Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Crikvenica - Horvátország

lorci
Létrehozva: 2010. március 31. 23:56

Sziasztok!

 

Akik már jártak itt, légyszi segitsenek, hogy milyen a tengerpartja C-nak. Olvastam, hogy van homokos része is, de az mekkora és mennyire nevezhető "klasszikus" homokos partnak (mondjuk mint az olasz)?

 

Köszi

Lara

17 hozzászólás
 1. 2010. május 18. 14:3717.

  Valaki érdeklődött az iránt a hely iránt, ahova mi járunk.

  Rájöttem, hogy van róla egy nyilvános képtáram.

  Nem reklám, csak azért, mert a hely a szívem csücske.

  Akit érdekel megnézheti. Ez Crikvenyicától pár km-re van Dramalj / Kacjag

  A képtárban az egész nyaralásunk benne van (a publikus képek), Dramaljon kívül Pula, Crikvenyica, Rovinj, Opátia, Novi Vinodolski

 2. 2010. május 18. 13:2716.

  Igen csak arra célszerű menni. Annyira szerintem nem szakadékos. Mi még abban az időszakban amikor nem volt az autópályahálózat, sokkal szakadékosabbakat is láttunk.

  előzmény:
  lorci (14)
  2010-04-01  22:41
 3. 2010. Április 5. 14:1615.

  Sziasztok!

   

  Mindenki  eltünt, elment "húsvétolni"?

   

   

  KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!!!

   

   

  Ha esetleg erre jártok légyszi irjatok az előző kérdésemre!!!

   

   

 4. 2010. Április 1. 22:4114.

  Sziasztok!

   

  Nagyon köszönöm mindenkinek a gyors és részletes hozzászólást!!!

  Tavaly Krk-szigeten voltunk (szállás szempontjából Silo-n), bejártuk az egész szigetet, nagyon szép volt, de ott homokos partot nem láttunk sehol, ezért nem tudtam elképzelni, milyen lehet a horvát homokos strand.... Krk-n a legjobban a Baskan található strand tetszett az egész családnak, igaz, hogy kavicsos volt, de mégis.  Amit néztünk szállást Crikvenicán az egyik 100m-re van a központtól, 120m-re a kavicsos strandtól és 900m-re a homokostól. A másik szállás gyakorlatilag mindentől 400m-re lenne. Melyikkel "járnánk jobban" szerintetek a távolság szempontjából?

   

  Csak Krk felé lehet menni Crikvenica felé? Csak mert az arra vezető szakadékkal teli rövid, ámde annál emlékezetesebb útszakasz nem tett jót az egészségemnek......

   

  Lara

 5. 2010. Április 1. 12:2813.
  Mi is oda járunk a gyerekekkel,a hegyen van a szállás ahol mindig vagyunk,gyönyörű a kilátás. A fizetős strandot javaslom,nem drága,homokos a strand,van játszótér,napernyők,és még egy bár is,mi oda szoktunk elvonulni Anyukák amíg Apák a gyerekekkel játszanak. A felszolgálól egész Crikvenicán-Selcén aranyosak,mikor sétálunk esténként,kiabálnak utánunk hogy Hajrá Magyarország,meg kiabálják a városneveket amiket ismernek. Volt olyan hogy leültünk egy étterembe,jön a pincér,azt mondja,á magyarok,jóestét,Nagykanizsa. Ennyit tudott magyarul,de olyan aranyos volt. Na meg a kihagyhatatlan "dobálós fagyi" amit imádunk!!!
 6. 2010. Április 1. 12:2112.

  Sziasztok!

  A Kvarner öböl és így Crikvenyica és környéke alapvetően sziklás, köves-kavicsos, ahol homok, vagy aprókavics van, az mesterségesen került oda. Mi éveken keresztül jártunk oda nyaralni illetve nem oda, hanem Dramaj-ba ez Crikvenyicától néhány kilométerre van, a strandját egy félsziget védi a hullámveréstől, és az áramlatoktól, aprókavicsos, van büfé, WC, tusoló, és a strand egyik fele direkt kisgyerekeseknek lett sekélyesre kialakítva. Strandszandált érdemes használni, mert sok a tengeri sün. a víz kristálytiszta.

