, de azért nem teszi lehetetlenné. Én is így vagyok ezzel :), bár a háttér történet nem ugyanaz.

  A lényeg, nem könnyű illegálisként, de mintegy 15 millió bizonyíték van rá, hogy nem is lehetetlen. :) :)  

  Én már nem sokáig leszek az. Nem mentem volna papírért férjhez, meg nem is tudtam volna, mert csak nemrég léptem újra eladósorba. Remélem, a párom sem azért vesz el, mert könnyű belépést óhajt az Európai Unióba. (Merthogy a hozományomnak ez is része ám.:) ) 

  Meg is kérdem tőle, mennyit ér ez meg neki.  

   

   

  előzmény:
  boncza (146)
  2012-03-16  05:19
 4. 2012. március 16. 05:19146.

  szia Mari,

   

  remeltem osszefutunk valahol:) 

   

  Meg a multkori egyetemes forumban akartam neked irni, csak nem voltam benne biztos, de ma bent voltam a a Bank of Americaban (nem ezert, mas miatt)es ha mar ott voltam megkerdeztem a szamlanyitast. 

   

  Lehet, hogy regebben ez sokkal egyszerubben ment, de most mar kerik a ssn szamot, szamla nyitaskor, nem beszelve a hitelkartya kerelemrol. Van az ugy nevezett secured credit card, amit ha egy bizonyos osszeget befizetsz "letetkent" akkor adnak egy kartyat . Ezt lehet kerni pl ha valaki bankraptcy-ba megy. Mert a credit historyt viszont epiti. 

   

  Olvastam, hogy ferjez mesz, gratulalok:) Akartam kerdezni, hogy ez nem lett volna-e modja a statuszod legitimizalasanak, de ezek szerint nem akartal csak ezert hazasodni. 

   

  Es a jogositvany szerzest is megszigoritottak, mert 4 eve mikor kijottunk munkavallaloi vizummal, akkor csak a 3 evre adtak ki, es elkertek, ellenoriztek a statuszunkat. most hogy van ssn-em gond nelkul meghosszabbitottak. 

   

  Lehet, hogy ez par eve meg sokkal lazabb volt, nekem csak 4 evnyi "multam" van itt.:) Es nyilvan minden allamban masok a szabalyok. 

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (145)
  2012-03-16  04:09
 5. Torolt_felhasznalo_131320
  Torolt_felhasznalo_131320
  2012. március 16. 04:09145.

   "Maskor figyelmesebben olvass hozzaszolasokat."

  Én elég figyelmesen olvastam. :) Kicsit kioktatónak érzem ezt a megnyilvánulásodat, de egyelőre úgy veszem, mindössze azért került rá sor, mert Te nem olvastad elég figyelmesen az enyémet.  

  És nem felmértem, hanem kérdéseket tettem fel. :), ami azért kis különbség. 

   

   

  Elgondolkodtam azon, amit írtál. Elfogadom azt, hogy probléma az illegális emberek egészségügyi ellátása, sőt, elfogadom azt is, hogy ez terheli az ER-t.

  Azonban szeretném jelezni, hogy közel 50 millió amerikai van biztosítás nélkül, a Census Bureau adatai szerint. 

  Azt gondolom, hogy - ismerve az emberi természetet - ha valami bajuk van, ezek az emberek is az ER-t veszik igénybe, épp az általad elmondottak miatt. Vagyis talán nem érdemes minden problémát teljes körűen az illegálisan itt tartózkodók nyakába varrni, akármennyire is kényelmes.

  Nézd, nem az a kérdés, hogy jó-e, hogy van illegális bevándorlás (természetesen alapból nem jó, mert az illegalitás egyben egyfajta kontroll hiányt is jelent). A kérdés az, hogy mit jelent az USA szempontjából az országban lévő mintegy 15 millió illegális, és mit lehet velük kezdeni.

  A problémát nem lehet megközelíteni abból az irreális álláspontból kiindulva, hogy minden gondot ők okoznak. Mert ez nem így van. Másrészt már akkora a számuk, hogy akár tetszik, akár nem, számolni kell velük.

