Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Rubint Réka magazin

fanor87
Létrehozva: 2010. Április 22. 14:39

Sziasztok!

Nem olyan régen megvettem Rubint Réka alakformáló magazinját és vannak kételyeim felőle. Az tény, hogy aki fogyni akar, annak a bevitt kalóriamennyiséget csökkenteni kell, na de ennyire? Van olyan nap, amikor a napi mennyiség kb. 1000 kalória, de van olyan is, mikor 1600. Továbbá, az elején leszögezi, hogy kerülni kell a cukrot, meg a teljes kiörlésű dolgokat. Kérdezem én, hogy akkor az ő agya mivel működik, ha nem glükózzal? Plussz mi a rossz a teljes kiőrlésű dolgokban? Valaki biztos nagyobb szakértő ebben, de az édesítőszer ugye mesterségesen van elkészítve, s tele van műanyaggal, ami könnyen lerakódik, s így narancsbőr alakulhat ki. Jól tudom? Sőt, olyan is van, hogy a vacsi virsli. Máshol olvastam, hogy estére inkább valami könnyű sali, joghurt és sovány husi alkalmasabb, a virsli meg tele van mindenféle adalékanyaggal.

Mi értelme van annak, hogy valaki éhezik és úgy akar lefogyni 1 hónap alatt? Úgyis egyszer kitör rajta az "evésforradalom", és akkor kárbavész minden. Félre ne értsetek, nem RR-t akartam ócsárolni, csak sokkal több kell a jó alakhoz, mint egy hónap (neki az egész élete erről szól, hogy edzéseket tart, szép is lenne ha olyan plöttyettül nézne ki)! Csodálom benne azt a végtelen akaraterőt és kitartást ami csak nagyon kevés embernek van. Bízom benne, hogy nem apad le benne a lelkesedés, és sok embert vesz rá arra, hogy egészségesen éljen! Tényleg boldog lehet ennyi önerővel, szeretném megtudni, honnan nyeri ezt.

Nektek mi a véleményetek a cukor/édesítőszer háborúról?

  1. 2010. május 6. 10:1554.
    es azt tudtatok hogy csak a magyaroknal a sovanysag az a jo????ha meg kerdezel 100 ferfit 80 azt mondja legyen mit fogni.ha meg kerdezel kulfoldieket azt modjak csak sovany ne legyen.akik nem elnek az orszagba es ha haza latogatnak azt latjak hogy a nok tobsege gebe es meg buszkek is ra.pedig ha meg nezitek a kulfoldi modelleket mar reg nem a sovanysag a divat!!!!hogy miert mert sok kormany ra jott es  divatdiktatorok ha a kepeken sovany nok anorexiat okoznak a tinidzsereknel!!!!!!!en is fogyokurazok csak mas kepp  es en is jarok kondi teremebe de nem kovetek semmit csak csinalom magamtol es van eredmenye!!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  2. 2010. május 6. 10:0453.

    Sziasztok!

    Sok okos érvet és jókedvet meg bíztatást szeretnék kérni Tőletek, mert mostanság teljesen elmegy a kedvem a tornától. Előző félévben gyakorlatilag hetente négyszer jártam le edzésre, most meg örülök ha kettőt megcsinálok. Az otthoni tornákat abbahagyom, mert megunom vagy elmegy a kedvem tőle. Lehet hogy ez valami tavaszi fáradság vagy nem tudom mi, de segítség! Vissza szeretném valahogy nyerni a bombasztikus energiámat!

    Én is átestem egy fogyókúrán, most már csak a súlytartáson vagyok, meg szeretnék izmosodni. Nagyon is jól tudom, hogy k...va keményen meg kell küzdeni a szép alakért, s örülök hogy valaki úgy is tud hatni az emberekre, hogy nincs velük közvetlen kapcsolatban (személy szerint RR). Tényleg sokat lehet taanulni tőle a pozitivizmusról, csak engem mostanság valahogy blokkol valami.

    Segítség! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  3. 2010. május 5. 10:2152.

    Ez így van, a fogyás csak rajtunk múlik, de ha van valaki aki megtapasztalt már a táplálkozás terén ezt-azt, akkor annak a tanácsait-segítségét szívesen vesszük.