  Mi itthonról szervezzük le a szállást, egy magyar származású hölgyön keresztül. a szállás a tengerpart feletti 2. utcában volt (a tenger parttól kb 80 méterre, a strandtól kb. 200 méterre), mivel éveken keresztül ugyanoda jártunk, szinte családtagnak tekintenek bennünket, a tulaj helyi pálinkával fogdja a férfiakat, csokival a gyerekeket (4-5 baráti családdal együtt járunk) . Magától a horvát hozzáállástól sem elájulva nem vagyok, sem rossz tapasztalataim nincsenek, nekem pont jó, hogy nem ugrálnak körül, de hagyják, hogy azt csináljam, ami nekem jó. (itt ellenpéldaként hozhatnám Görögországot, ahol kifejezetten bunkók voltak a görögök.) Mi mindíg kocsival megyünk nyaralni, ez a rész Bp-ről a szállásig kb 500 km, szinte végig autópálya, tehát attól függőn, hogy az ember mennyire tartja be a sebességkorlátozásokat, háztól házig, 6-8 óra alatt megtehető az út.

  Magát crikvenyicát strand szempontból nem ismerem, nekem az egy kicsit nyüzsgős, ott nem bérelnék apartmant.

  Nyaraltunk már az Istrián is, nekem az túl szeles volt, és nyaraltunk a közép dalmát részen is, az is jó, ott több a kiépített strand rész, és rengeteg a látnivaló. Tervbe van még véve Dubrovnik. Voltunk Bulgáriában, Olaszországban Görögországban. Én saját tapasztalat, és praktikus szempontok (ár, út hossza, látnivalók)  alapján elsősorban Horvátországot preferálom az emberi idő alatt elérhető tengerparti üdülő helyek közül.

   

   

 7. 2010. Április 1. 11:3111.

  Szia!

  Nekem a legrosszabb horvátországi élményem, pedig négyszer jártam már ott. A falu egy hegyoldalban van. A szállásunk légvonalban nem volt messze a strandtól (kb. 500 méter), a valóságban ez azonban több mint egy km sétát jelentett, a strandról hazafelé elég kemény emelkedőn felfelé. Matracokkal, napernyőkkel felpakolva, negyven fokban elég gáz volt. A homosok strand fizetős, és olyan érzés, mint a Balaton (csak a víz sós ), Olaszországnak a közelébe se ér. A köves strand jó volt, viszont az annyira messze volt a szállástól, hogy kocsival jártunk le (és utána valamelyikünk mindig őrizhette a slusszkulcsot a parton). További kellemetlenség volt, hogy a szomszéd apartmant felújították, és egy hétig hallgattuk a kalapálást meg a betonkeverőt reggeltől estig, de ez nem tartozik a tárgyhoz. 

  Összességében nagyon rossz élmény volt

  Katy

  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56
 8. 2010. Április 1. 11:0410.

  Mi 6 éve nyaraltunk ott, és nagyon jól éreztük magunkat:) A szállásunk nagyon közel volt - légvonalban - a parthoz, de kb 50fokos emelkedővel. Akkor buli volt, kettőnknek fel-le caplatni, ma kisgyerekkel más szállást választanék. Másrészt mi nem mertünk autózni, annyira kacskaringós, egyirányúsítottak voltak az utcák. Viszont lehetett hajókirándulásra menni.

  Nálunk tele volt az apartman alatt a ház, folyton kinn kártyáztak a család tagjai.

  A fizetős strandon sokan voltak (na kik voltak a leghangosabbak/rendetlenebbek?...) de mi oda jártunk. Viszont a tiszta vízrészeken, a strandokon kívül rengeteg tengeri sünt láttunk, ezért javaslom mindenképpen hogy strandcipőt vigyetek. Homok itt csak ott van, ahová hordanak, köves a part.

  A horvátokkal nekünk nem volt problémánk, igaz azóta sok év telt el, megismerhették a népünket minden oldaláról:-S

  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56
 9. 2010. Április 1. 10:169.

  Szia!

   

  Crikvenica nagyon szép város, csak elég forgalmas. Mint már többen írták, a homokos partja fizetős és elég zsúfolt. Viszont esténként nagy élet van.