  A jó hír ebben, hogy nem csak a kiadási oldalon kell és lehet számolni velük, hanem a bevételin is. Hátha ez egy kicsit feldob. :)

  Talán elgondolkozhatsz azon is, hogy amikor pl. a farmer nem jelenti be az illegális dolgozóját, és keveset fizet neki, akkor valójában a Te szempontodból ez azt jelenti, hogy olcsóbban jutsz hozzá a termékéhez, vagyis Te (is) profitálsz az illegalitásból. Az itt lévő kb. 12-20 millió ember itt fogyaszt, itt vesz igénybe szolgáltatást.

  A munkanélküliségről: nem azért nincs sok amerikai embernek munkája, mert az illegális elveszi előle, ez a kérdés szintén kicsit bonyolultabb. (Nyilvánvaló, ha a számokat nézem, akkor van kb. 12 millió munkanélküli, kb. ennyi illegális dolgozó, tehát ha az illegálist kitesszük az országból, akkor az itt levő munkanélküli kap munkát.  Mégis, ez nem így működik, vajon mi az oka ennek, hogy nem?)

  Értem én, hogy Te a nagypapa Amerikáját szeretnéd vissza, de sajnos ez nem lehetséges. Nem az illegálisok miatt, hanem mert a világ úgy általában megváltozott, változik. 

   

   

   

   

   

  előzmény:
  windycity (144)
  2012-03-15  18:09
 6. 2012. március 15. 18:09144.

  A felmeresedben az a hiba hogy azt gondolod hogy legalist meg az illegalist egy csoportba tettem ami nem igy van.

   

  Semmi baj nincs az amerikai allampolgar latin ajkuakkal, akar Amerikaban szuletett akar legalisan bevandorolt.

   

  Itt az illegalisokrol volt szo hogy csak 1 peldat emlitsek akik orvosi biztositas hianyaban kapnak ellatast a korhazak klinikak elsosegely osztalyan (mert a torveny szerint kotelesseguk ellatni) es amikor te mesz a korhazba, neked szamit a korhaz csillagaszati arakat mindenert azon a cimen hogy a korhaznak be kell hozni a kiadott koltseget amit az fizetokeptelen illegalisok ellatasara koltottek. Mivel neked van biztositasod es fizetokepes vagy, megfizettetik veled. Gondolkodj rajta hogy ez igazsagos-e? Gondolkodj el hogy miert csukjak be a korhazak az elsosegely osztalyokat.

   

  Maskor figyelmesebben olvass hozzaszolasokat.

   

   

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (143)
  2012-03-15  00:35
 7. Torolt_felhasznalo_131320
  Torolt_felhasznalo_131320
  2012. március 15. 00:35143.

  Hú hát ezt nagyon szépen leírtad. Sok ponton nem értek egyet veled, de csak egy pár kérdést tennék fel:

  Ha olyan sokat megtesznek a politikusok azokért a fránya latino szavazatért, vajon nem azért van ez, mert annyira sokan vannak, hogy érdemes velük számolni?

  És ez nem azt jelenti-e, hogy ezek a szavazók bizony államolgárok (a helyenként előforduló csibészkedést leszámítva), akiknek szavazati joguk van?

  És ez pedig azt jelenti, hogy éppen annyi joguk van ebben az országban meghatározni (vagy legalább próbálkozni vele) a dolgok menetét, mint Neked?  

  Hogy ugyanúgy a saját preferenciáikat akarják érvényesíteni, mint Te a tiédet?

  Nem ez lenne a demokrácia lényege?  

  Sok spanyolajkú lényegesen több okkal mondhatja azt, hogy a "nagyapám földje".  Más kérdés, hogy szerintem ennek sem az ő, sem a Te szempontodból nincs ügydöntő jelentősége. Ilyen alapon az indiánoknak lenne leginkább jogalapja, nem igaz? De ha őket ki is hagyom, akkor döntsenek a Mayflower-leszármazottak?

  Nem azt mondom, hogy nem vetettél fel sok érdekes és elgondolkodtató dolgot, amik kétségtelenül valós problémák is. De egy úgy érzem, kicsit egyoldalról nézed a kérdést. 

  előzmény:
  windycity (141)
  2012-03-13  18:32
 8. Torolt_felhasznalo_185917
  Torolt_felhasznalo_185917
  2012. március 14. 13:14142.