    Egyébként meg az update pont erről szól, hogy "egyél sok gyümölcsöt és zöldséget" !

    Én sem vagyok gazdag és pénzes, így nem engedhetem meg,hogy minden nap update márkás kajákat egyek. pl. az update joghurt helyett is inkább megveszem a sima natúr joghurtot és abba teszek gyümölcsöt, finomabb mint bármilyen gyümijoghurt, és még egészségesebb is! Meg van még jópár dolog amit ki lehet váltani update márkás kaják helyett. És nem költök több 1000 ft-os fogyitablettákra sem.

    Ha meg ennyire idegesít Réka vigyora miért nem kapcsolsz át más csatornára? 

     

    előzmény:
    renszarvaska (51)
    2010-05-05  10:08
  4. 2010. május 5. 10:0851.

    jezusom magyarorszagon igy fel gloriazatok ezeket???????? norbika meg rekuci????? kik ezek??????? a fogyas nem rajtuk mulik hanem sajat magadon!!!!!! ha nem vagy kitarto akkor nem is fogysz le!!!! update vagy micsoda ekkora marhasagot.egyel normailsan sok gyumolcsot zoldseget helyesen taplalkoz.kerdez diabetikust ne ezeket. en sose voltam eldobva ezekettol es sosem leszek. a tv ben is most reka megy hat a vigyoran kivul semmi ertelemeset nem tud mutogatni!!!!!!!!!

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  5. 2010. május 5. 09:5850.

    Sziasztok! 

     

    Én is megvettem a magazint és nagyon tetszik. Sok olyan dolog van benne ami minket nőket foglalkoztat.  

    Elkezdtem a 30 napos programot, bár nem úgy tartom be mindent, mint ahogy le van írva, mert pl. kondibérletet nem veszek, inkább otthon "gyúrok" helyette. Meg a kajákból is van, hogy az adott nap ebédjét nem szeretem és helyette az előző napiból csinálok úgy, hogy másnapra is jusson.

    Abszolút nem éhezem, jól érzem magam, nem tör rám farkaséhség, nem vagyok idegroncs, nagyon finomak a kaják.

    Én személyszerint nagyon kedvelem a Réka tornáit, mert számomra kedves zenékre tornázik. (Nekem elengedhetetlen, hogy olyan zene szóljon a tornák alatt amiket szívesen hallgatok-szeretek.)

    Igazából már a szóhasználatát meg a "húha" - kat is megszoktam, abszolút nem zavar

    Nem is kívánok lisztes-cukros kajákat sem.

    Bár a fehér cukros szmötyi-üdítőktől teáktól amúgy is feláll a szőr a hátamon. 10 éve nem édesítem az ételeimet-italaimat fehércukorral. Ha meg már benne van akkor is csak néha ettem meg, mióta magamra főzök, azóta a saját ételeimbe véletlen sem teszek fehér lisztet vagy cukrot, kivéve a sütikbe.....

    Egyébként az édesítők (még a mesterségesek is) egészségesebbek, mint a répacukor vagy nádcukor és társai. A sima konyhai cukor sem természetes, csak addig amig a cukorrépában van, amint finomítják minden tápértékét elveszti - értéktelen és még hízunk is tőle.....

    Szóval egye mindenki belátása szerint. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  6. 2010. Április 24. 12:2249.

    Ők bevezettek egy életmódott, feléptettek egy világot, nyílván nem a Béres Alexandra vagy más dvd fogja preferálni vagy arra bizdítani, hogy csináld vele.

    Ők hozták be az updatet is ez is egy életforma, ha van egy dolog amiben te hiszel és megadod hozzá a lehetőségeket kitalálsz dolgokat amelyek segítik a jó forma elérését nyílván az fogod hírdetni.

    Egyébként azért kell a torna mert ez egy nagyon szoros 30 napos edzésterv, a torna minden edzésnap csak bemelegítés, utána az újságban le írtakat kell követni stb.

    Eléggé kemény edzést állított össze erre a 30 napra.

