Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Forradalmi rákgyógyítás!

adrijan
Létrehozva: 2011. november 23. 14:59
Kedves fórumozók!

Kérdezzetek Dr. Dohán Orsolyától, klinikai onkológus szakorvostól, aki hétfőn 1 órától a fórum vendége lesz!

A meghívás hátteréről szóljon az a hír, amit az utóbbi hetekben több helyen is olvashattatok, hallhattátok:

A 29. alkalommal megrendezett Magyar Onkológus Társaság kongresszusán forradalmi előrelépésről számolt be Dr. Dohán Orsolya belgyógyász, endokrinológus, klinikai onkológus szakorvos.

Az orvos, aki részt vesz a New York-i Albert Einstein Egyetem kutatócsoportjának munkájában, elmondta, hogy az új módszerrel reményeik szerint úgy tudják majd elpusztítani a daganatot, hogy az többé ne újulhasson ki, és a kezelés mellékhatásai is eltörpüljenek a jelenlegi sugárkezelés és kemoterápiás kezelések mellékhatásaihoz képest.

A kezelés lényege, hogy egy módosított fehérjét juttatnak a daganatba, amely ott erőteljes radioaktív sugárzást fejt ki, ezáltal elpusztítja a beteg szöveteket, míg az egészségesekben nem tesz kárt.

A kutatások jelenleg az állatkísérletek fázisában vannak, és máris szép eredmények láttak napvilágot: a módszert sikeresen alkalmazták számos daganat (emlő, prosztata, glikóma, melenóma) gyógyítására.
  1. 2014. január 21. 12:0433.
    Tisztelt Dr. Dohán Orsolya !

    Feleségem Anita 40 éves.
    Tavaly február környékén erős vérzéses tünetei voltak aminek vége májusban myoma miatt méheltávolítás történt.
    Az első szövettani vizsgálatok nem állapítottak meg kóros sejtburjánzást, de a részletes vizsgálatok már kimutatták a rosszindulatú daganatot.
    Az első műtét a Bajcsy Kórházban volt Dr Ferenczi vezetésével.
    Az ultrahangos kontroll azt állapította meg, hogy kiújult a daganat.
    Augusztusban a kiújulás miatt petefészek és nyirokcsomó eltávolítás történt a Dél-Pesti Kórházban Ungár Professzor Úr vezetésével.
    Mindent nem tudtak eltávolítani, mert a hasfalra is nőtt daganat amire utókezelésként hormon tartalmú terápiát javasoltak mind a professzor úr, mind az azóta már a feleségemet Szent László Kórház Onkológiája.
    A legújabb CT ill. MR felvételeken egy kb. 5 cm-es nyirokcsomó áttét látható a régi augusztusi CT vizsgálathoz képest ami növekedésre utal.
    Diagnózis: ADENOSARCOMA-MÜLLER FÉLE MALIGUNS MIX.
    Tudomásom szerint ez egy nagyon ritka betegség, szeretnénk segítséget kérni, arra is gondoltam, hogy esetleg egy kísérleti terápián is részt vennénk akár Magyarországon, akár külföldön is.

    Köszönettel: Tóth Péter
  2. 2011. november 28. 23:2832.

    Tisztelt Doktornő!

     

    Nálam október elején melanoma malignust állapítottak meg a hátam közepén nőtt furcsa anyajegyről,ami kivérzett.Bőr alatt terjedő volt,és 1,064 mm mélyen volt a bőröm alatt a 3x5mm-es tumor.Először csak kimetszették,és a szövettan igazolta a rákot.Ekkor még mélyebben kitakarították,és az onnan kivezető 2 nyirokmirigyet is eltávolították a hónaljamból.Hiába kérdeztem az orvost,hogy ha a mirigy szövettana is pozitív lesz,akkor mi lesz tovább?Elhárította a választ(mondván,még korai erről beszélni),de én mégis kíváncsi lennék.Most várok még koponya ct-re,és csontszcitológiára.Tudna nekem segíteni,mi történhet még?Válaszát előre is nagyon köszönöm!!!!!Tisztelettel:Fatime

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  3. 2011. november 28. 17:2531.