  Jaj Draga, tudod, hogy nem is arra gondoltam, hogyha melo kell 

   

   

  3-4 ember keres meg facebookon hetente, akik evek ota szoba sem alltak velem, hogy hogy vagyok, mi ujsag stb. Aztan kibokik, hogy hat ha tudok valami melot...khmm...persze...

   

   

  En is ma pl. utananeztem az ams.at-n egy melonak, regota fent van, egesz eves allas, nem szezon. Nem remenykedtem, mert regota fent van. Bar most egy masik helyen vagyok ,de nem igazan jo...

   

  Szoval felhivtam magam, nagyon kedves volt a fonok, odamentem ma egy megbeszelesre ,holnap megyek probanapra. Ennyi.

   

  Ha beszel valaki nemetul akkor ott a telefonszam, kit kell keresni, fel kell hivni es mar mehetsz is. En is ezt csinalom, tehat akinek melo kell megteheti, hogy felhivja. En is max ennyit tudnek tenni.  

  előzmény:
  Heö2 (138)
  2012-03-13  08:20
 9. 2012. március 13. 18:32141.

  Nyelvtudás nélkül szabad-e? Nekem sikerült igy is megvetni a lábam, nem mondhatom, hogy nem szabad. De a felelősséget mindenkinek magának kell vállalnia. Az USA speciális,mert itt nincs legális lehetőség és ez nagyon más világ. Nincs 20-30 nap szabadság, nincs biztosítás (hacsak meg nem veszed), nincsenek szociális juttatások, ha feketén vagy itt. Ha feketén vagy itt, akkor még azt sem érezheted, hogy biztonságban vagy, bármikor hazaküldhetnek.

   

  Nyelvtudas nelkul szabad-e? Szabad hat..nyelvtudas? Minek az? Minimum oraber fizeteshez minek a nyelvtudas.

  A spanyol Amerikaban (ha igy megy tovabb par even belul) az orszag elso es hivatalos nyelve lesz az angol elott koszonet a Congresszusnak meg Obamanak hogy nem zarjak le a US-Mexikoi hatart.

   

  Mas, tudod hany egyetemi diplomas dolgozik ettermekben mint pincer...utoljara 3000 korul volt a szam.

   

  Egyre tobb szulo kiveszi a gyereket az egyetemrol mert ha el is vegzi nincs munka es 60 70,000 Dollaros tandij tartozast nem lehet minimum oraberbol kifizetni ( mi a minimum oraber ma $7.80 ? nem is tudom)

   

  Koszonet Slick Willie (William Jefferson Clinton) DEMOKRATA! elnoknek belelokte Amerikat a NAFTA-ban

  Kinat meg bevetette a WTO es "Most Favorite Trading Partner"re neveztette es mar tuntek el a munkak innen ahogy Ross Perot mondta

  hallod a "giant sucking sound".

  A Republikanusok meg folytattak amit Slick Willie elkezdett amit ma ugy hivnak hogy "race to the bottom" verseny le a fenekig (ertsd lenyomni a munkabereket a minimumra).

  15 Trillio Kormany Deficit, 20+ % munkanelkuliseg, Food Stamp nemzet...$4.50 Gallon benzin...es akkor jott a mostani "Community Organizer" aki azt mondta hogy "Zold munkak" renewable energia, Solar and wind power megmentik es fellenditik Amerikat. Jol hangzott az elejen sokan be is doltek neki a valasztok kozul

  de hazudni csak egy darabig lehet. Mindenki kezd rajonni hogy a szolgaltati ipar nem eleg hogy Amerikat visszaforditsa az ipari (es a vele jaro politika hatalmi) hanyatlas utjarol. Becslesek szerint 30 40 millio jol fizeto munka tunt el a NAFTA kezdetetol mostanaig ami soha nem jon vissza. Az olcso alacsony minosegu Amerikai ceg Kinaban keszult termeket mar nem mindenki tudja megvenni mivel az elkuldott kozeposztalyi munkast megfosztottak a vasarlo erejetol es egyre kevesebb lesz aki meg tud venni valamit. De ez csak a jeghegy teteje, ezer oldalas tanulmanyokat lehetne irni a jelenlegi hanyatlasrol.

  Wall Street kapzsisag, a hirtelen meggazdagodni masok boren mindenhol nyilvanvalo.

  Egyszoval Ez nem a nagyapad Amerikaja tobbe es egyre tobben kezdenek rajonni.