     

    Amúgy nem láttam még egy edzőt sem akinek dvd jelent volna meg, hogy ne márkás cuccba lett volna, hisz a szponzor mindíg kell, de az újságban pl amikor kondi nap van nem azt mondja, hgy na irány a nike bolt mert csak abban lehet tornázni hanem, hogy akármilyen melegítőben is lemehetsz edzeni egy terembe.

    előzmény:
    Joséarcadió (47)
    2010-04-22  18:43
  7. 2010. Április 23. 12:5148.

    Sziasztok!

    Kész sikerélményem van! Elindítottam ezt a topicot tegnap, és már 47-en reagáltak! Tök szupi! Köszönöm a hozzászólásokat!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  8. 2010. Április 22. 18:4347.
    Olvastam az újságot. Kapásból: Vedd meg a Réka dvd-t ma arra fogunk tornázni. Legközelebb persze a Norbi dvd-re. Enni csak update-ot lehet. Ja tornázni meg csak nike-ben (a képek tanúsága szerint.....)  reklám-reklám.... de ügyes!!
    előzmény:
    fanor87 (1)
    2010-04-22  14:39
  9. 2010. Április 22. 18:3746.
    Eddig szobabicikliztem (12-15 km 150-160-as pulzussal) és Norbi Kickbox dvdire tornáztam, az 1. és a 2. részre. Most próbálok átállni a futásra, mert szép az idő, és mint hosszú idő után elővett mozgás, újdonságként hatásos lesz. Most pl. megyek, és kirángatom a páromat a gépe elől, hogy letelt a megbeszélt fél óra, és MOST megyünk futni
    előzmény:
    Luna81 (45)
    2010-04-22  18:33
  10. 2010. Április 22. 18:3345.

    Gratulálok!!!

     

    Én sem tartom irreálisnak a nekem kiadott értéket, ami olyan 2300 kcal körüli.

    Mit sportolsz?

     

    E.

    előzmény:
    katy27 (44)
    2010-04-22  18:29
  11. 2010. Április 22. 18:2944.

    Szia!

    Nem kedvelem Rékát, nem jön be a stílusa, de ennek ellenére elismerem, amit csinál.  Szerintem minimális szénhidráttal, napi 1000 kalóriával nem lehet szellemi munkát végezni, ez max. arra elég, hogy elkókadozz az íróasztal mögött a munkaidő végéig. Fizikai munka mellett végképp nem tudom elképzelni. Szerintem ez max. bikinidiétaként működhet, nyaralás előtt 1-2 hétig, de életmódnak nem nevezném. 

    A cukor kontra édesítőszer ügyben én Norbinak adok igazat, aki egyszer azt mondta, hogy még senkiről nem bizonyították be, hogy édesítőszer okozta betegségben halt volna meg (v.ö. rákkeltő), az elhízás következményeibe azonban már jópáran. Nem vagyok édesítőszer fanatikus, ha tehetem, inkább elkerülöm, pl. üresem iszom a teát, az ásványvízbe citromkarikát teszek, nem szeretem a light kólát stb., a reggeli (és néha délutáni) kávémba viszont szacharint. A méz és társai hizlalnak, nézd csak meg a kalóriatartalmukat. Az egészséges életmódnak része lehet időnként egy-egy mézes tea, a fogyókúrába viszont szerintem nem fér bele.

    A Luna által a 38. hozzászólásban leírt képlet szerintem helytálló, nekem a másfeles szorzóval 2287 kalória jön ki, ehelyett 1500-1700 körül eszek, és heti ötször sportolok. Lassan, de fogyok, most tartok 10 kilónál, még 5 van hátra.

    Katy

    előzmény:
    fanor87 (1)
    2010-04-22  14:39
  12. 2010. Április 22. 18:2543.

    Mondom, hogy nem vagyok a téma szakértője. :-)

    Azért gondolom nem egyféle élelmiszerből gondolták kielégíteni ezt az igényt. Ott a táplálkozási piramis pl.