    És a rádioaktív daganatra egyes tumorok nem reagálnak, vagy tényleg ettől lesznek rosszak? Fizikus kérdezte kb. 30-al ezelőtt. szárnyasló eléggé értelmes, eléggé jól ismerem. (nem mélyen, de pont ezt a részét igen)

    A jódth.-t sokan ismerik, rendben. De daganatokra lebontva mi a forradalom , mi a forradalmi az egészben? A mai magyar valóságban is kérdések sora most is kérdés, meg még marad is. Korai beszélni még gyakorlati megvalósításról....és van kismillió forradalminak ígérkező, vagy részben bevált kezelés, mind más-más alapon, vagy kombinálva....de ha egy szimpla UH-ra 3 hónapot várnak, az elég lehet ahhoz hogy késő legyen. Az orvosok nagyobb része itthon már klinikumban járatlan vagy nem elég jártas. A még itthon maradt szakorvosgárda meg...fáradt, lestrapált, és hát....most sokszor egyáltalán sehogyan sem kerül időben egy beteg sorra, se kórházba, se máshova. Van 1-1 szívósan hazaszerető szakorvos, ők viszik a vállukon az egész elkorhadt, kinyúvasztott ÜGYET.

    Ny-on is csak gazdagsági mutató az egyik fő faktor, hogy valakit mikor, hogyan kezdenek kezelni. Nem is tudom, mi a kérdésem. A meglátásom az, hogy nem értem: mi forradalmi ??

    előzmény:
    Dohán Orsolya (16)
    2011-11-28  13:11
  4. Torolt_felhasznalo_776412
    Torolt_felhasznalo_776412
    2011. november 28. 15:0730.
    A sugárzó részeket a vérárammal juttatták a májba.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_776412 (29)
    2011-11-28  15:05
  5. Torolt_felhasznalo_776412
    Torolt_felhasznalo_776412
    2011. november 28. 15:0529.

    Kíváncsi lennék, hogy az egyik munkaadómat is ilyesmivel kezelték-e? Ha igen, akkor már nem csak állatokat kezelnek vele. Annyit hallottam csak a feleségétöl, hogy a máj rákja, ami már egy áttét, nem reagált a kemoterápiára. Ezek után kis apró golyócskákat jutattak a májába, ahol azok sugároztak. Az elsö 1-2 napban csak sugárvédö kötényben lehetett a közelébe menni. Utána csökkent a sugárzás mértéke.

    előzmény:
    adrijan (1)
    2011-11-23  14:59
  6. 2011. november 28. 14:2228.
    Köszönöm szépen.
    előzmény:
    Dohán Orsolya (16)
    2011-11-28  13:11
  7. 2011. november 28. 14:0527.

    Kedves olvasók!

     

    Remélem, kérdésekre nagyrészben választ kaptak.

     

    Én a válaszokban próbáltam egy kicsit érzékeltetni, hogy ígéretes kutatások csak úgy vezetnek eredményre, ha nagyon sok jól képzet szakember összehangoltan tud dolgozni, és a munka mindig korrekt, precíz kontroll alatt áll. Csak jól ellenőrzött kísérletek vihetnek sikerre egy olyan módszert is, mint a miénk, ami ismert rutinszerűen használt radio-izotópok daganatspecifikus koncentrálásával a daganatsejteket elpusztítva meggátolja a daganat növekedését, illetve további terjedését. 

     

    Üdzözlettel:
    Dohán Orsolya 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  8. 2011. november 28. 13:5226.

    Üdvözlöm!

    Egy méh daganatom van ami lehuzodott a hüvelyre . Elkezdtéka sugárkezelést de volt egy nagy vérzésem és érfestést kaptam emiatt nem lehetett tovább folytatni. Műteni nem lehet. Kemot nem bírja ela legyengült szervezet. Szóval orvosilag megtettek mindent.