   

   

   

  Hazakuldenek? Nem ha latin vagy. A korrupt politikusak kepesek a latin szavazatert mindent megtenni mert abban latjak jovot kozben elaruljak az orszagok es valasztokeruletuket. A Kongresszusnak 10% koruli a szama aki egyezik vele (bocs nem tudom lehet e erteni Congress has a 10% approval rating, a new historic low)

   

  Kaosz van itt angyalom..kaosz Ronald Reagan utan kezdett csuszni minden a lejton. Ugy tunik a csuszas gyorsul

   

   

  De igazad van mindenki a maga sorsa kovacsa, mindenki aki Amerikaban akar elni letelepedni, elni, dolgozni, csaladot alapitani ne varjon senkitol semmit es legyen eros, felkeszulve sikerre es kudarcra egyarant.

   

  Ahogy a mondas megy egy hatalmas tornado vagy hurrikan elott "Expect the worst, hope for the best (Szamits a legrosszabbra es remeld a legjobbakat).

   

  Mi lett a Skick Willie elnokjelolt mondasaval hogy "Put Americans First" meg "we don't have a single person to waste" aztan elarulta az orszagot amikor alairta a NAFTA egyezmenyt.

  Most meg barhova megy ez a bohoc (Bill Clinton) tapsolnak neki.

  Az emberek tul hamar felejtenek errefele...

  Elnokjelolt Clinton azt mondta hogy a NAFTA nem jo az amerikai munkasnak amikor meg elnok lett, beszavaztak akkor ketszer atbucskazott a fejen es azt mondta hogy a NAFTA jo Amerikanak.

  A alacsony orabert fizeto munkak menjenek Kinaba es a 3. vilag orszagaiba a high tech munkak pedig magas bert fognak fizetni azoknak az amerikai munkasoknak akik atkepzik magukat a foiskolakon meg az egyetemeken.  

   

  De nem ugy lett,  Corporate America tomegevel importalta a H1B vizummal erkezo Indiai mernokoket, szakembereket alacsony berert mialatt tomegevel bocsatotta el a magas fizetesu jol kepzett amerikai mernokoket. Az eredmeny? lassan lecsuszo, lemorzsolodo kozeposztaly.

   

  Nehez helyzet es nagy iranyvalasztas elott all America 2012-ben az elnokvalasztas elott. Ideje lenne egy eros elnokre hogy rendet teremtsen Amerikaban amire eddig a "Community Organizer" keptelen volt. 

   

   

   

   

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (37)
  2012-02-27  03:44
 10. Torolt_felhasznalo_443625
  Torolt_felhasznalo_443625
  2012. március 13. 08:35140.

  MOst nem olvasom el a többi hsz-t, sajnos nincs rá idöm ( de bejelöltem könyvjelzövel, vissza fogom még nézni.)

   

  Engedd meg, hogy megforditsam a játékod:

   

  Van egy vállalkozásod, hogy az most étterem, ruhatisztító, takarítócsoport, immobilien cucc az teljesen mindegy.

   

  Szeretnél embereket felvenni: 

  Kiket vennél fel?

   

  Tudom, hogy mindenki betanítható, nem is ez a kérdés.

  Hanem, ha van egy céged, akkor szeretnél minél több jól képzett szakembert, akik beszélik a használt nyelvet.

  Ezzel a cégedet ( ismétlem, bármilyen irányú is legyen) minösíted.

   

  Sok külföldi, akik kézzel lábbal kommunikálnak, vagy kevés, de jól képzett, és beszélik a nylevet.

   

  Továbbá, ha az ember már ott tart, hogy munkásai vannak, akkor van´nak jelentkezök, és abból is biztos, hogy a jobbat fogják kiválasztani,

   

  Ne mindig azt higyjétek, hogy az ilyen jellegü- felvilágosító- hozzászólások rosszíndulatúak.

   

  Lehet, hogy valaki a saját tapasztalatáról beszél.

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_927697 (1)
  2012-02-26  15:09
 11. 2012. március 13. 08:21139.
  azoktol
  előzmény:
  Heö2 (137)
  2012-03-13  08:16
 12. 2012. március 13. 08:20138.

  Nem ertem,hogy miert nem neznek utana maguknak...?