     

    A fogyáshoz történő bevitel csökkentés mértéke viszont megállja a helyét (már ha tudod, hogy mit is kell csökkenteni), mert jön a fránya jojó effektus...

    előzmény:
    Passenger (41)
    2010-04-22  18:16
  13. 2010. Április 22. 18:1842.
    Pizzák (1 adag 25 deka):kcalzsír/gramm- Tenger gyümölcsei pizza42010- Vegetáriánus pizza42821- Szicíliai pizza42822- Halas pizza50225- Gombás pizza52023- Nápolyi pizza61829- Négy évszak pizza54013- Pizza Margherita64513- Pizza Hawaii56224- Sajtos pizza, 4 féle sajttal71032- Sonkás pizza60825- Szalámis pizza66035
    előzmény:
    Passenger (41)
    2010-04-22  18:16
  14. 2010. Április 22. 18:1641.

    ezen analógia alapján nekem kb 2600kcal a napi bevitelem.

    ez azt jelenti,hogy 1,5 kg tenger gyümölcsi pizzat megehetek és nem fogok hízni.

    hát én ezt erősen kétlem...

    előzmény:
    Luna81 (38)
    2010-04-22  18:07
  15. 2010. Április 22. 18:1540.

    Nem is szeretem én specko a nagy izmokat :-) A szálkás de kerek férfi testet szeretem a túlságosan "felfújtat" nem.

     

    Egyébként neki legalább vádlija is van és szép nem úgy mint a legtöbb kondisnak, nem nagyon figyelnek rá.

    előzmény:
    Passenger (39)
    2010-04-22  18:08
  16. 2010. Április 22. 18:0839.

    a futás és a kondi nem jön össze...

    mármint aki fut annak biztos nem lesz nagy izomtömege.

    előzmény:
    KyMa (37)
    2010-04-22  18:02
  17. 2010. Április 22. 18:0738.

    Sziasztok!

     

     

    Van egy könyvem amiben elég jól le van vezetve a kalóriaszükséglet kiszámítása.

     

    1. Alapanyagcsere érték meghatározása (a saját paraméteremre vonatkozóan, vagyis 18-30 éves nő):

     

    14,7 X testtömeg + 496

     

    Ez a létfenntartáshoz szükséges.

     

    2. Ehhez jön egy szorzó, ami figyelembe veszi a sportaktivitást és a napi munkavégzést is. (Mert egy bányában dolgozó Ironman mégis mást igényel, ugyebár, mint egy átlagos férfi.)

     

     

    Az én esetemben 1,5. (mérsékelten aktív sporttevékenység és könnyű munkavégzés.

    Nagyon szépen lebontja, hogy mit ért mérsékelten aktív alatt pl.

     

    Az ideális az, ha a napi tápanyagbevitelünket a megszokotthoz képest max. 300-500 kcal csökkentjük és ezzel párhuzamosan heti 3-4 alkalommal 300-400 kcal-t égetünk el sportaktivitással.

     

     

    Csak idéztem Dömötör Edit Pulzuskontroll - Testsúlykontroll című könyvéből, nem vagyok a téma szakértője.

      :-)

     

     

    Eszter

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  18. 2010. Április 22. 18:0237.
    Az lehet, de pl az én párom kondi mellett tahi boxol és fut.
    előzmény:
    Passenger (36)
    2010-04-22  18:00
  19. 2010. Április 22. 18:0036.
    az össze-vissza ugrálás nőknek való:)
    előzmény:
    KyMa (34)
    2010-04-22  17:42
  20. 2010. Április 22. 17:4635.
    Nincs vele semmi baj, de egy férfinak kevés a napi 1600 kalória.
    előzmény:
    vlcs (31)
    2010-04-22  16:46
  21. 2010. Április 22. 17:4234.
    Én is konditerembe járok, de az valóban nem ad állóképességet, egy kondis egy aerobikossal szemben egy állóképesség versenyen hamarabb kifárad általában. Aki mind a kettőt csinálja az más.
    előzmény:
    Passenger (32)
    2010-04-22  16:49
  22. 2010. Április 22. 17:4133.

    Én megvettem a magazint, nekem tetszik, és végre egy rámutatás, hogy igazán célt elérni a kondi és a torna segítségével lehet, persze ez is egyén függő ahogy a kajálás is szerintem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  23. 2010. Április 22. 16:4932.

    igen,igazad van.

    de mondom egyszer szívesen edzenék veled...

    előzmény:
    Liimo (30)
    2010-04-22  16:46
  24. 2010. Április 22. 16:4631.
    És ezzel mi a baj?
    előzmény:
    Liimo (28)
    2010-04-22  16:24

Címlap

top