    Most alternatív módon és étrendváltoztatással probálkozom.

    Szívesen fogadnék valami jó tanácsot.

    Köszönöm

    Szemesné

    idézet:
    Babi41 (17)
    2011-11-28 13:12:20

    Semmiféle étrend, vagy alternatív gyógymód nem bizonyított, hogy daganatot gyógyítani tudna. Ezeket a megoldásokat nem javaslom. A sugárterápia a méhtestráknak nagyon hatékony kezelési módja, és sokféleképpen lehet adni. Azt javaslom, hogy bízzon onkológus kezelorvosában, és vele beszélje végig a lehetséges terápiás módozatokat. gyakran az is előfordul, hogy a terápiát a mellékhatások miatt átmenetileg meg kell szakítani, de az állapot rendeződésével folytatható, és sikert lehet elérni. 

     

    A mellékhatások kezelése nem egyszerű, sok gondot okoz, és nagyon sajnálatra méltóan, bár érthetően, a mellékhatások a pácienst elriasztják a kezelés folytatásától - úgynevezett alternatív terápiákba hajtva, melyek hatékonysága egyáltalán nem bizonyított, és esetleges negatív hatásuk nem kizárható. 

    előzmény:
    Babi41 (17)
    2011-11-28  13:12
  9. 2011. november 28. 13:4725.

    Kedves Doktornő!

     

    Engem is érdekelnének a részletek. Sajnos az utóbbi években egyre több családtagomat eléri ez a betegség, és tehetetlennek érzem magam.
    Pár éve a ngymamám, közvetlenül utána édesanyám lettek betegek, szerencsére ők most gyógyultnak mondhatják magukat (leszámítva a kezelések utóhatásait).

    Nemrég a nagyapámnál diagnosztizáltak tüdőrákot, s már áttétes volt az agyába, mikor észre vették (holott félévente járt vizsgálatokra az asztmája miatt). Semmi előjele nem volt, egyszer csak össze esett, mire közölték, hogy már gyógyíthatatlan. Azóta eltelt pár hónap, és már megtámadta a szerveit, csontjait, több mint 30 daganat van benne.

    1 hónapja a másik nagyapámnál is felismerték a rákot, őt most műtötték..

    Kérem, írjon valami bíztatót, mert már kezdem elveszíteni a reményt!

    idézet:
    jume1222 (13)
    2011-11-28 09:44:49

    Ahogy leírja, ketten a családjából - igaz, mellékhatások árán -, de gyógyultak. A statisztikai adatok is azt mutatják, hogy vannak olyan, korában halálos daganatok, amelyek ma már 80-90%-ban gyógyíthatóvá váltak. De nem csak a terápiás eljárások fejlődése a fontos, hanem meg kell említeni a képalkotó diagnosztika robbanásszerű fejlődését, ami ugyan elérhető hazánkban, de földrajzi eloszlás tekintetében egyenetlenül, és jól képzett szakemberekből is kevés van.

    Hangsúlyozni szeretném, hogy sikeres terápia megfelelő képalkotói, patológiai diagnoztika nélkül nem létezik. 

    előzmény:
    jume1222 (13)
    2011-11-28  09:44
  10. 2011. november 28. 13:4324.

    Kedves DrNő! 

     

    Sajnos  érintett vagyok! Már csak nevetni tudok, mert csak felfujják az egészet, és nem történik semmi!

     

     

     Csak a betegeknek érdeke, hogy megtalálják az ellenszert, senki másnak nem érdeke!

     

     

    Undoritó az egész, hányingerem van tőlük!

     

    Most járok éves kontrolra, és 13 hónap alatt nem küldött el az onkológus laborba! 

     

    Akkor miről is beszélünk! Ezek után nem maradt kérdésem! 