  En is alig tudok forumozni,mert csak feküdni tudok (a gerincem beszart..)

  En nem melora ertettem,hogy szolj,ha van valami... Halistennek ilyen teren (is) nagylany vagyok es önallo,van allasom is.Meg pofam sem lenne keregetni,kuncsorogni masoktol...meg munkat sem.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_185917 (131)
  2012-03-12  17:02
 13. 2012. március 13. 08:16137.

  Aha,ez igy van.Leginkabb a magyarok nezik le a magyarokat.

  Amugy 12 ev alatt nem tapasztaltam a lenezest,kizarolag honfitarsamtol.De attol NAGYON! 

  Ugyhogy a tapasztalataim alapjan,ha nem muszaj,nem tartok kapcsolatot magyarokkal (tisztelet a kivetelnek,de öket nem az utcan ismertem meg...) 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (129)
  2012-03-12  16:00
 14. Torolt_felhasznalo_131320
  Torolt_felhasznalo_131320
  2012. március 13. 01:10136.

  Cinnamon rollbol is megárt a sok, csak óvatosan.  :)

   

   

  előzmény:
  babsi.m (134)
  2012-03-12  18:16
 15. 2012. március 12. 18:43135.

  Sziasztok,

   

  Vegigolvasva a sok negativ hozzaszolast, egeszen kivaltsagosnak erzem magam. Nekem csakis pozitiv tapasztalataim vannak a magyar tarsasaggal kapcsolatban. Londonban elek, es itt delen pl (de eszakon is van) egy nagyon jo tarsasag, osszejarunk, kirandulunk kozosen, rengeteg kozos program van, es bizony ha barkinek segitseg kell, mindig van legalabb 1-2 ember akire szamithat. (ha tenyleg nem tud senki segiteni, akkor is legalabb tanacs szintjen, vagy  ismeretsegi kort kerdezi)

  en is kaptam segitseget, en is segitettem, es nem csalodtam bennuk egy kicsit sem;

   

  szoval azert vannak kivetelek, raadasul itt nem egy szuk csoportrol beszelek, hanem kb. 50-60 emberrol

 16. 2012. március 12. 18:16134.

  Irtam egy hosszut de eltünt.Szoval persze kene zöldkartya munka  aszallas,denem akarmilyen!!! söfor par 10 ezer dollar,hazvezetönö aki meg a gyerekekre is figyel,hogy ne idegesitsenek,ja es vegyel ki egy honap fizetetlent mert kell idegenvezetö is,A hivatalokrol nem is beszelek.(azert szeretsz ugye?)

   

  Közben kiirtam az altalad megadott receptet is,holnap azt is kiprobalom. Köszi.A mertekegysegekkel tisztaban vagyok,de azert köszi!

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (128)
  2012-03-12  15:54
 17. 2012. március 12. 17:39133.

   Ha mar igy rakerdeztel... persze kene jo allas,szep nagy kerteshaz zöldkartya persze ha lehet ingyen.ja soför amig nem ismerem ki magam,es repcsijegy is.JO Lenne ha az elsö egy honapra allnad a kölcsegeinket.Es hazvezetönö,aki vigyazz a gyerköcökre hogy ne idegesitsenek.

   

  Amugy kerdesedre valaszolva sajnos nem nagyon csipik a magyarokat.De inkabb a magyar tesz be a magyarnak itt Ausztriaban.

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (128)
  2012-03-12  15:54
 18. 2012. március 12. 17:30132.
  Köszi TE draga,de mar megsütöttem.Eleg jo lett,de meg mindig nem Z IGAZI.Amit en ettem annak olyan finom puha volt a tesztaja,vagy lehet mert le volt öntve vanilia szosszal?izre asszem eltalaltam.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (128)
  2012-03-12  15:54
 19. Torolt_felhasznalo_185917
  Torolt_felhasznalo_185917
  2012. március 12. 17:02131.

  Szia Draga Heö!

   

  Bocsi, h nem jelentkeztem, de egyenlore csak telefonon van netem es eleg rossz arrol forumozni. :(

   

  Eddig minden ok, vannak kisebb akadalyok, doccenok, de megoldjuk :) Lassan kezd az albi is lakhatova valni :))

   

   

  Ma is csak 3 uzenetet kaptam, hogy ha tudok valami melot, akkor szoljak...persze...