   

  Szeretném eloszlatni az előítéletet, hogy a horvátok nem szeretik a magyarokat. Nem kérdőjelezem meg senki véleményét, de többségében én azt tapasztaltam, hogy nagyon udvarias, segítőkész és kedves emberek.

   

  Akárhogy is döntötök, jó nyaralást kívánok!

  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56
 10. 2010. Április 1. 09:598.

  Szia!

  Mi tavaly augusztusban voltunk. Crikvenicán kezdtük, de átmentün Selce-re (ami tulajdonképpen "összenőtt" Crikvenicával), kisgyerekkel ez nyugisabb volt. Nekünk bejött, nagyon szép, tiszta és igényes szállást találtunk. Ott köves a strand, van lassan és hirelen mélyülő rész is, de a 4 évesünknek pedig nagyon bejött a köves rész.

  Márti

  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56
 11. Torolt_felhasznalo_471372
  Torolt_felhasznalo_471372
  2010. Április 1. 09:357.

  Én most Olaszba vagy Görögbe mennék, de tény, hogy a horvát tenger szebb, mint az olasz. Tisztább.

   

   

  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56
 12. Torolt_felhasznalo_471372
  Torolt_felhasznalo_471372
  2010. Április 1. 09:356.
  Én 3x voltam a horvátoknál és többet nem megyek. Crikvenyica és Rovinj, de elég volt belőlük egy életre. A tengerpart szép, jó nyaralást. :)
  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56
 13. 2010. Április 1. 09:295.

  Szia!

   

  Mi tavaly voltunk Crikvenicán. A fizetős, városi strand homokos. Nem rossz, de szerintem tényleg inkább feltöltött, mint klasszikus homokos part. A többi strand kavicsos, de nem az a szúrós, köves. Cipővel szerintem az is nagyon jó. 

  Mi aug. elején voltunk, akkor a városban autóval közlekedni/parkolni szinte lehetetlenség, nagyon sokan voltak.

  Mi sokat kirándultunk a környéken. Átmentünk pl. Krk szigetre is, ott Baska strandja nagyon szép (de az is kavicsos).

  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56
 14. 2010. Április 1. 09:004.

  Mi két éve voltunk ott. A nem fizetős strandok szerintem tuti mindenhol kavicsosak, viszont ennek köszönhetően nagyon tiszta a víz, pipával "búvárkodtunk" és nagyon sok halat láttunk. Egyszer voltunk bent a fizetős részen, úgy rémlik, ott volt egy kis homokos rész (gondolom, mesterségesen feltöltve), de mi nem oda mentünk, mert sokan voltak és nem nagyon volt árnyékos hely.

  Egyébként nekem nem jött be túlságosan a hely, de ebben az is szerepet játszott, hogy a szállásunk bár légvonalban csak kb. 600m-re volt a strandtól, egy nagy hegy tetején volt, amit gyalog csak egyszer másztunk meg, többet soha, plussz 2 helyi lakoson kívül senki nem lakott ott (bár sok ház volt) és ez elég félelmetes volt. És valahogy nekünk nem jött át, hogy a horvátok annyira szeretnék a magyarokat....lehet, hogy délebbre kellett volna mennünk...

  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56
 15. 2010. Április 1. 08:043.

  szia

   

  5 éve ott voltunk nyaralni. mi köves parton voltunk, de mi direkt kerestünk olyan partszakaszt, ahol ninbcsen senki, úgyhogy ilyen eldugott részeken tuti köves mindenhol. de a vízicipő miatt nem zavaró. azt meg úgyis fel kell venni ha tengerbe mész.

   

  de úgy emlékszem hogy volt homokos rész is, csak annyi ember volt ott, hogy nem mentünk be.

  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56
 16. 2010. Április 1. 07:202.

  Szia! Van homokos része, de az nem szabad strand, hanem fizetős, elkerített rész.

  A szabad strand része viszont köves, kavicsos, szerintem régen kikőtő lehetett mert hatalmas sziklák is vannak benne, persze mélyen, ahol nem ér le a lábad.....Ha odamentek nyaralni, mindenképpen másszátok meg felette a hegyet, mert a tetetjén van egy várrom és gyönyörű onnan a kilátás!

  előzmény:
  lorci (1)
  2010-03-31  23:56

Legnépszerűbb cikkek