     

     

     

     

     

     

    idézet:
    KARAMELLA (12)
    2011-11-27 18:32:18

    Minden potenciálisan új lehetőség reményt ad, ezért is kerül bele a médiába. Sok-sok év és az élet dönti el, hogy valóban hatékony-e. Így történt ez, hogy egyszerű példát mondjak, a penicillinnel is. 

     

    A kutatók, biológusok, orvosok egy része szintén páciens, nem csak a tudományos érdeklődésük, hanem a saját egészségükért érzett aggódás is vezérli őket, hogy minél több és hatékonyabb terápiát dolgozzanak ki a daganatso betegségekkel szemben. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_419068 (12)
    2011-11-27  18:32
  11. 2011. november 28. 13:3823.

    Kedves Doktornő!

    A Sógornőm gyomor rákos. Sajnos jelenleg szondán keresztül tápláljuk. A daganatot nem tudták műtéttel eltávolítani. Elmúlt egy éve, hogy megállapították a betegségét. Kapott sugár kezelést, de a szíve miatt abba kellett hagyni. Bíztató az új módszer, de szörnyű tudomásul venni, hogy ő ezt már nem használhatja. A kezelő orvosa rövidre szabta az életét.

    Mi már csak a csodába bízunk.

    Nagyon kérem, ha tud segíteni minél előbb válaszoljon! Segítségét köszönöm.

     Türelmetlenül várom a válaszát.

    idézet:
    boszormenyi (11)
    2011-11-27 17:11:12

    Nagyon szomorú a sógórnője esete, sajnos a gyomorrák csak egészen korai stádiumban gyógyítható meg teljesen. 

     

    Az általunk javasolt módszer egyelőre csak kísérleti stádiumban van, nem pajzsmirigy-eredetű daganatok kezelésére.

    előzmény:
    boszormenyi (11)
    2011-11-27  17:11
  12. 2011. november 28. 13:3622.
    Baratnom ferjenek a prosztatajaba tettek, azt mondtak, sok kis rizsszemnyi nagysagu az egesz. De rettenetesen fajt neki. De meggyogyult es azota is el. Nehany eve volt. (USA).
    idézet:
    Sissi52 (10)
    2011-11-27 14:46:57

    Ezt az eljárást, a "prosztata tűzdelését" Magyarországon is sikerrel alkalmazzák.

     

    Az általunk javasolt módszer lényegében úgy nevezhető, mint "molekuláris tűzdelés", mert itt a radioaktív jódot nem tűkkel, hanem egy transzporter molekula segítségével juttatjuk a daganatos prosztatasejtekbe.

    előzmény:
    Sissi52 (10)
    2011-11-27  14:46
  13. 2011. november 28. 13:3421.

    Tisztelt Doktornő!

    Először is azt szeretném közölni, hogy Erdélyből vagyok, Kolozsvárról és

    forradalminak tartom ezt az új terápiát, annál is inkább mivel rengeteg

    terápiáról olvastam, tanulmányoztam mivel magam is, sajnos, rákbeteg vagyok, éspedig méhtest adenokarcinóma diagnózisom van. Műtöttek, de mivel nyirokmirigy meg májáttét jelent meg, műtöttek ismét, kemoterápiát és sugárterápiát is kaptam, mindez talán sikerrel, mert eltünt a daganat, ez egy jó éve, és azóta nincs áttét. Az lenne a kérdésem, hogy erre a diagnózisra is javasolt ez az új terápia vagy lenne-e egy más  kezelés is a számomra? Köszönöm a lehetőséget és a megtisztelő válaszát is, amennyiben lehetséges, tisztelettel M. Gabriella

    idézet:
    Magabi (9)
    2011-11-25 21:21:18
    Egyelőre ez a kezelés az ön betegségében nem alkalmazható, de meg kell jegyeznem, hogy a jelenleg alkalmazott kombinált kemo- és sugárterápia a betegek magas százalékánál eredményez gyógyulást még áttétes esetben is, amire az ön története is bizonyíték. 
    előzmény:
    Magabi (9)
    2011-11-25  21:21
  14. 2011. november 28. 13:3320.

    Van olyan daganat (valamilyen csontdaganat gyerekeknél, ezt egyetemen fizikából tanították ( és így felejtettem el, melyik daganat pont az), és egy csomó, főleg laphámrák, előbbi daganat attól válik rosszindulatúvá, ha sugarazni kezdik, a másik meg kb. ugyanúgy nő, mintha semmi nem történne. És szétszórt, mákszemnyi, milliószám növő daganatnál nem lehet pont a tumorba juttatni ...tudomásom szerint egészen pontosan oda közvetlenül nem lehet.

    Sok biztató dolog van. És aztán lecseng, hamvába hal...de ne így legyen.

    Mikor kaphat ember rákot úgy, hogy ez a kezelés már helyrehozza? Mennyi ideig "ülnek" rajta az engedélyeztetők? A most is több 10000 beteget nyilván érdekli. Főleg őket és a szeretteiket 

    idézet:
    szárnyasló (8)
    2011-11-25 15:19:44

    A terápiásan alkalmazott külső besugárzás valóban gyakran okozhatja hosszú évek elteltével második daganat kialakulását. Anélkül, hogy a részletekbe belemennénk, nagyon fontos, hogy milyen sugárzást, milyen módszerrel, mennyi ideig alkalmaztak, így lehet csökkenteni akár nullára is a sugárzás okozta késői fokozott daganatos rizikót. Ez a sugárterápiában intenzív kutatások tárgya.

     

    A pajzsmirigy daganatok áttétjei pontszerűen, szétszórtan, mikrometasztázisok formájában is jelentkezhetnek - ezek kezelésében a nátrium-jodid transzporter mediálta radio-jód terápia nagyon sikeres. 

    előzmény:
    szárnyasló (8)
    2011-11-25  15:19
  15. 2011. november 28. 13:2719.

    Kedves doktornő!

     

    Szeretném tudni, hogy várhatóan haematológiai betegségekre is alkalmazható-e az eljárás? (Myeloma multiplex, vagy más hasonló kórképekre?)

    Továbbá: ha beválik, akkor kb. mikorra érhet hozzánk?

     

    Előre is köszönöm a válaszát: Veronika

    idézet:
    veracsek (7)
    2011-11-23 19:13:53

    A myeloma multiplex esetében egy nagyon erős kutatócsoport a MAYO-Klinikán dolgozik az eljárás alkalmazásán. Bíztató állatkísérleti eredményekkel. Ők egy inaktivált himlővírussal próbálják a radio-jód koncentráló transzportert a daganatos plazmasejtekbe juttatni. Ehhez az eljáráshoz virológusok, génmanipulációban jártas szakemberek, onkológusok, radiológusok és pathológusok precízen összehangolt közös munkájára van szükség.

    Tehát mint máshol, az orvostudományban sem csinál "egy fecske nyarat" - sok ember közös munkája vezethet csak eredményre.  

    előzmény:
    veracsek (7)
    2011-11-23  19:13
  16. 2011. november 28. 13:1818.

    Kedves Doktorno!

     

    Mi az eljaras pontos neve es hol olvashatunk bovebben rola? A kissesjtes tudorakot is gyogytja? Az attetkepzodest is megakadalyozza? Mi a magyarazat arra, hogy nem ujjul ki a rak?

     

    Elore is koszonom valaszat.

    idézet:
    Zammisz (6)
    2011-11-23 17:32:06

    Az eljárásnak külön neve nincs. Ha a "pubmed" szót beírja a Google-be, akkor orvosi cikkek ellenőrzött tárházára talál, ennek a keresősorába beírja, hogy "Natriom-iodide symporter", akkor összes ebben a témában megjelent cikket megtekintheti. Ezen a weboldalon csak tudományosan ellenőrzött, megkritizált, és csak ezután publikált cikkek jelennek meg. 

     

    Nincs tudomásom róla, hogy kissejtes tüdőrákban vizsgálták volna a hatékonyságát.

     

    A pajzsmirigy-daganatok áttétjeit időben alkalmazva meg lehet gyógyítani radio-jód terápiával. Ezt a terápiát hazánkban is sok éve sikeresen alkalmazzák. Csak a terápiát lehetővé tevő transzportfehérje volt ismeretlen, tehát gyakorlatilag szinte tudatlanul alkalmaztunk egy sikeres terápiás módszert, melynek mechanizmusát pontosan megismerve megnyitotta annak a lehetőségét, hogy ezt más daganatok terápiájára is megfelelő, precíz, ellenőrzött vizsgálatokat követően kiterjesszük. 

     

    Magát az áttétet pusztítja el, a képződésre csak így van hatása.

     

    Sikeres terápia esetén a daganatban halmozódó radio-jód okozta sugárzás elpusztítja a daganatsejteket, de a sugárzás lényegében a daganaton belül maradva a környező nem daganatos szöveteket nem károsítja.

    előzmény:
    Zammisz (6)
    2011-11-23  17:32
  17. 2011. november 28. 13:1217.

    Üdvözlöm!

    Egy méh daganatom van ami lehuzodott a hüvelyre . Elkezdtéka sugárkezelést de volt egy nagy vérzésem és érfestést kaptam emiatt nem lehetett tovább folytatni. Műteni nem lehet. Kemot nem bírja ela legyengült szervezet. Szóval orvosilag megtettek mindent.

    Most alternatív módon és étrendváltoztatással probálkozom.

    Szívesen fogadnék valami jó tanácsot.

    Köszönöm

    Szemesné

    előzmény:
    Dohán Orsolya (14)
    2011-11-28  13:01
  18. 2011. november 28. 13:1116.

    Kedves Orsolya! 

     

    - Mikortól válik ez a kezelés itthon is elérhetővé?

    - TB-támogatott (lesz)?

    - Hány helyen alkalmazzák majd az országban? (Milyen hosszú lesz a várakozási lista?)

    - Milyen típusú rákot lehet vele kezelni, s melyek azok, amelyeket nem?

    - Ez kiegészíti vagy teljesen kiküszöböli az eddigi (hagyományosnak mondott) gyógymódokat, például a sugákezelést és a kemoterápiát? 

     

    Werbunga

    idézet:
    Werbunga (4)
    2011-11-23 15:34:32

    TB: az állami egészségügyben alkalmazott, ellenőrzött beavatkozást a TB finanszíroz. Remélhetőleg ez a jövőben is így marad. 

     

    Alkalmazás, várólista:  az biztos, hogy csak olyan cenrumokban lehet ezt a kezelési módot alkalmazni, ahol izotópok használata engedélyezett. Ez általában egyetemi klinikákon, országos intézetekben, regionális centrumokban így van. A várólistáról korai még beszélni. 

     

    Típusok: pajzsmirigy-rákot már most, illetve 60 éve rádio-jóddal kezelnek. A többi daganat esetében nehézséget okoz a radio-jódot transzportáló fehérje célzott bejuttatása a daganatsejtekbe. Ezen a világon számos kutatócsoport dolgozik, és sokféle szakember tudását összerakva törekszik a feladat megoldására.

     

    Kezelés: Ez a sugárterápia egyik fajátájának tudható be, valószínűsíthető, hogy egyes daganatokban önmagában, másokban kombinációs kezelés formájában lesz eredményesen alkalmazható. De szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy nagyon potenciális terápia, de alkalmazásához számos állatkísérletnek és további emberi vizsgálatoknak kell még megtörténnie.

    előzmény:
    Werbunga (4)
    2011-11-23  15:34
  19. 2011. november 28. 13:0415.

    Tisztelt Dr. Dohán Orsolya!

     

    Ez új reményt ad rengeteg beteg embernek.

     

    Mikor várható, hogy Magyarországon is elérhetővé válik ez a gyógyítási módszer?

     

    A magyar egészségügy is alkalmazni akarja? 

     

    Köszönöm válaszát

     

     

     

    idézet:
    molly49 (3)
    2011-11-23 15:16:49

    Minden új módszert alaposan ellenőriznek, mielőtt a rutin alkalmazásba kerül. A most alkalmazott módszerek is 10-15 évvel ezelőtt kerültek felfedezésre. 

     

    A magyar egészségügyben ugyanazok a diagnosztikus és terápiás lehetőségek elérhetőek, mint az Egyesült Államokban,  legfeljebb a környezet egy kicsit szegényesebb. 

     

    Amennyiben a módszer minden szükséges ellenőrző vizsgálatnak eleget tesz, akkor a rutinszerű bevezetése 5-10 év múlva várható. Előnye, hogy pajzsmirigy-daganatok kezelésére több mint öt éve rutinszerűen alkalmazzák.  

    előzmény:
    molly49 (3)
    2011-11-23  15:16
  20. 2011. november 28. 13:0114.
    Szeretettel köszöntök mindenkit, és várom a kérdéseket!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  21. 2011. november 28. 09:4413.

    Kedves Doktornő!

     

    Engem is érdekelnének a részletek. Sajnos az utóbbi években egyre több családtagomat eléri ez a betegség, és tehetetlennek érzem magam.
    Pár éve a ngymamám, közvetlenül utána édesanyám lettek betegek, szerencsére ők most gyógyultnak mondhatják magukat (leszámítva a kezelések utóhatásait).

    Nemrég a nagyapámnál diagnosztizáltak tüdőrákot, s már áttétes volt az agyába, mikor észre vették (holott félévente járt vizsgálatokra az asztmája miatt). Semmi előjele nem volt, egyszer csak össze esett, mire közölték, hogy már gyógyíthatatlan. Azóta eltelt pár hónap, és már megtámadta a szerveit, csontjait, több mint 30 daganat van benne.

    1 hónapja a másik nagyapámnál is felismerték a rákot, őt most műtötték..

    Kérem, írjon valami bíztatót, mert már kezdem elveszíteni a reményt!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_419068
    Torolt_felhasznalo_419068
    2011. november 27. 18:3212.

    Kedves DrNő! 

     

    Sajnos  érintett vagyok! Már csak nevetni tudok, mert csak felfujják az egészet, és nem történik semmi!

     

     

     Csak a betegeknek érdeke, hogy megtalálják az ellenszert, senki másnak nem érdeke!

     

     

    Undoritó az egész, hányingerem van tőlük!

     

    Most járok éves kontrolra, és 13 hónap alatt nem küldött el az onkológus laborba! 

     

    Akkor miről is beszélünk! Ezek után nem maradt kérdésem! 

     

     

     

     

     

     

    előzmény:
    adrijan (1)
    2011-11-23  14:59
  23. 2011. november 27. 17:1111.

    Kedves Doktornő!

    A Sógornőm gyomor rákos. Sajnos jelenleg szondán keresztül tápláljuk. A daganatot nem tudták műtéttel eltávolítani. Elmúlt egy éve, hogy megállapították a betegségét. Kapott sugár kezelést, de a szíve miatt abba kellett hagyni. Bíztató az új módszer, de szörnyű tudomásul venni, hogy ő ezt már nem használhatja. A kezelő orvosa rövidre szabta az életét.

    Mi már csak a csodába bízunk.

    Nagyon kérem, ha tud segíteni minél előbb válaszoljon! Segítségét köszönöm.

     Türelmetlenül várom a válaszát.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  24. 2011. november 27. 14:4610.
    Baratnom ferjenek a prosztatajaba tettek, azt mondtak, sok kis rizsszemnyi nagysagu az egesz. De rettenetesen fajt neki. De meggyogyult es azota is el. Nehany eve volt. (USA).
    előzmény:
    adrijan (1)
    2011-11-23  14:59

Címlap

top