   

  En is az AMS-bol szedem az infokat, ingyen van a tajekoztato a neten es bent az AMS-ben is. Barki bemehet es elhozhatja vagy ingyen megnezheti a neten. En is magam hivtam fel a melohelyeket.

   

   

  Maribeck!!

   

  En meg nem tapasztaltam a lenezest, amikor melot kerestunk akkor is tok kedvesek voltak. Vannak reszek, ahol erzed azert, hogy "leneznek" de en szemely szerint nem talalkoztam meg vele. 

   

  előzmény:
  Heö2 (127)
  2012-03-12  14:13
 20. Torolt_felhasznalo_131320
  Torolt_felhasznalo_131320
  2012. március 12. 16:10130.

  Közben eszembe jutott, hogy a receptben "cup" van. Ez egy mérőeszköz, mindenkinek van. Megkerestem Neked, hogy mennyi egy cup, sőt le is mértem, biztos ami biztos: 

  250 ml

  szóval amikor méred a dolgokat a sütihez, akkor is folyadékmennyiségben mérd, legyen az a cukor,a liszt, vagy bármi. Biztos van olyan mérőegységes poharad (ami be van vonalazva)  azt használd.  

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (128)
  2012-03-12  15:54
 21. Torolt_felhasznalo_131320
  Torolt_felhasznalo_131320
  2012. március 12. 16:00129.
  Ti Ausztriában vagytok, ugye?  Igaz az, hogy lenézik a magyarokat? Ezt olvasom mindenhol, és kételkedem. Nincs kedved mesélni róla egy kicsit, hogy emberileg milyen tapasztalatid vannak?
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_185917 (123)
  2012-03-12  12:22
 22. Torolt_felhasznalo_131320
  Torolt_felhasznalo_131320
  2012. március 12. 15:54128.

  Hát, ez nehéz kérdés, felattad a leckét. Nem akarsz inkább munkát, szállást, zöldkártyát az USÁ-ban? 

   

  Én nem szeretem a cinnamon rollst, nem is veszem, nem is sütöm. Ez eredetileg egy svéd (vagy angol) süti. Engem egyébként a darázsfészekre emlékeztet a tésztája, de azt se tudom sütni, úgyhogy mindegy is.

   

  Ez a recept elég jónak tűnik:

   http://foodformyfamily.com/recipes/how-to-basic- cinnamon-rolls

  Vannak hozzá képek is.

  Ha nem megy az angol, akkor használd a google.hu forditó alkalmazást, elég vicces tud lenni, de boldolgulsz vele.

  http://translate.google.hu/?hl=hu&tab=wT

   

  A mértékegység átváltásához íme egy megoldás:  http://hauser.pmmf.hu/mertekegyseg/megysegvalto/index.htm

   

  Ha nem boldugulsz ezzel, megkérdem a barátnőmet, ő szokott-e sütni és hogy, mert ő viszont szereti. A sütés is másként megy itt: megveszed a dobozt, hozzákevered a tojást és az olajat és kész is. Ja, kensz valamit a tetejére (dobozból, vagy tubusból).  

  Biztos van, aki hagyományosan süt, de én azt a népréteget (a barátnőmön kívül) még nem fedeztem fel a gyakorlatban.   

  előzmény:
  babsi.m (126)
  2012-03-12  13:26
 23. 2012. március 12. 14:13127.

  Szia!!!!!!!!

   

  Remelem jol vagytok!!!!!Minden siman megy?Szolj,ha van valami!

   

  Ismerös a helyzet,meg kell valogatni kinek segit az ember (ha tud...).

  Anyam huszoneve el itt es meg soha nem dolgozott es ket szot nem beszel.....A nyelvtudasa kimerül a Ja es a nein-ben... 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_185917 (114)
  2012-03-11  16:47
 24. 2012. március 12. 13:26126.
  Segits kerlek!!! Biztos ettel mar Cinneballon Rollst.Kellene az original rezeptje,a tesztajanak.A honlapukon megneztem,de nem talalom.Vannak ugyan rezeptek de nem valoszinü,hogy az az eredeti! Dubaiban ettem,azota annyira szertnem megsütni.Egyszer ketszer probalkoztam ugyan de köze nem volt az eredetihez!
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_131320 (122)
  2012-03-12  04:11
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek